3 x superb varmestyling


Jeg har et stormfuldt had-/kærlighedsforhold til varmestyling. På den ene side så synes jeg, det gør mit hår SÅ pænt og det er virkelig et quick fix, til at styre mit ellers ustyrlige hestehår. På den anden side, så gør det kun manen stridere på sigt. Men når det nu skal være – og det skal det altså af og til, basta! – så er her mine 3 bud på det bedste henholdsvis glatte-, krølle- og bølgejern.

Jeg bruger ikke varmestyling dagligt, men kommer som regel op på 3-6 gange om måneden. Et kompromis som både håret og min forfængelighed kan leve med.


Når det kommer til glattejern, har jeg efterhånden prøvet flere end de fleste mennesker (frisører undtaget) kommer til at prøve på et helt liv. Og jeg er ikke et splitsekund i tvivl: GHD er bedst. Som i allerbedst og er alt andet jeg har prøvet suverænt overlegent. Måden det glider ubesværet på håret, der er et resultat af pladerne og resten af jernets tyngde, er slet og ret bare bedre. Resultatet ligeså. Og så er det dødnemt at bruge og kan bruges til at lave både bølger, bløde krøller og selvklart glat hår. Skal man have kun have ét varmestylingredskab i skuffen, skal man satse sine penge på ham her. Også selvom han er dyr. Ovenviste version kan bl.a. købes her og koster 1.190 kr., men fås også mange andre steder, samt hos en række frisører.


Når det er sagt, så er det OBH Nordicas ‘Slide Curler’ fra deres Björn Axén-linje, som jeg bruger oftest selv. Det er et idiotsikkert krøllejern, der ‘automatisk’ krøller håret, når man sætter en lok ind mellem de to plader og trækker håret igennem. Ikke noget med at vikle eller brænde fingrene. Dog kan det også bruges til at vikle en tot om, som almindeligt krøllejern og her har det den store fordel, at der ikke er nogen klemme, der laver dumme mærker og hakker på håret. Jeg bruger det lidt i flæng og det er det jeg bruger i denne guide til bløde krøller og bølger (og se lige hvor langt mit hår er, savner det lidt…). Det kan i øvrigt temperaturindstilles, så det passer til hårtype og -tykkelse. Kan bl.a. købes her og koster 599,95 kr.


Sidst men ikke mindst skal Toni & Guy’s megakrepper ‘Glamour Deep Barrel Waver’ nævnes. I særdeleshed fordi den er hele pigekollektivets favorit-gadget inden en bytur. Den er genial til at lave både 30’er inspirerede filmstjernebølger (evt. bare i det forreste hår og så en knold i nakken), men hvis man roder og pjusker i håret bagefter (og sætter jernet lidt sporadisk på længderne) og til slut tilsætter lidt saltvandsspray, så er den også den nemme vej til naturlige bølger og strandhår. Den kan bl.a. fåes i Magasin her, men også i Bilka, Matas m.fl. til 599 kr. og så kan det være værd at kigge på engelske sites, hvor den typisk kan købes lidt billigere, det gælder i øvrigt også GHD.

ENGLISH RECAP: My top three heat styling tools. GHD’s straightening iron, OBH Nordicas Slide Curler (idiot proof curling iron) and Toni&Guy’s Deep Barrel Waver.

(Visited 1.129 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Hej Emily!

  Har du lavet en guide til hvordan du laver dine fine bølger og hvilke produkter du bruger til styling?

  Kh Caroline

 2. Mit hår er også helt klart fan af GHD! Den varmer op på 10 sekunder og den dur stadig lige så godt som for 5-6 år siden da jeg købte det :)

  Mit (heste)hår holder ikke særlig godt på krøller (fx lavet med glattejern), har du nogen fornemmelse af om megakrepperen laver mere holdbare krøller?

  1. Jeg synes både at den og ovenviste krøllejern er et hit også til mit hestehår. Krøllejernet går op til 210 grader og det bider på manen :)

 3. 3-6 gange om måneden?! Wow, det er flot klaret!! Jeg føner sjældent mit hår og vasker altid hår om aftenen samt lader det lufttørre (vasker det kun 2-3 gange ugentligt). Mit trick er at sove med en fletning i hver nat. Mi har er alligevel så langt at jeg ikke synes det er rart at ligge og rode rundt i om natten ;-) Om morgenen krøller jeg så nogle enkelte totter (har næsten altid midterskilning, så det bliver nogle enkelte totter langs ansigtet for at ramme det ind og så nogle tilfældige totter af det yderste hår) med min “Pearl Wand” fra OBH – som iøvrigt er fantastisk. Derefter sprayer jeg lidt alm. vand i håret og krammer det op med en lille smule skum eller voks. Det giver et helt perfekt “beach look” synes jeg. :-) Og det er også forholdsvis skånsomt for håret.. men jeg lader sjældent være med at putte bare lidt produkter i eller give det en smule varmebehandling. Er nok for forfængelig ;-)

 4. God eftermiddag og god weekend:-)

  jeg forstår godt dit dilemma med varme jern til håret. Det bliver så smukt, men kan ødelægge håret. Jeg kender godt dine anbefalede produkter, bruger dem selv.

  Men jeg bruger dog ofte et gammel husråd, hvor jeg tager et stykke toiletpapir, ruller det sammen til en pølse på ca. 10 cm. lang og så stor jeg den, så den holder formen. Dernæst tager jeg en tot hår, gør den fugtig med vand og snor hårtotten op på toilet pølsen. Jeg lader det gerne tørre over 5-8 timer alt efter hvor vådt det var, da jeg krøllede det op, det skal kun være let fugtigt.
  Det bliver de fineste krøller og uden regnevejr, så holder de i flere dage. Dog husk at få hårets ende krøllet helt med op, så der ikke sker et knæk af hårets spidser.

  Hilsner fra følger af hppt://www.mariahoffbeck.blogspot.com

 5. Det ser ikke ud til at glattejernet kan fås på cocopanda. Ved du hvor man ellers kan købe det? Og hvad hedder modellen? Så vil jeg nemlig ønske mig det i julegave! :)

 6. Hej! Ghd lyder fantastisk, men du skriver du har prøvet et hav af glattejern, så er du måske stødt på et jern til et lidt lavere budget? (- bedst til prisen produkt ;) ) Tak for gode råd!

  1. Jeg har både prøvet et fra OBH og et fra Phillips der var rigtigt gode også :) Kan desværre ikke huske hvad modellerne hed…