12 gode hårprodukter + hårplejetips


Det er ved at være længe siden, jeg har lavet et indlæg om hårpleje og -produkter, så her kommer både en lille opdatering på min hårplejerutine og ikke mindst hvilke produkter, jeg er allermest begejstret for nu.

Jeg behandler stadig mere eller mindre mit hår efter ‘Curly Girl-metoden’ og som jeg tidligere har beskrevet her og senest her. Jeg er dog mindre fanatisk nu og jeg bruger varmestyling 1-2 gange om ugen og produkter med silikone af og til. Og reder mit hår regelmæssigt. Men jeg går stadig en meget lang bue udenom sulfater og jeg vasker ikke hår mere end højest nødvendigt.

Mine yndlingsprodukter til håret:

 • Purely Professionals Shampoo 0 og Treatment 1 er efterhånden klassikere i min skønhedsgarderobe. Førstnævnte er især god til følsom hovedbund og/eller tørt/kruset/krøllet hår, mens kuren er genial både som leave in i vådt hår og som plejende styling i tørre spidser. Er også vild med deres Conditioner 2. Uden sulfat, silikone og parfume.
 • Conceived by Nature Citrus, Rosemary eller Lavender (elsker(!) dem alle) laver helt åndssvagt gode hårprodukter uden sulfat og silikone, der tilmed er til at betale og ‘grønne’/øko-ish. Lad dig ikke afskrække af, at de kun kan købes i en rideudstyrs-webshop.
 • L’Oréal Hair Expertise Everstrong og Everpure shampoo, balsam og hårkur. Endelig er de store kosmetikfirmaer også ved at komme med på den sulfatfri bølge og jeg er mere end begejstret for Hair Expertise. De fleste af produkterne i serien er tilmed silikonefri.
 • Maria Nila Palett Luminous Color og Maria Nila S.T.O. Therapy Oil. Selvom mit hår er ufarvet, fungerer produkter til farvet hår som regel bedst for mig og de yndige Luminous Color produkter fra Maria Nilas Palett-serie er ingen undtagelse. 100% veganske ingredienser og uden sulfat og silikone
 • Moroccanoil Intense Curl Cream er et af de få produkter (et andet er Treatment/olie fra samme mærke) med silikone jeg bruger af og til. Bruger den både til at kramme op i vådt hår og som pleje og styling i tørt hår.

Mine hårplejetips til sundt, blankt og stærkt hår:

 • Nøjes med at vaske hår 2-3 gange om ugen.
 • Lad håret lufttørre og skær generelt ned på varmestyling.
 • Brug shampoo uden sulfat. Står typisk som Sodium Laureth Sulfate eller Sodium Lauryl Sulfate i ingredienslisten. Det er heldigvis nemmere at finde shampoo uden sulfat nu end for bare 2-3 år siden. Alle ovenviste er gode bud.
 • Spar lidt på silikonen (det er alle de ingredienser, der ender på -one), den optræder i balsam, hårkure og ‘olier’.
 • Børst håret så lidt som muligt og helst mens det er vådt/håndklædetørt. Jeg gør det efter badet, men kun af og til.
 • Afslut håvasken med at skylle håret med koldt vand. Det modvirker frizz og ‘lukker’ hårstrået og får det til at se blankere ud.

Ps. Tjek min guide til bløde krøller og bølger (og krøllet skjorte) lige her.

ENGLISH RECAP: My favorite hair products. All sulphate free.

(Visited 22.146 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

50 Kommentarer

 1. Tak for tips! :)
  Hvad gør silikone og sulfat ved håret?
  Og jeg troede at hvis man skulle børste vådt hår, så skulle det redes med en bredtakket kam for at skåne det mest muligt?

  1. Sulfat udtørrer og affedter voldsomt (det er det, der er hovedingrediens i bl.a. opvaskemiddel), med tørt hår og irriteret hovedbund til følge. Silikone gør ikke noget dårligt som sådan, men det er min erfaring at det gør håret meget flot lige nu og her, men at det på sigt gør det sprødt og tørt. Men jeg bruger produkter med silikone, bare ikke hver dag.

   Og huske endelig at dette er hvad der virker for mig og mit hår :) Det er om at prøve sig frem og finde ud af hvad der er bedst for en selv :)

   Bredtandet kam, ‘paddle’-børste eller børste med naturhår er nemlig et hit :)

   1. Argh, så skal jeg da lige fluks ud og tjekke min shampoo og balsam for sulfat, for jeg har da tørt nok hår i forvejen :p

 2. Hvilket produkt vil du anbefale, når man fx har redt ens hår (i tør tilstand), og dermed har fået helt elektrisk hår, og man bare gerne vil have samlet sine spidser lidt? Jeg kan se, at du tidligere har skrevet om wax 1 fra purely professional, men er i tvivl om det er det produkt, du helst vil anbefale?

  1. Jeg ville bruge et af dem fra dette indlæg :) Treatment 1 fra PP, olien fra Maria Nila (eller Moroccanoil’s olie, den er virkelig også et hit) eller Moroccanoil Intense Curl Cream (findes også magen til, men hvor den ikke er til krøller) :)
   Wax 1 fra PP er også god (og ikke for ‘tung’), men jeg bruger selv ovenstående for tiden.

 3. Der mindede du mig lige om ‘hesteshampooen’ som jeg længe har villet prøve – nu er den købt i citrusvarianten :)

 4. Nu ved jeg godt, du ikke er en hårguru, der ved alt om hår (men det lader til at være tæt på! ;)), men jeg synes tit, jeg har hørt det stik modsatte råd om, at man nemlig bør vente med at børste sit hår, til det er tørt?

  1. Tror allermest på at man skal gøre det, der virker bedst for en selv. Mit hår er langt nemmere at rede igennem efter bad (og balsam/hårkur) end når det er tørt = færre skader på håret og knækkede hår. Så red det, der hvor det er nemmest :)
   Som en tilføjelse kan det absolut ikke anbefales at rede håret når det er tørt, hvis man har krøller/fald. Så ender man med høstak og candyfloss. Men gør det, der fungerer bedst for dig og hvor du har indtryk af at der er færrest hår, der knækker :)

   1. Ja, det er selvfølgelig tilladt at tænke selv (det glemmer jeg af og til ;) ), men jeg synes faktisk også, det føles mindst skadeligt at gøre det umiddelbart efter badet. Og rent æstetisk bliver udfaldet altså også noget heldigere end den uldtot, jeg ellers skal leve med resten af dagen. :) Men tak for svar og gode tips! :)

 5. Er citrus shampooen ligeså god for hår og hovedbund som Purely professionals shampoo 0? Hvilken vil du anbefale? Jeg har prøvet shampoo 0 og den er fin nok, men den anden er billigere jo:-)

  1. Ja, det synes jeg. Kan ikke sige dig hvilken jeg foretrækker, er meget glad for dem begge og roterer mellem dem :)

 6. Hej hår-guruinde ;)

  Jeg har bare lige et praktisk spørgsmål. Mit hår har også klart bedst af ikke at blive vasket for ofte, men jeg træner også en del og efter træning, så trænger mit hår altså til at blive vasket. Jeg ved, du også i en periode trænede rigtig meget (jeg ved ikke, om du gør det længere?), så hvordan får du lige det puslespil til at gå op? Jeg prøver at planlægge træning sådan lidt efter hårvask (okay, det lyder sådan lidt… sært), fx. træner jeg gerne et sent aftenhold og så et tidligt morgenhold dagen efter, så ingen skal se mine fedtede/svedige lokker om aftenen, men det er bare ikke altid, det lige kan lade sig gøre.

  Og så ifht. hårbørstning og de forskellige kommentarer om det – jeg TROR måske, at hvis man har krøller, så er det bedst at frisere vådt, og har man glat hår, så er det bedst at frisere det i tørt. Bare et forsigtigt bud. :) Og så friserer jeg faktisk gerne mit hår flere gange dagligt (jeg har rimelig glat hår med en lille bitte smule fald), for det bliver det klart pænest af.

  Men som du skriver, Emily, så er det jo lidt forskelligt, hvad der virker afhængigt af ens hårtype. Kan dog sige, at efter jeg er begyndt at bruge sulfatfri-shampoo + balsam, så er mit hår vitterligt bliver mere fyldigt (hvilket altid glæder en med typisk skandinavisk hår).

  1. Jeg løber 3-4 gange om ugen og planlægger det hårvask efter det. Og så er en skyller og/eller tørshampoo min ven de andre dage ;)

   Synes det er et rigtig godt bud på hårbørstningsteorien :)

 7. Er der ikke mange silikoner i Moroccanoil? Og hvordan får du dem vasket ud? Synes jeg har hørt noget om, at der skal sulfater til for at vaske silikone ud af håret?

  Jeg har selv forsøgt mig med balsamvask, men det virkede slet ikke for mig, så nu står den bare på sulfat- og silikonefri shampoo og balsam ca. 3 gange om ugen. Jeg er glad for et mærke der hedder Giovanni, som tilmed er billigt og “cruelty free” :)

  1. Der er nemlig silikone i MO (det skriver jeg også + at jeg kun bruger det lejlighedsvis). Jeg er ikke fanatisk og bruger produkter med silikone jævnligt og oplever ikke problemer ved det (det gør jeg til gengæld hvis jeg bruger det hver dag) og har heller ikke problemer med at vaske det ud med ovenviste shampoo’er :)
   Skulle man føle at der danner sig meget produkt ‘build up’ er det bare at vaske en enkelt gang med en shampoo med sulfat af og til :)

 8. Ville du anbefale Derma shampoo og balsam?
  Det er nemlig en pris alle kan være med på :-)

  1. Har aldrig prøvet den og ved ikke hvad der er i, så det tør jeg ikke sige :)

    1. Ja, dem jeg anbefaler i dette indlæg :) Conceived by Nature koster 89 kr. og L’Oréals Hair Expertise koster 100 kr. (og lige nu er der 3 for 2 i Matas). Ved godt at det ikke er mega billigt, men det er da til at have med at gøre :)
     Sagen er den at sulfat er meget billigt ‘fyld’ og det er alternativerne desværre ikke. Derfor er det svært at lave sulfatfri shampoo så billig som dem med. Men ellers kig i denne kommentartråd, mener at der er en der anbefaler et billigere alternativ :)

 9. Det er virkelig et lækkert indlæg, fyldt med gode råd! Og som altid, meget velskrevent :-)

 10. Hej :)
  Jeg vil bare lige høre, om du har nogen erfaring med produktserien Diamond Oil fra Redken. Den er dyr, men de sælger den godt – både med olie og hårkur uden silikone. Har du prøvet den, eller har du noget positivt/negativt om den?
  Mvh. Kathrine.

 11. Kære Emily

  Hvor har du fundet Maria Nila S.T.O. olien?
  Den vil jeg rigtig gerne prøve, da de olier jeg har prøvet (MO, Agadir osv.) slet ikke giver den fugt, som mit hår har brug, hvilket jeg antager skyldes silikonen.

  På forhånd tak :-)

  1. Kære Emily

   Du svarede aldrig på ovenstående. Vil du ikke være sød at svare på, hvor olien kan købes? Jeg synes ikke, jeg kan finde nogen forhandlere af den.

   Dbh
   Pernille

 12. Hej Emily
  Lækkert indlæg – jeg har også lige læst guiden til “Curly girl” metoden og eftersom jeg har noget sindssygt hår tror jeg det er værd at prøve (jeg kan ikke farve mit hår mørkt fordi jeg simpelthen ligner en trold så!! :O )

  Er det forstået korrekt at man bare skal vaske sit hår (og hovedbund) med en silikonefri balsam?

  Pt bruger jeg en meget fugtgivende curl-cream fra Oribe som næsten også fungerer som en leave-in-conditioner pga al fugten, men jeg er bange for at der er silikone i.
  Har du et forslag til en anden creme der fremhæver og kontrollerer krøllerne?

  Endeligt et sidste spørgsmål; bliver håret ikke meget “tungt” af balsam i hovedbunden?
  Mit hår er skulderlangt og meget “bobbet” så jeg prøver altid at løfte det i rødderne så det ikke bliver for fladt…
  :)

  1. Hej Nadja,

   Ja, det er rigtigt forstået :) Du kan google ‘Curly Girl’ og så kommer der masser af info om metoden. Jeg er gået væk fra at være 100% CG, men bruger det som jeg fandt ud af virkede for mig (shampoo uden sulfat, ikke for hyppig hårvask, så lidt børstning/føntørring/varmebehandling som muligt) :)

   Hvis du er glad for cremen fra Oribe, så brug endelig den. Jeg bruger en fra Moroccanoil, der også indeholder silikone, er ikke helt så ‘fanatisk’ som jeg har været ;)

   Jo, lidt, men det udligner sig efter en periode. Når det er sagt så bruger jeg altid shampoo nu, sørger bare for at bruge en der er uden sulfat.

   Kh.
   Emily

 13. hvis du nu skulle vælge… ;) hvilket conceived by nature shampoo ville du så vælge? jeg har det samme hår som dig, bare mere tørt. tak sødeste emily! <3

  1. For at være helt ærlig så synes jeg at de er ret ens ;) Så citron eller rosmarin, men kun fordi det er dem jeg synes dufter bedst :)

 14. Kan det passe, at flaskerne fra Cnceivd by Nature har ændret udseende (er nu grønne)?

 15. Hej

  Tak for din råd. Jeg belv inspireret og vil gerne prøve Curliy Girl-method.
  Conditioner 2 blev jeg fristet til at købe. Den skulle være silikonfri. Så jeg ringede til forhandleren for at finde ud af om den indholder sulfater og de fortaler at produktet indholder ikke sulfat.
  Jeg tjekkede igen og fandt ud af at nr. 2 ingidiens i priduktet er BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE.
  Kan du anbefale ne conditioner og leav-in uden silikone OG sulfat.
  PFT
  L

  1. Når man taler om at undgå sulfater er det (groft sagt) SLS og SLES man gerne vil undgå. Denne er ok :) Ellers kan jeg anbefale dig at holde øje med Rudolph Cares nye hårprodukter der kommer til arpil. Klem Emily

 16. Vil prøve at følge dine råd om produkter til mit krøllede og ofte tørre hår. Kan du ikke anbefale nogle flere leave-in produkter, som ikke tømmer kontoen helt? Tak! :)

  1. Hej Mimi, det her indlæg er lidt gammelt, men jeg plejer stort set mit hår på samme måde stadig. Du kan dog læse nyere indlæg om samme emne her: http://emilysalomon.dk/category/skoenhed/har/
   Mht. leave-in produkter så bruger jeg faktisk ikke rigtigt andre end Treatment 1 fra Purely Professional (der også er anbefalet her) og så helt almindelig kokosolie (det kan du læse mere om, hvis du følger linket ovenfor). Pøj pøj med det :) Kh. Emily

 17. Jeg var i supermarkedet i eftermiddag (søndag d. 23. sep. 2018) Hvis der ikke var alcohol i, var der sulfat i. Hvis ikke der var sulfat, var der alkohol eller i hårkurene, for de fleste produkters vedkommende silikoner.
  Det handler om at vide hvad man skal kigge efter, når man er i byen.