Små ting

Mine fine nye visitkort (fra denne Etsy-butik). Og ja, jeg lidt afhængig af Etsy…

Den dejligste Sankt Hans-middag sidste weekend.

Fine og rå smykker fra Mille Rubow.

Har købt mere lir til mit køkken.Den sødeste guirlande fra Tines cool webshop RigoloRigolo.

Ilse Jacobsens 20-års jubilæumsshow på Hornbæk Strand i fredags. Vil gerne have de pink gummistøvler + guldregnfrakken med på Roskilde.

Donut-fersner (eller UFO-frugter som de hedder herhjemme) og lyserød Hortensia. Sikre vindere.

Og hende her. Altid.

De her indlæg er nogle af mine favoritter at lave til bloggen. Forstå mig ret, holder også virkelig meget af de andre og kan (som mange af jer), godt lide netop variationen og de forskellige temaer og indlæg. Men de her er de allerbedste. Både fordi jeg samler en masse rare ting og billeder, oplevelser og minder fra den forgangne uge i ét indlæg, men også fordi selve øvelsen i at kigge efter de der gode små ting og øjeblikke er så givende.

Og selvom jeg næsten gør det en gang om ugen til bloggen og mange gange i løbet af hver eneste dag, så bliver jeg ikke træt af det. Og det stopper – heldigvis – ikke med at virke. For man kan – igen heldigvis – godt vælge at være glad. Selvfølgelig ikke altid og når der sker store, dumme ting skal man være sur og ked af det. Men når man se bort fra dem, kan man kan godt vælge at lade alle de små gode ting overskygge alle de små dumme. Og ikke omvendt. Og hvis ikke man er så god til det, så kan man øve sig. Og blive bedre til det.

Jeg ville elske at høre hvad der har gjort jeres uge lidt bedre? For det smitter nemlig også – heldigvis.

Min uge er hver eneste dag blevet gjort lidt bedre af hende plethunden (lige med undtagelse af da skurken satte efter en hare i går). Selv på søvnunderskudsmorgener i regnvejr formår hun at give mig et smil på læben ved hjælp af fuldstændigt overkill livsglæde og hundebadutspring. Tænk at blive lige overlykkelig og ekstatisk hver morgen over at komme ud at gå tur. Heldigvis smitter det. Og så er jeg vildt glad for at mine smukke, nye visitkort, som en rar californisk dame har lavet, endelig er landet. Og at de er lige så fine, som jeg havde håbet. Den lækreste Sankt Hans-middag, nye smykker, at UFO-frugter er i sæson, mere fest i mit festkøkken og det flotteste jubilæumsshow med efterfølgende fabelagtig middag og fest i fredags hos Ilse Jacobsen i Hornbæk har også været på denne uges plusliste. At jeg så har sovet alt for lidt, at der var gået kuk i min Roskilde-akkreditering (og at jeg derfor nåede at blive alvorligt bange for at jeg ikke skulle med), at jeg bikser med besværlige voksenting som at sælge bil og købe ny, skifte bank og andre kedeligheder, bliver langt overskygget af alt det rare. Heldigvis.

ENGLISH RECAP: The little things that made this week extra special. Cute new business cards, a beautiful midsummer celebration with lobsters and champagne, new edgy yet delicate jewelry, a fun garland for my kitchen, Ilse Jacobsen’s 20-year anniversary fashion show, dinner and party, ‘donut’-peaches and my sweet, sweet border collie.

(Visited 576 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

44 Kommentarer

 1. Hold da nu op en pæn guirlande ;)

  Jeg døde lidt, da jeg så dine visitkort, nøøøj de er pæne, meget misundelig!

 2. Jeg har hørt at når en hund ser dens ejer, sker der de samme ting i dens hjerne som når mennesker ser den de elsker eller er forelskede i. Så forstår man godt hvorfor de altid er så glade :)

 3. Det er super hyggeligt at læse hvad der gør andres hverdag lidt bedre. De små ting er virkelig vigtige! Denne uge har jeg haft besøg af min mor, været på cafe og hygget i Århus. Min moster, som er jordemoder, kom også forbi med blomster og mærkede på min tykke babymave og vi lyttede til hjertet – det er da ting der gør det hele meget bedre :-)

 4. Jeg elsker dine “små ting” indlæg. De er super hyggelige og indeholder altid smukke og glade billeder. :-)

  Nu kunne jeg ikke undgå at se at du er “afhængig af Etsy” som du selv skriver. Det fik mig til at tænkte om du ikke kunne tænke at lave en lille guide, med f.eks. Gode shops og hvordan det egentlig fungerer når man køber på Etsy? Jeg har kigget meget rundt i Etsy’s univers, men er lidt bange for hvordan der fungerer med told, sælgere osv. :-)

  Sidst men ikke mindst – Tak fordi du er dig! Jeg elsker altså at følge med i dit lyserøde univers!

  1. P.s. Det bedste der er sket i min uge er:
   Da jeg blev hf-student med et 7-tal i huen i onsdags, klassefest og studenterkørsel med 22 skønne mennesker – så der har været smil og glade dage hele ugen! :-)

 5. To ting der bla har gjort min uge lidt bedre: søde kollegaer og at jeg har været til løbetræning for 6. gang i denne omgang (har tidligere prøvet at starte med at løbe men uden held) og kunne løbe 15 minutter i træk med en fart af 9 km/t. Måske ikke meget for erfarne løbere, men jeg er personligt MEGAstolt af mig selv :-)

 6. Disse indlæg er også klart min favorit – Din blog er så livsglad og rar og det er bla. Indlæg som disse, der gør en’ en lille smule gladere (-:
  Min uge har budt på, en masse ekstra vagter på arbejdet – hvilket også vil sige en masse ekstra cash, på den kommende lønseddel. Derudover har min søde mormor lavet mad til mig, hele 3 aftener – lige hvad jeg havde mest brug for, efter nogle laaange dage. Sidst men ikke mindst, har jeg set sjov film med min lillebror og hygget med snak og frugt hos min mor (-: Så alt i alt, har det jo faktisk været en rar og dejlig uge (-:

 7. Jeg er vild med dine små ting-indlæg. For det store kommer ofte af det små.
  Jeg har både oplevet store og små rare ting i denne uge. Jeg har hygget med gode veninder med søde børn, har regnvejrshygget indenfor og læst den første bog færdig i alt for lang tid – at have (og give) sig tid til det er så dejligt og så har jeg fået min lejekontrakt tilbage i underskreven tilstand, hvilket betyder ny bolig om lidt. :)

 8. Hold nu op, hvor er de visitkort fine og som skabt til dig!

  Min uge blev lidt mere lækker, da min pæne kæreste kom hjem fra en uges arbejde i England. Desuden har jeg haft mange tanker omkring, hvordan jeg i fremtiden vil bruge min uddannelse og det er efterhånden ved at være på plads.
  Så har jeg spist lækker frokost på økologisk café og fanget krabber i Rørvig havn i dag med mine yndlings :o)

 9. Min uge har budt på den sidste eksamen, hvilket betyder jeg nu er student, og har sommerferie! Derfor er ugen også hovedsageligt blevet brugt på fest, hygge og glade dage sammen med min fantastiske klasse, familie og venner. Desuden har der også været tid til lidt filmhygge i kærestens arme – hvilket altid kan gøre mig endnu gladere, også selvom jeg egentlig var ret glad i forvejen :)

 10. Jeg har en hund der er 6 år gammel, det er min første hund. Jeg havde aldrig troet at man kunne blive så glad for sådan et pelsdyr. Den står klar hver morgen når jeg står op og er ved at logre halen af i bare glædesrus. Der findes ikke en bedre start på dagen.

 11. Jeg er glad for, det er dine yndlingsindlæg at skrive; for det er også mine yndlingsindlæg at læse. De er så fine, varmende og livsbekræftigende. I en travl hverdag er det guld værd at kunne fokusere på de helt små, hjertevarmende tilfældigheder og glæder.
  Jeg forstår godt, du glæder dig over UFO-frugter (hvilket iøvrigt er et alt for fint navn), yndige visitkort og en livsglad plethund.

  Min uge har også været fyldt med små og store lyspunkter; friheden i form af en færdig BA-uddannelse og en veloverstået eksamen, den særlige duft lige efter regn, gemmeleg under dynen med te og en god bog, min kæreste der har ryddet pænt op, når jeg kommer hjem fra en lang dag, og en lille weekend langt ude på landet i mit barndomshjem, omgivet af køer, marker og duften af min mors hjemmebag.

 12. Små ting er også mine yndlingsindlæg hos dig :)
  I den forgangne uge har de små ting for mig været at se to af mine bedste venner få deres studenterhuer på samt feste med dem på en ganske almindelig onsdag, at sende samme to venner af sted på vogntur en fredag, hvor vejret var så skønt, at være på bar-vagt og have en fed aften med venner og kolleger og afslutte ugen med det hyggeligste studentergilde med lækker mad ♥
  xx V

  1. Der er vist intet der slår glade studenter, må se om jeg kan finde sådan nogle til ‘Små ting’ næste år :)

 13. Sidste uge blev lidt bedre, da jeg fredag aften talte i telefon med min søde kæreste – hvilket i gennemsnit kun sker ca. 2 gange om ugen, da han bor på Cuba – og det koster spidsen af en jetjager at ringe derover… (og skype, whatsapp og alt andet smart, der kræver wifi dur ikke)
  Så ham sidst for 2 måneder siden og ses først igen til september – så de der telefonsamtaler er ret vigtige lyspunkter i ugens løb :)
  Derudover var der Frank Ocean i Tap 1 – og middagen inden, samt søndagshygge med den italienske mafia og indtil flere afsnit How I met your mother i går.
  Håber du får en dejlig uge Emily – og god fornøjelse på Roskilde.

 14. Jeg har selv fejret fødselsdag, fejret en dejlig venindes fødselsdag, og også et par studenter, hvilket har medvirket til en dejlig uge! I øvrigt er det de flotteste visitkort jeg nogensinde har set!!

 15. Disse indlæg er osse mine yndlings; det er de små ting der gør helheden :)
  Og vise, sande ord, om egenindflydelsen på virkelighedsopfattelsen og dermed glæden.

  Min uge har været begivenhedsrig, aktiv og mestendels fin! Min bedste veninde fik bla. huen på, det var rigtig stort at være med til – osse festen var rar. Har tilbragt en hel dag med min lækre babyniece, virkelig livsbekræftende at være sammen med en så smilende, lille baby! (hun har de dejligste smilehuller).
  Har spist Toms skildpaddeis, direkte fra pakken, i sengen..

  Havde bil hele ugen, luksus – mine forældre var, pudsigt nok, på Santorini (de nåede lige snuse lidt på din blog, efter tip fra mig).
  Og så fandt jeg en nærmest ubrugt Malene Birger silkekjole i genbrug til 28 kr!

  Desværre fik min hund osse en træls knude fjernet i løbet af ugen, noget uventet, og nu går jeg og venter nervøst på svar. Er kommet over det første chock, og nægter nu at forvente andet end det bedste, basta :)
  (ved egentlig ikke hvorfor jeg fortalte sidstnævnte, men det var nok billedet af Penny’en der inspirerede)

 16. Hej Emily!

  Tak for en skøn, smuk, helt igennem dejlig og lækker blog!

  Og, ja, især de små ting er sådan nogle gode indlæg at glæde sig til!

  Jeg håber du nyder Roskilde – læs om min Glastonbury-oplevelse her: http://streetsandcoffee.wordpress.com/rejser/glastonbury-somerset-england/. Dét var en oplevelse fuld af små elementer, der gjorde mig glad:-)

  Jeg har længe godt kunne tænke mig en blog, men har ikke rigtigt tid med fuldtidsjob og alt for mange lange kaffegåture rundt i London, haha. Men så er der dig, som på forunderlig vis har overskud til det hele…. Og det har givet mig lyst til at prøve an alligevel. Visuelt er den slet ikke så fin som jeg forestiller mig den skal være, og jeg har så mange, mange billeder, jeg gerne ville smække op, hvilket jeg håber, at jeg får tid til… snart. Det er jo bare et spørgsmål om at tage sig tid til det!
  For det er så rart at have alting samlet et sted – sine fine billeder, små sætninger om, hvad der gør én glad (fx http://streetsandcoffee.wordpress.com/ord/2013-2/juni/), referencer til alle de gode små steder man møder på sin vej, i sin by og på ture rundt omkring…

  Hav en dejlig aften!

  1. Selv tak, hvor er du rar og dejligt at du også nyder glæden ved at blogge. Man kan jo heldigvis gøre det på den måde og i den skala, der passer en :) Men ja, det tager tid, haha.
   I lige måde :)