opskrift: forårscupcakes med orangeblomst

Tallerkener fra RICE

Første gang jeg smagte noget med orangeblomst, var da jeg boede i Bruxelles, hvor man kunne købe pandekager med orangeblomstvand og sukker. Det var kærlighed ved første bid og nu er jeg fan af den blomsterparfumerede smag i alt fra drinks til salater, især her til forår og er vild med alle muligheder for at hælde orangeblomst- eller rosenvand i mad, drikke og kager. Så da jeg så disse kopkager med orangeblomst i The Hummingbird Bakery – Cakedays (rigtig god bagebog i øvrigt) måtte de prøves. Jeg valgte at tilsætte lidt revet appelsinskal også, for at give det søde og parfumerede lidt citruskant. De blev mægtig gode og nu mangler jeg bare en lejlighed, hvor jeg kan prøve dem i en kirsebærblomstvariant.

12-16 CUPCAKES MED ORANGEBLOMST
80 g smør, blødt
280 g rørsukker
240 g mel
1 spsk bagepulver
1 nip salt
2 dl sødmælk
2 store æg
1 spsk orangeblomstvand (kan købes i mange grønthandlere)
1 spsk revet øko-appelsinskal
kornene fra en halv stang vanille eller 1 tsk vanillepulver

FROSTING
1/2 dl sødmælk
3 tsk orangeblomstvand
500 g flormelis
160 g smør, blødt

  • Forvarm ovnen til 190 grader og kom muffinforme i en muffinplade.
  • Pisk smør, sukker, mel og bagepulver sammen med en håndmikser til det er som findelte brødkrummer.
  • Hæld mælk, æg og orangeblomstvand i en kande og pisk det sammen med en gaffel.
  • Hæld det i smør/mel/sukker-blandingen lidt efter lidt og pisk grundigt mellem hver gang.
  • Bland appelsinskal og vanille i og fordel dejen i formene. De skal fyldes ca. 2/3, så der stadig er lidt plads til at hæve (jeg havde dej til en ekstra lille kageform ved siden af).
  • Bag dem i 18-20 min til de er gyldne og er hævet fint. Lad dem køle lidt af inden de tages ud af muffinpladen og lad dem så køle helt af på en rist.
  • Til frostingen blandes mælk og orangeblomstvand i en kande eller skål.
  • Flormelis og smør blandes med en håndmikser til det er som sand i teksturen og derefter hældes mælk/orangeblomstvand i og så skal der piskes til det er let og luftigt (kan godt tage flere minutter!).
  • Dekorer hver (komplet afkølede) cupcake med en generøs klat frosting med en paletkniv og kom evt. pynt på.

UPSI… det lykkedes mig at slette dette indlæg, der oprindeligt blev postet i går, så her er det altså lige igen ;)

Billederne er taget med Nikon D7000/85mm 1.4

ENGLISH RECAP: I made these very spring-like cupcakes with orange blossom the other day. Similar recipe here (scroll down to ‘variations’).

(Visited 703 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

7 Kommentarer

  1. Hehe.. jeg tror der er rodet lidt rundt i indlæggene :) Alle dine svar i dette indlæg er væk, kunne se at du havde lagt et link til videoen, men det er væk nu :(