Køleskabsgrød (eller det mere mundrette ‘overnight oats’) er det nye sort, men det var først da jeg så denne opskrift på en af mine yndlingsblogs, Simpel Dagbog, at jeg blev overbevist om at det måtte prøves. Og nu tror jeg næsten ikke, at jeg har lyst til at prøve andre (men tip mig alligevel, hvis I kan en sej en). For denne er blød, cremet og luftig og minder mig om en sund og kokoslækker udgave af ris a la mande, både i tekstur og smag.
KØLESKABSGRØD MED CHIAFRØ, HAVRE OG KOKOS – 4-5 portioner
3 spsk chiafrø
3 spsk havregryn
1 dåse kokosmælk
Kornene fra en halv stang vanille (eller vanillepulver eller -sukker)
3-4 dadler i små tern
Evt. en håndfuld mandler, hakket groft
Bær til at mose i (og gøre den smuk og lyserød)
- Kom chiafrø og havregryn i en glasbøtte med kokosmælk og gavmilde mængder vaniljekorn. Skal det være sødt, så tilsæt dadler i tern. Lad det hele stå og trække tildækket i køleskabet natten over.
- Om morgenen røres den cremede chia-/havre-/kokosgrød (husk kun at bruge ca. 1/4 pr. portion) sammen med en klat skyr. Mos dine favoritbær og bland dem sammen med grøden.
- Slut af med et drys mysli og lidt frugt på toppen.
Ps. For flere år siden interviewede Linda mig til Simpel Dagbog, du kan læse interviewet lige her.
ENGLISH RECAP: I love this version of overnight oats made with 3 tablespoons of rolled oats, 3 tablespoons of chia seeds, 1 can of coco milk, vanilla and chopped dates and almonds. Mix all of the ingredients together in a jar and let it set in the fridge overnight. Mix 1/4 of it with a couple of spoons of yoghurt (greek style preferably) and your favorite berries. Top it of with granola and fruit. Serves 4.