Generation Utryg

Jeg har skrevet et bidrag til antologien Generation Utryg, der er en debatbog, der sætter fokus på det stigende antal unge på lykkepiller. Og på unge mennesker der er stressede, deprimerede og ikke føler at de slår til.

Bogen er fyldt med bidrag fra unge, kendte som helt almindelige, med eller uden diagnoser og med forskellige bud på løsninger for fremtiden. Fælles er at vi italesætter et samfundstabu og tager et overset, men uhyre vigtigt emne op til debat.

Bogen kan købes for bare 100 kr. bl.a. her – hvor du også kan læse lidt mere om den.

Jeg er rigtig stolt over at have bidraget til denne vigtige bog og vil i den forbindelse gerne sende en venlig tanke til den meget søde og tålmodige leder af projektet. For jeg var selv inde i en travl og kaotisk periode, hvor jeg havde svært ved at slå til (lige gået fra kæreste, i gang med at flytte og kæmpe meget arbejde) og jeg var ikke flink til at overholde deadlines eller besvare mails. Men det lykkedes og det er jeg glad for. Tak for venlighed, tålmod og forståelse, Nønne!

 

(Visited 367 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

  1. Ja, det er blevet en rigtig fin bog, som jeg er meget stolt og glad over at være en lille del af!

 1. Dejligt at kunne bidrage til en udgivelse der omhandler et så vigtigt emne! Umiddelbart skulle man måske tro at alverdens muligheder giver folk frihed og glæde, men ‘alt er muligt’ og ‘enhver er sin egen lykkes smed’ er måske ikke nødvendigvis og ubetinget noget positivt, for ikke alle formår at efterleve de neoliberalistiske normer der er herskende her i landet – eller store dele af vesten for den sags skyld. Nogle mennesker har måske ikke ressourcerne og/eller ambitionerne, og de kan føle sig forkerte. Og måske de som ønsker at have det hele, måske endda har ‘alt’, alligevel sidder tilbage med følelser af tomhed, manglende kontrol eller utilstrækkelighed.
  Uha, kunne tale/skrive meget mere om det – spændende og relevant emne :)

  1. Dét er det nemlig og synes du får sat rigtig fint ord på nogle af hovedlinierne i problematikken på ganske få linier. Flot! Og er meget enig.

 2. Hvor er det sejt Emily. Det lyder som en rigtig spændende bog. Var det ikke fordi, jeg sidder midt i eksamensperioden, ville jeg hjertens gerne læse den bog.

  Hilsner,
  Anne

  1. Eksamener kommer i første række og held og lykke med dem :) Og så er bogen der nok stadig efterfølgende ;)

 3. Hvor er det en fantastisk ting, at du har fået lov til. Tænk at et menneske der måske har det lidt svært, måske læser dine ord, og kan finde trøst eller inspiration i dem.

  Det er et uhyre vigtigt emne. Desværre er alt for mange ikke gode til at sige, hvad de føler, samt række en hånd ud når de her brug for omsorg og muligheden for at tale ud.

  Et klogt menneske sagde engang til mig, at depression er ikke et tegn på svaghed, men et tegn på, at du har forsøgt at være stærk i for længe. Det tror jeg er rigtigt, så det er derfor fedt med noget fokus på emnet i bogform. Glæder mig til at læse den. :-)

  1. Hvor var det fint, men sørgeligt, sagt! Og ja, det håber jeg, men har også en kæmpe ydmyghed overfor emnet og retrospektivt tænker jeg om jeg skulle have grebet det helt anderledes an. Men sådan har man det nok ofte :)

 4. Hej Emily

  Først og fremmest, tillykke med dit bidrag i bogen, det vil jeg glæde mig til at læse :)

  Dernæst tillader jeg mig lige at stille et spørgsmål, i en helt anden grøft… Jeg har forsøgt at søge mig frem til hvad din uddannelse hedder, og hvor du har studeret? Men kan ikke finde noget.

  Håber at høre fra dig, god dag :)

  Mvh. Jeanette

  1. Hej Jeannette,
   Mange tak. Jeg har læst litteraturvidenskab og kunsthistorie (bachelor) og moderne kultur (kandidat) på Københavns Universitet. Kan ikke anbefale kandidaten (alt for lidt undervisning!), men var rigtig glad for min bachelor.
   Lige over :)
   Kh.
   Emily

 5. Puha, den rammer mig lige i solar plexus! 29 år gammel og troede, at jeg havde styr på det hele! Havde en skøn kæreste, kærlig familie, de dejligste venner, ejerlejlighed som skulle skiftes ud med et hus, job, travlt på den gode måde, skønne rejser ud i verden og gravid med vores første barn. Så mistede jeg barnet i februar måned og mistede mit job i april…. Og nu står jeg her med den største tomhed i hele verden, og på vej ud i stress og depression. Jeg er heldigvis startet til psykolog og kan forhåbentlig nå at bearbejde det i opløbet, men hold da ferie hvor har mit liv taget en 180 graders drejning på ingen tid.

  Jeg har stadig det vigtigste i mit liv, nemlig min dejlige kæreste, familie og venner, men min faglige stolthed og selvværd er pist væk. Det tager tid at arbejde dette op igen, men er sikker på, at jeg nok skal nå dertil på et tidspunkt.

  Så bogen er nu lagt i indkøbskurven og glæder mig meget til at læse den! Tror jeg kan blive meget klogere på min egen og andre unge menneskers situation. Fedt bidrag til en tendens som vi ikke snakker (så meget) om endnu :)

  1. Kære Janni,
   Av, det lyder da også som noget, der kan få det hele til at ramle. Men godt at du trods alt har overskud til at kunne handle på det og få hjælp. Jeg håber på snarlig ‘bedring’ og at din fremtid ser lys ud. Det er helt sikkert ‘bare’ et (stort) bump på din vej, men ikke en tendens for hvordan fremtiden ser ud.
   Mange knus og tanker

 6. Det lyder som en rigtig fin bog og bestemt (desværre) et aktuelt emne. Med afsæt i samme problemstillinger er jeg frivillig i et projekt, der hedder Unge på vej, hvor unge tager ud og holder oplæg for efterskoleelever og unge på ungdomsuddannelser om de svære perioder, man går igennem i livet (diagnose eller ej), og hvor vigtigt det er at tale om det, der er svært. Netop så man ikke går og føler sig alene og forkert, for der er meget pres på unge i dag for at vælge rigtigt, spise rigtigt, se rigtig ud og have de rigtige venner etc. Vi konfronteres med så meget ‘overflade’ på Facebook og andre sociale medier, og det kan være en udfordring at huske, at man netop kun ser det, der går godt.

  Jeg glæder mig i hvert fald til at læse dit bidrag.

 7. Har købt den, og færdiggjorde den på én dag! Den er super spændende, det er så rart at der er blevet sat fokus på alle disse emner, da det fylder så meget i os unge menneskers liv! Mange tak for det (:

  – Karen