Opskrift: Forfriskende vand med smag

Laver I nogensinde vand med smag? I går lavede jeg tre forskellige kombinationer, der strakte sig lidt ud over den citronskive eller myntekvist, jeg sædvanligvis kan svinge mig op til og det kan virkelig anbefales. Ikke bare er det lækkert og forfriskende, men også noget så pænt og dekorativt og en god måde at få drukket de anbefalede daglige to liter, ligesom de er fine at servere for gæster. De kan næsten gøre det ud for bordpynt og blomster.

Jeg lavede følgende tre varianter:

Brombær og salvie
1 håndfuld brombær og frisk salvie (1-2 kviste). Man kan med fordel mase eller støde salviebladene lidt inden man kommer dem i vandet, så de bedre kan slippe al deres smag og aroma.

Mixede citrusfrugter
1/2 citron, 1/2 appelsin og 1/2 grape eller lignende. Lime, blodappelsin osv. er også velkomne. Brug usprøjtede/økologiske frugter. Skyl dem, skær dem i tynde skiver og kom dem i en kande eller karaffel med vand.

Ingefær og mynte
Frisk ingefærrod og frisk mynte (gerne marrokansk, 1-2 kviste). Skær ingefærroden i tynde skiver og kom dem i vandet sammen med myntekvistene. Som med salvien er det en god idé at mase myntebladene lidt inden, så de bedre kan frigive smag.

Tip: Alle varianterne bliver mere smagfulde, jo længere de trækker. Især brombær/salvie og ingefær/mynte bliver rigtig interessante, hvis de laves et par timer eller aftenen før de skal drikkes og derefter sættes på køl.

Jeg prøvede også at lave citrusvanden med danskvand og det var slet heller ikke dårligt. Lige inden jeg tog på ferie, fik jeg en Sodastream, som jeg endnu ikke har nået at prøve, men jeg glæder mig til at komme hjem til den og lave endnu mere vand med smag OG bobler.

Har I andre gode idéer til smagskombinationer?

ENGLISH RECAP: Three delicious, refreshing and pretty flavored waters – Blackberry Sage, Mixed Citrus and Ginger Mint.

Billeder taget med Nikon D7100// Pictures taken with Nikon D7100

(Visited 6.412 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

25 Kommentarer

  1. Tak for tippet søde Julie :) Glæder mig til at komme i gang med min boblemaskine :)

 1. Tak for det fine indlæg! Jeg skal altid huske mig selv på at drikke nok, så et indlæg som dette er perfekt til mig :) For nyligt eksperimenterede jeg med hjemmelavet iste – også rigtig lækkert og forfriskende (men knapt så sundt) :)

  1. Ih tak for tip, lyder så lækkert med lakridsrod og hindbær. Og tak for opskrift :)

 2. Jeg laver tit et glas isvand med vandmelon – det smager virkelig godt. Tror jeg prøvede det på Kalaset og har så siden selv lavet det.

 3. Det er også ret lækkert (og det ser fint ud), at putte en hel vaniljestang i en vandkaraffel.. Den skal dog lige stå et par timer, før man får den fulde effekt af det..:)

 4. I am sorry but i only speak english and i have enjoy looking through your blog,i was wondering if more of the things could be translated to english especially your recipes.thank you i have enjoyed you site thanks

  1. Hi Maxine, I’ll consider that :) Until then Google Translate might help you. Best Emily

 5. Hej!
  hvor lang tid tror du en blanding med citron kan holde sig, hvis den ikke står i køleskabet?
  Overvejer nemlig at købe en stor saftdespenser og lave en ordentlig omgang med citron og måske mynte, da jeg gerne vil drikke mere vand i hverdagen.. men sådan en saftdespenser kan ikke står i køleskabet!
  hvor længe kan det mon holde hvis det ikke står i køleskabet?
  mvh Julie

  1. Hej Julie
   Hvis den ikke står for varmt, så vil jeg sagtens tro at det kan stå en dag. Men ville nok sørge for at skifte det og skylle despenseren godt igennem om aftenen.
   Klem Emily