teater: Hele vejen hjem

I gymnasiet havde jeg drama på mellemniveau (ja, det hed det dengang, hedder sikkert noget smart à la ‘liniefag’ nu). Bl.a. sammen med Simon og Silja. Vi spillede Sartres Lukkede døre sammen til eksamen. Og vi knoklede inden og øvede og øvede og elskede det. Og vores lille eksamensstykke gik fabelagtigt og vi lovede hinanden at vi skulle være skuespillere og at vi skulle søge ind på teaterskolerne fluks efter vores sabbatår.

Simon og jeg var imidlertid nogle kyllinger (eller havde fået andre interesser) og startede på universitetet. Men ikke modige og seje Silja. Hun tog til New York og uddannede sig til skuespiller på The William Esper Studio og har siden da været med i en masse kortfilm, teaterstykker og reklamer. Og i Dirch som Judy Gringer sidste år. Og nu i teaterstykket Hele vejen hjem på Husets Teater på Halmtorvet.

Jeg var inde at se Hele vejen hjem i går. Og det var vidunderligt. Intenst, kondenseret, barskt, interessant, nært, velskrevet, -komponeret og -spillet. Silja var blændende (den mandlige hovedrolle Christopher Poll var også god), og jeg kneb en lille tåre af glæde da stykket var slut. Fordi hun var så dygtig og sej.

Og min teaterkritiske og -kyndige ledsager var enig. Så det er altså ikke kun fordi jeg kender stjernen ;)

Hele vejen hjem spiller på Husests Teater på Halmtorvet til og med på tirsdag (d. 4. december), så skynd jer ind at se det!! Det er bestemt mere interessant og givende end en aften på sofaen eller i biffen. Det koster en hund og varer en time. Køb billetten lige her.

Og læs mere og like det på Facebook her.

ENGLISH RECAP: Yesterday i attended a great play starring my old friend. Sweet memories of drama classes together in high school came alive at the same time as I was bedazzled by her stunning and professional performance. Wow! So, so proud of how far she has come since those high school drama class days, truly inspiring with people who pursue their dreams and succeed. Silja Eriksen Jensen, remember her name!

bloglovin

(Visited 367 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

2 Kommentarer

  1. Det varmede af en eller anden besynderlig grund mit hjerte at læse det indslag. Det virker til, du har et stort hjerte og det giver mig næsten tåre i øjnene – Jeg kan ikke sige hvorfor, men.. Du skulle bare have min lille tanke at vide, så den forhåbenligt kunne give dig et smile på læben og et strejf af varme i dit sind. Tak!