Beauty Tip: Solblegede spidser

klip3lemon1 klip1lemon2 thathair1 lemon3
Jeg elsker looket med ‘ombre’-hår eller snarere bare naturlige solblegede spidser. Som regel får jeg en del lysere hår om sommeren, men sidste sommer herhjemme var ikke nok til at blege mit hår (ikke noget særligt i alle tilfælde), så i vinter snød jeg lidt og fik lysnet sporadisk i spidserne hos yndlings-Kendra hos Beauty Avenue.

Et andet godt tip, hvis man vil fremskynde den naturlige solblegningsproces lidt, er at presse et par citroner ud i håret (jeg nøjes med spidserne) og så lade det sidde i et par timer, mens man er i solen. Det gjorde jeg en del, da jeg var yngre (tror faktisk, at jeg som teenager læste i et blad at Helena Christensen gjorde det) og har lige taget det op igen på vores tur til Grækenland. Det giver et rigtig fint og naturligt, solbleget look og er nemt og ikke mindst billigt.

Nogen oplever at håret bliver meget tørt af det, men det synes jeg egentlig ikke. Slet ikke hvis man bruger en god hårkur efter, at man har vasket citronsaften ud. Og igen kan man jo nøjes med spidserne, som jeg. De skal alligevel snart af igen og så holder man det ‘nye’ hår sundt og u(af)farvet.

NB! Undgå at få citronsaften på huden/vask den af hvis det sker, idet citron også kan blege solbrun hud. I pletter. Ikke pænt. Det samme kan gælde tøj.

ENGLISH RECAP: I really like ‘ombre’-hair or just as much good old sun bleached tips and my favorite way to speed up the process is to squeeze a couple of lemons in my hair (tips only) before going out into the sun for a couple of hours. Rinse thoroughly afterwards and use a good conditioner/mask to avoid dry ends.

(Visited 5.005 times, 7 visits today)

Skriv en kommentar

35 Kommentarer

 1. Jeg elsker dit hår! Og jeg har tit tænkt på at få noget ombre i håret, men aldrig rigtig turde, hvis det så dumt ud til mig. Det kunne være at citronsaft er vejen frem, da jeg ikke går ud fra at der sker forskel i hårfarven så hurtigt?

  http://emsitediary.blogspot.dk/

  1. Nope, det er meget stille og roligt. Og ja, start med spidserne og prøv dig frem :)

 2. Hvor ser det godt ud.. Ødelægger citron håret så? Detser i hvert fald super godt ud. Måske man kunne bruge balsam sammen med citronen??

  1. Jeg tænker også om det ikke ødelægger håret, da jeg har lyst tyndt hår..?(-: vildt flot hår du har Emily!

   1. Julie – jo det ødelægger håret lidt, men det gør alt der bleger desværre, prøv evt. på en enkelt tot i spidsen og se hvordan det virker.
    Jeg oplever ikke at mit hår bliver ødelagt/tørt, men derfor kan det godt ske for andre.
    Tak :)

  2. Tror, desværre, ikke der er nogen former for afblegning, der ikke ødelægger håret lidt. Så det gør citron også lidt. Men synes personligt at det er meget mere skånsomt end en omgang lyse striber hos frisøren :) Måske med balsam, det er et forsøg værd, og ellers hårkur bagefter :)

 3. Super tip! Dit hår ser bare så lækkert ud.
  Jeg er selv i gang med et ombre-projekt, men vil helst ikke ikke affarve spidserne, så jeg vil helt sikkert prøve tippet med citronerne næste gang, solen titter frem ;)

 4. du har simpelthen det flotteste hår, vil du ikke fortælle om hvordan du sætter det og plejer det, og måske dele lidt ud af nogle flere gode tips, hvis du har nogle? :)

  1. Det skal jeg nok gøre snart. Indtil da kan du læse nogle af de gamle indlæg om det ved at søge på ‘curly girl’ i søgefeltet oppe til højre :)

 5. Hvor ser det godt ud. Tror helt sikkert jeg vil bruge lidt citron i enderne. Dit hår er virkelig smukt med naturligt fald og strandbabelook:)

  1. Hej piger,
   Den er fra H&M, men fra sidste år desværre… Ved dog at Trine/Trines Wardrobe har en til salg på sin Tictail :)

 6. Hej E!

  Du skriver, at du bruger Repair hårkur fra Moroccanoil – er det den, der hedder Hydration mask el. Restorative mask?

  S