Kontormus med guldhæle

strik Aiayu// nederdel Black Lily// taske Céline// støvler Opening Ceremony// armbånd med Pandora og byBiehl

Ved I hvad jeg mægtig godt kan lide? At arbejde! Både på mit ‘rigtige voksenjob’ og med bloggen, der er blevet et helt lille job i sig selv. Det bedste man kunne tænke sig. Og jeg kan altså meget, meget bedre lide at arbejde end at studere. Selvom det gennem hele mit uddannelsesforløb er gået godt på resultatsiden, så har jeg aldrig været god til at gå i skole eller studere. Jeg kunne skrive mange knapt så pæne ting om strukturen (eller manglen på samme) på videregående uddannelser på humaniora og endnu grimmere ting om min egen manglende flid og springen over hvor gærdet var lavest og i sidste øjeblik.

Men noget jeg hellere vil fortælle om, er glæden ved at være kommet ud på den anden side. For andet år i træk har jeg eksamensfri jul. Det er det bedste i hele verden. Så til de af jer, der slider med opgaver og dumme eksamener: Hæng i, hold ud og I kan tro at jeg føler med jer!

En anden ting jeg holder af ved at arbejde og have en hverdag med mere struktur, er at jeg ‘skal’ (ingen tvinger mig, men det føles rart) klæde mig pænt på hver dag. Ikke noget med bare at nulre rundt derhjemme i jeans og sweatshirt hele dagen, som da jeg læste. Eller tage til forelæsning i flip flops og en strandkjole. Nu er det på med rigtigt tøj, der heldigvis godt ‘bare’ kan være en pæn strik, vinfarvet lædernederdel og gyldne hæle.

ENGLISH RECAP: My office attire yesterday. Quite casual, yet with some pretty details like the golden heels of the Opening Ceremony boots.

(Visited 691 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

39 Kommentarer

 1. Uh jeg glæder mig til at aflevere bachelor på mandag og være helt færdig i januar! Farvel skole og nej hvor jeg glæder mig til voksenlivet :)

 2. Jeg har taget turen i omvendt rækkefølge ;) Først “rigtig” job på kontor og nu universitetsstuderende, elsker friheden, der trods alt er ved at studere, men er ja, er så også en af dem der sidder med et tidskrævende projekt der skal afleveres lige før jul, så pt. savner jeg lidt at have fri når man endelig forlader skolen.. :)

 3. Jeg har valgt at arbejde fuldtid og studere deltid samtidig. Dvs. jeg har haft eksamener i starten af januar i nu….. 7 år. :-(

 4. Åååååh TAK! Lige præcis det indlæg jeg havde brug for. Både til at losse mig i gang med den skide eksamenslæsning, men også for at berolige mig, og fortælle at det godt kan lade sig gøre at få et fantastisk liv selvom man ikke er lige god til at holde sig selv i ørerne hele tiden :b

  Tak tak tak, skønne Emily! (:

 5. Cykler du på arbejde? Hvis ja, hvordan er det så muligt at have så pænt hår, når du når frem til kontoret? Det et så flooot :)

  1. Ja, jeg gør. Hmm… det ved jeg ikke helt. Har vist bare sådan noget hestehår, der sidder uanset hvad. Kan trøste dig med at bagsiden af medeljen er at det også er ualmindeligt frizzy og genstridigt af og til. Men mange tak :)

 6. Hvor var det bare lige det jeg havde brug for at høre, Emily! Jeg er selv begyndt på min kandidatuddannelse i september, og puha jeg er allerede meget træt af det. Jeg ved godt at en af glæderne ved universitetet er “friheden”, men jeg ser det nu mere som en konstant dårlig samvittighed – plus at hver uge er forskellige hvilket også gør det besværligt at planlægge mere end et par uger ud i fremtiden. Jeg er meget mere til konceptet med at møde ind på et bestemt tidspunkt, arbejde en masse, og så gå hjem og holde FRI :) Den glæde må jeg stadig vente 1 1/2 år på. Men så er det bare rart at høre om andre der har det på samme måde, og ikke savner universitetet og friheden. Jeg tvivler ihvertfald på at jeg kommer til at savne den. Well, lidt universitets brok skulle der til på en aften der står på opgaveskrivning til langt ud på natten. Hav en god aften :)

 7. Jeg er simpelthen helt vild med din flotte frisure, Emily! Den klæder dig så godt! :)
  Og hvor er det dog bare et pænt kontor, du arbejder på!

 8. Jeg kan så meget følge dig i det du skriver! Jeg er netop den der sidder i sweatpants og sweater (endda under dynen) i sofaen pt og skriver BA. Jeg glæder mig til den anden side! Om nogle år…

 9. Ej, det var sgu dejligt at høre. Jeg er træt af folk der siger “nyd det nu, mens du læser”.. Det er sgu da ikke sjovt at lave eksamen i december år efter år og have konstant dårlig samvittighed. Forhåbentlig kan jeg kalde mig kandidat om 1,5 år og så får jeg forhåbentlig en arbejdsglæde som dig :)

  1. Helt enig. Universitetsformen passede i alle tilfælde ikke mig, kunne meget bedre lide gymnasiet hvor det var mere 8-16 og mere struktur. Hurra for at du er færdig lige om snart og jeg krydser fingre for at du finder arbejdsglæden :)

  1. Jeg har læst litteraturvidenskab på min bachelor og moderne kultur og kulturformidling på min kandidat (begge dele på Københavns Universitet) og arbejder nu som PR-manager og rådgiver omkring sociale medier på et stort PR-bureau :)

 10. Jeg er også vild med det der med at arbejde. Ideen om at have rigtigt fri, når klokken er 16-17 stykker (ok nogen dage 22) og ikke skulle tænke på, at man hele tiden er bagud med pensum, og lige burde læse en artikel mere.

  Du har også ret i, at det der med at være “tvunget” til at have pænt tøj på hver dag, faktisk også gør en forskel – pludselig er man mere voksen og seriøs, fordi man ikke har bløde bukser eller hættetrøje på.

  1. Nemlig. Så rart at have fri når man har fri. Også selvom det egentlig ikke helt er sådan et job jeg har og selvom jeg har valgt at bruge meget af den fritid på at ‘arbejde’ med bloggen, så synes jeg stadig jeg har mere rigtigt fri end da jeg læste :)

 11. Yes! Hvor er det dejligt at høre, at du nyder arbejdslivet – og at den der “husk nu at nyd studielivet” frase ikke nødvendigvis er en sandhed.
  Ingen tvivl om, at vi er priviligerede i DK som studerende med gratis uddannelse og SU, men jeg savner virkelig, at der er lidt mere aktivitet på uni (humaniora). Al den frihed kan godt blive for meget. Og for ensomt.
  De perioder hvor jeg har været i praktik eller arbejdet fuldtid, har jeg nydt(!) at møde ind hver dag, at have kollegaer og have arbejdsopgaver, der kan løses samme dag. Det er fedt. Og ih, hvor jeg glæder mig til at blive færdig.

 12. Jeg synes nu altid, at du var så pæn til alle forelæsninger, Emily!

  Men jeg er med dig hvad angår job og “den anden side”. Faktisk også tøj – hvilket er derfor, at jeg tilbringer hele morgenen i forklæde, så jeg undgår havregrødsbørnefingre på mit workoutfit.

 13. Rigtig godt indlæg! Tak for inspiration til, hvad man kan have på på arbejde som helt almindelig humanistisk kontormus.. det bruger jeg især din blog til.
  Mit ‘voksenjob’ passer ikke rigtig til jakkesæt, men jeg kan også godt lide at tage en pæn nederdel og nogle diskrete hæle på, for at føle mig mere karriere-agtig (og voksen – jeg er den yngste på arbejdspladsen) på en helt almindelig onsdag. Det virker!

 14. Nu vi er inde på det med uddannelse og humaniora, så vil jeg meget gerne høre dig, om du nogensinde var nervøs for, hvor du ville ende henne? Jeg læser selv en humanistisk uddannelse på KU og jeg er da til tider ved at dø af skræk ved tanken om, at jeg aldrig får fat i et job der passer til mine kvalifikationer. Havde du studiejob i sin tid?
  Tak for en dejlig blog og en masse god inspiration. Og glædelig eksamensfri jul!

 15. Haha.. Sad lige og lavede overspringshandling (læste blogs!), da jeg læste dit indlæg . NU må jeg vist tilbage til den opgave :) Glæder mig til den dag jeg kan kalde mig selv for FÆRDIG-uddannet :)
  Glædelig jul!

 16. Jeg glæder mig også til at få et voksenjob :-) Og jeg kunne virkelig også skrive meget grimt om humanistiske uddannelser. Jeg er så træt af det fokus der altid kommer, når der er tale om at få de studerende hurtigt igennem. Vi kommer altid til at fremstå som nogen der helst nøler os igennem, og ingen taler om hvordan studierne er opbygget. Man kunne måske godt undvære 2 måneders sommerferie…. Nå undskyld, nu kommer jeg hurtigt igang :-) Ville ønske at du, og andre ville skrive det grimme om uddannelserne, så kunne der måske komme et andet fokus. Hilsen hende som håber at blive færdig med speciale i foråret.

 17. åååh altså, jeg skal til eksamen på onsdag. Var på læsesal i dag fra 8.30-18.30 (og havde blokeret facebook og andet yndlings-tidsfordriv, inkl. din blog vha. SelfControl app)
  Vil du ikke alligevel sige, at du savner studielivet, bare en lille bitte smule? (pretty pleeease)

 18. Det her indlæg er så spot on på hvordan jeg har det. Den 13. december er det to år siden jeg var oppe og forsvare mit speciale, men jeg egner mig også meget bedre til at gå på arbejde end studere. Det at skulle afsted hver dag og yde noget er en rar følelse.

 19. Kunne du monstro overveje, hvis det ikke allerede er sket, at fortælle uddybende om, hvilke arbejdsopgaver du sidder med? Det kunne være rigtig spændende at læse om. Beklager hvis der gemmer sig et indlæg med netop det, jeg efterspørger.

  Søndagshilsner.