Sunde vafler til morgenmad

Sunde vafler til morgenmad? Jo, det er helt og aldeles muligt og vi er kæmpe fans herhjemme, efter at søde Anne introducerede mig for banan-vaflen. Vi spiser dem med skyr eller græsk yoghurt og frisk frugt, hakkede nødder og evt. tørret frugt (på billederne er det morbær) og så er man altså rigtig mæt lige til frokost, når man har spist sådan en moppedreng.

Og hvis man er rigtig fræk kan man jo også komme lidt peanutbutter på eller min yndlings ‘guilty pleasure’ for tiden: Dulce de leche. Mulighederne er mange både til toppings og i forhold til hvad man kan komme i selve dejen. Nedenfor er grundopskriften + mit forslag til hvad man ellers kan komme i, men prøv jer endelig frem og design jeres egen supervaffel.

MORGENMADSVAFFEL – pr. person (1 vaffel)
1 banan
1 æg
20 g (ca. 2 spsk) boghvedemel

evt:
10 g kokosmel (1-2 spsk)
1 spsk birkes (eller kakaonibs)
revet citronskal
1/4 tsk kanel og/eller kardemomme

 • Tænd vaffeljernet og lad det varme op, mens du laver dejen.
 • Mos bananen med en gaffel og pisk ægget i.
 • Bland boghvedemel og eventuelle ‘extras’ i.
 • Steg vaflen til den er gyldenbrun evt. i lidt smør eller kokosolie, hvis ikke vaffeljernet har slip-let-belægning.
 • Nyd og bliv mæt og glad!

Velbekomme :)

Pssst… Det er i dag kl. 20.00 at fotoshoot-konkurrencen udløber, skynd dig at være med lige her.

Tallerkener fra RICE. Billederne er taget med Nikon D7000// 50mm 1.8.

 

(Visited 21.323 times, 11 visits today)

Skriv en kommentar

43 Kommentarer

 1. Hvor ser de bare helt fantastiske ud. Jeg er stor fan inden jeg har smagt dem!! Mums.. Især på sådan en grå dag, hvor vi trænger til lidt forkælelse

  1. Det synes jeg bestemt ikke. Bananen søder det, men synes ikke den smager meget igennem :)

 2. Hvor ser de gode ud! Jeg bliver mere og mere overbevidst om at jeg også skal have et vaffeljern i mit køkken :-)

 3. Hvordan er konsistensen? Jeg har for et par år siden forsøgt mig med vafler kun af banan og æg, de blev meget bløde og nærmest pandekageagtige – og ikke sprøde som jeg synes vafler skal være. Tænker at det måske er anderledes når nu du kommer lidt mel i?

  1. De bliver sprøde udenpå (altså afhængig af hvor meget man bager dem) og luftige, men svampede (de er ikke våde eller ‘tunge’) indeni. Det er selvfølgelig ikke som vafler lavet næsten udelukkende af mel (de bliver også meget tykkere), men for mig er det også to forskellige ting. Det ene er dessert og det andet er rigtig mad (men lidt forklædt som dessert), der mætter :)
   Og jeg elsker altså også de almindelige vafler, men dem må jeg nøjes med en gang imellem ;)

  1. Ved ikke hvad det hedder, der er en tiger på og har købt det i Inspiration for 100 kr. :)

 4. Superlækre!! Lavede dem straks her til formiddag. Jeg havde dog ikke noget boghvedemel, men brugte i stedet grahamsmel og det fungerede fint. Jeg tænker at de også fint kan laves som amerikanske pandekager og skal helt sikkert lave dem til familien næste gang der serveres brunch.

  1. Ja, samme opskrift er også fin til pandekager. Dejligt at du havde succes med det :)

 5. Lækker opskrift – Nu har jeg godt nok ikke noget vaffeljern, så det blev til pandekager i stedet, hvilket var stor succes – men kunne godt forestille mig, de var endnu bedre som vafler, med den sprøde flade på begge sider :D

 6. Tak for en super god opskrift… nu er jeg er endelig kommet igang med at bruge mit vaffeljern – havde kun brugt det 2 gange på over et år, og det var jo ikke godt!!
  Forresten har jeg lige lagt lignende opskrift ud på min og min søsters blog med credit til dig, håber det er okay?
  Ha en god søndag,
  hilsen Charlotte

 7. Man kan også lave pandekager af dejen. Jeg har ikke noget vaffelhjern, så lavede pandekager i stedet. Det blev rigtig lækkert.

 8. Det smager også ret fantastisk med banan/kokosis til toppet med lidt mørk (og noget så sundt!) chokolade og friske jordbær.
  Da banan/kokosisen også kun består af (forholdsvis) sunde ting, bliver man i det her tilfælde nærmest sund og slank af at spise dessert… ;)
  (brugte denne opskrift fra HealthJunkie til isen: http://healthjunkie.looklab.dk/page/4/)

 9. De er mega gode, men mine skiller ad, når jeg åbner jernet. De bliver pæn brune, men dejen sidder fast i toppen og bunden :(

 10. Den opskrift der er virkelig til at savle over :O Hold nu op hvor ser det lækkert ud, jeg slikker mig om munden!

  Det må jeg lige få afprøvet! Ej, hvor ser det godt ud! Du sælger den også godt med din anretning! men det går jo igen på alle dine billeder!

  Thumbs up herfra :)

  Mvh Thomas