Køleskabsgrød med kokosmælk og bær

Køleskabsgrød (eller det mere mundrette ‘overnight oats’) er det nye sort, men det var først da jeg så denne opskrift på en af mine yndlingsblogs, Simpel Dagbog, at jeg blev overbevist om at det måtte prøves. Og nu tror jeg næsten ikke, at jeg har lyst til at prøve andre (men tip mig alligevel, hvis I kan en sej en). For denne er blød, cremet og luftig og minder mig om en sund og kokoslækker udgave af ris a la mande, både i tekstur og smag.

KØLESKABSGRØD MED CHIAFRØ, HAVRE OG KOKOS 4-5 portioner
3 spsk chiafrø
3 spsk havregryn
1 dåse kokosmælk
Kornene fra en halv stang vanille (eller vanillepulver eller -sukker)
3-4 dadler i små tern
Evt. en håndfuld mandler, hakket groft

Bær til at mose i (og gøre den smuk og lyserød)

 • Kom chiafrø og havregryn i en glasbøtte med kokosmælk og gavmilde mængder vaniljekorn. Skal det være sødt, så tilsæt dadler i tern. Lad det hele stå og trække tildækket i køleskabet natten over.
 • Om morgenen røres den cremede chia-/havre-/kokosgrød (husk kun at bruge ca. 1/4 pr. portion) sammen med en klat skyr. Mos dine favoritbær og bland dem sammen med grøden.
 • Slut af med et drys mysli og lidt frugt på toppen.

Ps. For flere år siden interviewede Linda mig til Simpel Dagbog, du kan læse interviewet lige her.

ENGLISH RECAP: I love this version of overnight oats made with 3 tablespoons of rolled oats, 3 tablespoons of chia seeds, 1 can of coco milk, vanilla and chopped dates and almonds. Mix all of the ingredients together in a jar and let it set in the fridge overnight. Mix 1/4 of it with a couple of spoons of yoghurt (greek style preferably) and your favorite berries. Top it of with granola and fruit. Serves 4.

(Visited 21.169 times, 17 visits today)

Skriv en kommentar

27 Kommentarer

 1. Det ser lækkert ud! Når man nu kun bruger 1/4 til en portion, hvor længe kan resten så holde sig i køleskabet? :-)

 2. Jeg er SÅ vild med køleskabsgrød.. eller jeg kalder det faktisk for birchermüsli, som er det schweiziske/tyske ord for det. But same, same :)

  Jeg er vild med denne udgave:
  1 revet æble
  2 dl. grovvalsede havregryn
  1 dl. mælk (kan sikkert erstattes af ris/soya/whatever mælk)
  2. dl. youghurt
  1 tsk. vaniliepulver (fra urtekram)
  en lille håndfuld hakkede mandler (evt. også lidt hørfrø og solsikkekerner)
  en håndfuld blåbær (frosne OK)

  I en skål, røre, røre rundt, i køleskab. Server dagen efter. Top evt. med friske blåbær og lidt hakkede mandler.

  1. Det er rigtigt, det har jeg hørt før :)

   Tak for lækker opskrift, den må også prøves!

 3. Skal der virkelig ikke mere end tre spsk havregryn og 3 spsk chiafrø til en hel dåse kokosmælk?! Det ser utrolig lækkert ud. Bliver helt sulten på trods af at jeg egentlig lige har spist havregråd. (En eller anden må ved lejlighed gerne forklare mig hvordan man kan spise en kvart figen på én gang. I samtlige opskrifter med figen, er fignerne kun skåret i kvarte, men jeg skal altså (som den eneste åbenbart) ha’ dem i lidt mere mundrette stykker).

  1. Jepper, det ‘kommer til at suge en masse af kokosmælken. Men du kan eksperimentere med mere eller mindre efter smag og behag.

   Disse figner er nu skåret i 8 eller 10 stykker, jeg er kan heller ikke have en kvart i munden ;)

 4. Yumyum, spiser selv køleskabsgrød hver morgen – jeg elsker det, med godt med kanel, friske bananskiver og ristet kokos. Ellers er rå kakaopulver rørt i og godt med saltede peanuts/peanutbutter på toppen også et hit. Men det lyder nu også skønt med figner deri, de er bare så lækkert.

  – Anne

  1. Hvad blander du op med, når du laver den med kakao og peanuts, Anne? Sorry, det er første gang jeg skal lave det ;)

   1. Emily: Også her. Jeg er hvertfald fan af køleskabsgrød – det er bare nemt og lækkert :D

    Camilla: Jeg blander den ønskede mængde grovvalsede havregryn op, med selvvalgt surmælksprodukt ( fx A38, skyr, fromage fraische, græsk yoghurt), salt og sødt efter smag + 1,5 spsk rå kakaopulver, og lader det stå natten over i en lukket beholder. Næste dag tager jeg det ud, rører rundt, drysser med salte peanuts og topper med friske, kolde bananskiver – yum! Kakao-sneakers-fest!

    – Anne

 5. Det her er helt klart min favorit køleskabsgrød, og jeg laver den så tit!

  1 dl grovvalsede havregryn
  1 dl mælk
  1/2-1 dl yoghurt
  Evt. vanilje
  1/2 banan
  Jordbær (eller andre bær)
  Hakkede mandler

  Havregryn og mælk hældes i en skål og stilles på køl natten over. Næste morgen røres massen sammen med yoghurten. Jeg elsker at bruge Cheasy’s vaniljeyoghurt, ellers kan man bare bruge yoghurt naturel og tilsætte vanilje til havregryn og mælkene aftenen før. Derefter moses 1/2 banan og røres i grøden. Toppes med jordbær skåret i skiver og hakkede mandler. Man kan selvfølgelig toppe med den slags frugt og nødder man har lyst til, men min favorit er jordbær og mandler, som virkelig passer perfekt sammen med vaniljen. Smager som en luksusudgave af Rissi Frutti :-)
  Prøv den!!!!

 6. Jeg har svært ved at finde et sted, hvor de sælger chiafrø. Er der noget, man kan bruge som erstatning?
  M.v.h. Astrid ;)

 7. Det ser lækkert ud!

  Er der noget andet end chiafrø man kan bruge, hvis man ikke lige har det ved hånden? ;)

 8. Jeg er VILD med ordet “køleskabsgrød” :D Har lavet det en del gange, bare med skyr, bær og havregryn, men har kun hørt om det som Overnight Oats, et navn jeg bare syntes var lidt for poppet :D Køleskabsgrød er et FEDT ord :D (Ja, jeg er kæmpe ordnørd, og er generelt også vild med når du Emily “opfinder” ord, især i dine fine videoer) :D