Kikærtepandekager // Chickpea pancakes

Jeg lavede kikærtepandekager, i anledning af ‘Meat Free Monday’, i går til mig selv og resten af pigekollektivets beboere. Oh yeah, vi er sådan en flok hippier ;) Faktisk er det ikke længere bare mandagen, der er kødfri, men som regel også endnu en dag eller to i løbet af ugen. Til gavn for husholdningskassen, miljøet (mange bække små) og måske også sundheden, men det er en helt anden og lang diskussion.

Jeg blev for nylig kontaktet af en pige, der står bag MeatFree Mondays-kampagnen i Danmark. Jeg vidste slet ikke, at det var en kampagne. Troede faktisk, at jeg var opfindsom og original, da jeg begyndte at kategorisere bloggens vegetaropskrifter som Meat Free Monday, hehe. Ej, heller vidste jeg, at kampagnen oprindelig blev startet i England af selveste Sir Paul McCartney. Elsker ham altså. Og datter Stella. Dejligste lille hippiefamilie. Nå, men synes, I skal kigge nærmere på MeatFree Mondays Denmark, der har en Facobook-side her og som holder et spændende event d. 15. med vegetarbuffet, live-musik, oplæg og andet godt, læs mere om eventet her.

Og NU skal I få opskriften på kikærteballaderne. De er dødnemme og vildt hurtige at lave, perfekte til en hverdagsaften. Dog savnede de lidt dyppelse, så vi biksede en mynte/yoghurtsovs sammen til dem. Det var et hit.

KIKÆRTEPANDEKAGER MED BAGTE GRØNSAGER
Pr. person
100 g tomater
100 g aubergine
85 g kikærter (kogte/fra dåse)
1 æg
25 g skyr naturel
2 tsk karry
1 håndfuld hakkede krydderurter (eks. mynte, koriander og persille)
salt og peber
olie til stegning

  • Skær tomater og aubergine i skiver. Læg dem herefter på bagepapir, der ligger ovenpå en bageplade. Drys med salt og bag dem i en varm ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Kom kikærter, æg og skyr i en minihakker. Tilsæt karry og krydderurter og kør det til en grov konsistens. Varm en pande op med lidt olie. Læg kikærtemassen på i klatter og steg dem gyldne på begge sider.
  • Server pandekagerne med de bagte grøntsager og lidt krydderurter.

Tallerkenerne er fra RICE og billederne er taget med Nikon D7000.

Og så har Emma fra Shakerzone begået et rigtig fint interview med mig, som I kan læse lige her, hvis I har lyst :)

God tirsdag!

ENGLISH RECAP: Little pancakes of chickpeas, egg, yoghurt, curry, fresh mint, parsley and coriander served with baked slices of eggplant and tomato. Great MeatFree Monday dish :)

(Visited 2.569 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

  1. Uh, de lyder gode – er ikke til karry, men med en gang paprika eller chili i stedet, er jeg sikker på de ville være lige mig!

    – Anne

  2. Hvor ser de bare lækre ud pandekagerne! Jeg synes kikærter er helt fantastiske og man bliver mæt på en dejlig behagelig måde. Det er en god idé med meat free Monday som jeg også har budt velkommen i mit hjem