Lyserød angora og bordeaux lædernederdel

jakke Ganni// strik Just Female// lædernederdel Black Lily// tørklæde Nué Notes// handsker Topshop (gamle)// armbånd byBiehl// taske Markberg// pumps Bianco (gamle)// halskæde Tine Lindhard//solbriller Prada

Et sent – og meget lyserødt – eftermiddagsindlæg med en mægtig pæn og mægtig fnulrende angorafætter. Nu er jeg ikke så erfaren udi angora og min fnullertærskel er derfor ret lav, men efter en dag i den, havde jeg lyserødt fluff her, der og allevegne. Hvad gør man? Bider det i sig og vikler det ud af kontaktlinserne, børster det af hunden (jep, ‘fældede’ til og med på Penny) og bliver bedste venner med fnugrullen?

For det er så pænt, fint og blødt og jeg vil virkelig gerne. Min angoraangst afholdt mig fra at købe indtil flere smukke Acne-strikkerier sidste år og jeg havde egentlig besluttet, at jeg ville springe ud i alt det bløde og fnulrende i år, men jeg er allerede ved at få kolde fødder… Så alle tips modtages med kyshånd: Skal det bare vaskes? Og forbliver det så blødt og fluffy? Og bliver ens Virker det at komme det i fryseren? Eller findes der et helt tredje tip, så jeg kan blive dus og lykkelig i en sky af blød og lækker angora.

ENGLISH RECAP: In a dreamy, pink and soft sweater. One should be very delighted and blissful, but truth be told I was slightly set of by all of the fluff constantly falling from my pretty sweater. How do you survive a day in angora? Help needed!

Billeder taget med Nikon D7100// Pictures taken with Nikon D7100

(Visited 1.624 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

31 Kommentarer

 1. Jeg har opgivet det materiale… Synes fnulleret aftager, men holder ikke op. Og det er jo overalt! Især havde det en irriterende evne til at sætte sig på min mascara/vipper, grr… Har kastet mig over Acnes mohair i stedet, det er dejligt.

 2. Du kan vaske den med en skumgummi en gangs vaske klud, hver gang. Det tog det værste på min men den bliver ved med at fnuldre bare ikke så ekstremt :-) og jeg synes ikke du skal give op på Angora! Det er jo så rart! Man kan også købe bluser med mindre angora i :-) jeg har fx en med kun 10% og den fælder ikke men er stadig lige så blød og lækker!

 3. Jeg fik engang at vide af en ekspedient, at man skulle vaske angorastrikken og lade den tørre. Når trøjen så var blevet helt tør skulle man ryste den grundigt, inden man lagde den i en pose i fryseren natten over. Den kolde temperatur skulle tage den værste fnug, men personligt synes jeg ikke, at det holder i længden. Men det er klart et forsøg værd! Held og lykke :-)

 4. Åh, du er så smuk i lyserød. Så feminin og piget; jeg elsker det en smule.

  Og mht. angora er jeg også i assistance-behøvende tilstand. Jeg elsker det fluffy candyfloss-udtryk, men hader de udsatte bukseben der medfølger.

 5. jeg putter altid min angora strik i fryseren et par dage og derefter i vaske maskinen på koldt vand.
  jeg syntes at det hjælper når du har gjort det en 3-4 gange.
  mine er holdt op med at sætte sig i ansigtet og på øjen vipper, men man skal være lidt tålmodig, for det tager tid.

 6. Jeg havde samme problem sidste år, da jeg besluttede mig for at kaste mig ud i angora-landet. Og de første 10 gange jeg brugte min trøje, var alt alt alt grønt bagefter. Men så lige pludseligt var det som at jeg havde “brugt op” alt fluff, og tilbage var bare en pæn grøn trøje. Jeg blev så glad, og alt var godt igen. Så mit bedste råd er tålmodighed – det har i hvert fald virket for mig… :) Og meget pæn trøje, for øvrigt!

 7. Jeg holder mig langt væk fra det materiale og beder en lille bøn om, at designerne kan lave smukke sweatre i uld i stedet :-(

 8. Fedt outfit! Købte en angoracardigan fra Malene Birger sidste vinter. Den nulrer stadig, men det er aftagende. Man kan dog stadig se hvor jeg har siddet i div mødelokaler på arbejdet, efterlader et fint hvidt tæppe på alle stole ;o)
  Så håber stadig det bliver bedre, men køber nok ikke lige flere angora-trøjer i fremtiden ;o)

 9. Hej:)
  Skøn blog du har.
  Jeg har selv lige købt samme. Ekspedienten sagde, vaske den på uldprogram, derefter i fryser, (er lidt i tvivl om den skulle tørre først??) derefter den er tør, skal du fnugrulle indtil der ikke er mere, og så er den klar til brug.
  Kh. Mette

 10. Århh det er pænt! Angora er både helt fantastisk og helt forfærdeligt, virkelig tarveligt at det ikke kan nøjes med at være fantastisk! Jeg synes også at det bliver mindre slemt med tiden, men det holder aldrig rigtig op. Det er bare lidt den byrde man må bære hvis man vil have noget så blødt. Men det bliver helt sikkert bedre, så hold ud!

 11. Man smider den lige i en plastikpose og så i fryseren i et døgns tid. Det tager det værste og så er den stadig “fluffy”. Efter den første vask kommer der også lidt mere ro på :)

 12. Hej Emily! :-)
  Først og fremmest tusind tak for al den inspiration, som du giver – din blog er altid en sikker vinder og en man vender tilbage til :-)
  Lidt off spørgsmål, men hvordan var din Ganni Fulton kjole i størrelsen? Hvilken str. bruger du f.eks.? Har hørt Ganni er stor i str. nemlig :-)
  Håber du kan hjælpe!
  Mvh. Mie

  1. Tak, hvor dejligt at høre :)

   Den var en small og det er det jeg normalt er. Synes de er meget true to size mht kjole, men jakkerne kan være lidt store…
   Kh.
   E

 13. jeg er beklædnings håndværker og har arbejdet meget med det, så kan sige af erfaring at der ikke rigtig er noget at gøre – det er kvaliteten der er dårlig på den rulle som trøjen er lavet af – hvis jeg var dig ville jeg kræve mine penge tilbage – det er en kvalitets ;)

 14. Jeg købte også den fine zebra angora cardigan fra Malene Birger sidste vinter, og jeg er endt med at skille mig af med den pga. fælderiet. Jeg blev træt af kommentarerne på job, med de hvide stole til møder, jeg fik det i øjne og mund og i bilen var der også et hvidt pelsaftryk. Jeg prøvede at vaske den et par gange, men syntes aldrig rigtig det aftog. Så jeg måtte i sorg videregive pelsdyret i håb om at den kunne blive lykkelig med en anden. Min erfaring er altså, at hvis tøj er besværligt, så bliver det ikke rigtig brugt desværre. Hvis man nu ikke kan holde sig fra det pga. udseendet, og har overskuddet og tålmodigheden som mange snakker om, så kan du da hente lidt gode tips hos Acie her http://acie.looklab.dk/index.php?s=angora – lad os gerne følge med i udviklingen, også hvis det ikke ender lykkeligt ;)

 15. Hvor er det bare lækkert! Er så vild med farvemix’et :)
  Jeg kan desværre ikke hjælpe mht. angoraen, da jeg holder mig fra alle former for uld, for det klør sindssygt meget på mig (og er også paranoid ang. dyrevelfærd)..

 16. Ærgerligt at den fælder sådan, men det gør de jo ALTID, de angora bluser. Jeg har i år investeret i en Raya (som alle andre ;)) og frygtede også at den ville fælde. Men det gør den overhovedet, slet ikke. Den har også et fluffy udtryk, men fordi mohair fibrene er længere end angora fibrene fnuldrer den ikke.