opskrift: palæo salat// beef salad

Tror at vi spiser denne salat, eller snarere variationer over samme tema – mindst en gang om ugen. Med kylling, med tun, med kikærter og så af og til med oksekød, som her. Når den er med oksekød kalder vi den ‘mandesalaten’ ;)

Mandesalat
Oksekød (jeg brugte tyndsteg, tror jeg. Men det meste, der kan steges som en bøf vil virke)
Salat (spæde blade, ruccola, hjerte-, en blanding, anything goes)
Gulerødder
Rød peber
Pinjekerne
Mandler
Koriander
Purløg (kan udelades)

Dressing
2 tsk honning
Saften fra 1 citron (eller to lime)
Ca. en spsk soya
1/2 tsk fiskesovs (thai/vietnamesisk fish sauce)

 • Steg kødet som du ville stege bøffer. Medium eller hvad du nu foretrækker. Husk at lade det hvile. Det må gerne være koldt eller i al fald ikke-varmt, når det serveres.
 • Rist mandlerne og pinjekerner på en tør pande.
 • Hak salaten, peberfrugt og gulerødderne (jeg brugte en tyndskræller til at lave lange ‘blade’ af gulerod, det passer perfekt til denne her salat, så alt er let)
 • Prøv at få det hele ensartet, så det har ca samme størrelse. Det ser pænt ud og gør at man kan få en lige fordeling af det hele på gaflen. Ok, det er mindre ting, men sådan gør jeg det altså.
 • Pres citrus og bland honning i, så det har en afdæmpet syrlig smag. Det må gerne være lidt til den sure side, synes jeg. Bland ca. en spsk. soya og lidt mindre fiskesovs i. Dressingen kan sagtens fungere uden fiskesovs (og ja, det dufter ikke godt i sig selv) men tro mig, det giver dressingen en fantastisk fylde og spiller enormt godt sammen med det parfumerede i korianderen.
 • Bland salaten og grøntsagerne i en skål. Vend det i dressingen i skålen.
 • Skær kødet i skiver og læg det over salaten og drys hakkede kerner, nødder og urter over.
 • Der er et utal af variationer over denne her salat. Senere på ugen lavede vi f.eks. en med kylling. Salaten er båret af rå grøntsager, frisk salat og kød med koriander + den asiatiske dressing. Inden for de rammer, vil jeg næsten garantere at resultatet bliver godt.

ENGLISH RECAP: We have this salad – or variations of it – at least once a week. Lettuce, lots of fresh, raw veggies, herbs, nuts and thin slices of beef (or chicken) + a sauce of lemon, soy, fish sauce and honey.

bloglovin

(Visited 5.660 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. Ser lækkert ud! Tror desværre ikke jeg ville blive mæt udelukkende af den salat, så jeg skulle nok have et æg eller noget on the side :-) Men den ser virkelig god ud.

 2. Ihh, hvor jeg elsker dine opskrifter.. Har en kæreste der insisterer på palæo mad så ofte så muligt, så det er dejligt med lidt inspiration :)

  Noget lidt andet.. Kunne du evt. anbefale noget godt take away på ønskeøen? Er helt vild med Lé Lé og Wokshop for tiden, men det kræver bare en lidt længere cykeltur eller dyr udbringning, så det kunne være vildt lækkert med nogle gode fifs fra amager “eksperten” :)

 3. Super lækkert! vil gerne spise så meget paleo som muligt, men det er ikke altid lige nemt at finde på noget nyt, så skal helt sikkert prøve den her salat engang.

 4. Den salat ser bare vildt lækker ud :) og herlig sund :) Tusinde tak fordi du delte den med os :) Den skal helt klart være en del af min madplan derhjemme :)

 5. Hejsa :) Jeg har lige et spørgsmål, er du/I så overgået helt til Palæo kost, og ved du om der endnu findes kogebøger på dansk? – synes ikke lige jeg har kunnet finde nogen! :)

  1. Nej ikke helt, men kan godt lide at spise sådan lidt af og til :) Hvis du søger på Palæo på på eksempelvis e-lounge kommer der lidt frem :)

  1. Hmm… det er bare sådan lidt efter hvad man har lyst til af hvad, men en bøf per person og så bare hvor meget man nu kan spise af grøntsager :)

 6. Uhh., hvor ser det lækkert ud.
  Kan aldrig stå for sådan en flank steak ;)

  Din dressing tror jeg, jeg må afprøve :)

 7. Hvor ser det lækkert ud :0) Bøf i en salat lyder som en salat selv kæresten vil spise :0) Så det må afprøves snart… :0)

 8. Okay det ser godt nok lækkert ud! Den skal 100 % prøves! Fedt med paleo opskrifter, kan godt savne noget inspiration nogle gange :)