Laver I nogensinde vand med smag? I går lavede jeg tre forskellige kombinationer, der strakte sig lidt ud over den citronskive eller myntekvist, jeg sædvanligvis kan svinge mig op til og det kan virkelig anbefales. Ikke bare er det lækkert og forfriskende, men også noget så pænt og dekorativt og en god måde at få drukket de anbefalede daglige to liter, ligesom de er fine at servere for gæster. De kan næsten gøre det ud for bordpynt og blomster.
Jeg lavede følgende tre varianter:
Brombær og salvie
1 håndfuld brombær og frisk salvie (1-2 kviste). Man kan med fordel mase eller støde salviebladene lidt inden man kommer dem i vandet, så de bedre kan slippe al deres smag og aroma.
Mixede citrusfrugter
1/2 citron, 1/2 appelsin og 1/2 grape eller lignende. Lime, blodappelsin osv. er også velkomne. Brug usprøjtede/økologiske frugter. Skyl dem, skær dem i tynde skiver og kom dem i en kande eller karaffel med vand.
Ingefær og mynte
Frisk ingefærrod og frisk mynte (gerne marrokansk, 1-2 kviste). Skær ingefærroden i tynde skiver og kom dem i vandet sammen med myntekvistene. Som med salvien er det en god idé at mase myntebladene lidt inden, så de bedre kan frigive smag.
Tip: Alle varianterne bliver mere smagfulde, jo længere de trækker. Især brombær/salvie og ingefær/mynte bliver rigtig interessante, hvis de laves et par timer eller aftenen før de skal drikkes og derefter sættes på køl.
Jeg prøvede også at lave citrusvanden med danskvand og det var slet heller ikke dårligt. Lige inden jeg tog på ferie, fik jeg en Sodastream, som jeg endnu ikke har nået at prøve, men jeg glæder mig til at komme hjem til den og lave endnu mere vand med smag OG bobler.
Har I andre gode idéer til smagskombinationer?
ENGLISH RECAP: Three delicious, refreshing and pretty flavored waters – Blackberry Sage, Mixed Citrus and Ginger Mint.
Billeder taget med Nikon D7100// Pictures taken with Nikon D7100