At vælge at være glad

Lige så glad som jeg var i gårsdagens indlæg, lige så trist er jeg i dag. En del af den tristhed er sikkert hormonel (har også spist ret meget chokolade på den konto), noget skyldes vejret og så er der en god portion der skyldes en hel masse fremtidsbrikker, der pludselig blev kastet op i luften. De skal nok falde på plads, men jeg har lige nu lidt svært ved at se det samlede puslespil. Og jeg er på mange måder lidt af en tryghedsnarkoman og har det bedst når min hjemmebase er i orden (og støvsuget), når der er styr på økonomien og selvklart når alle dem der er vigtige for mig, har det godt.

Og på sådan en dag, hvor jeg allermest har lyst til at aflyse alting og kravle ned under dynen og se SATC og spise popcorn, så er det jeg hanker op i mig selv, og minder mig om, at jeg har taget en beslutning om at være glad. At det er mit valg. Og at jeg ikke gider at brokke eller bekymre mig. Bekymringer er som oftest et farligt spild af tid og brok bliver man kun i dårligere humør af. Især når det ikke er noget der er sådan rigtigt slemt.

Der sker dårlige ting for os alle sammen og rigtig dårlige ting for en hel del. Vi bliver alle sammen vrede, kede af det og frustrerede en gang imellem. Men vi vælger selv om vi vil bruge resten af tiden på at være glade (for det vi har) og om vores kop er halvt fuld eller halvt tom. Og min er altså halvt fuld. Basta!

Det er ingen sag at være glad når man er det, det er langt sværere når først man er ked af det. Men det kan heldigvis lade sig gøre. Så i dag vil jeg fokusere på de små ting der er gode, hoppe i vandpytter med Penny, ringe til min mormor og købe en gave til en ven. At gøre andre glade og at vende det dumme til noget positivt virker næsten hver gang. Heldigvis.

(Visited 1.585 times, 5 visits today)
T.A.K.

Skriv en kommentar

43 Kommentarer

 1. Søde søde menneske, som du siger så pænt har alle deres op-& nedture.
  Men hvis man aldrig mærker andet en glæde & lykke …lever man så rigtigt?
  At du magter det liv du lever for “os” (din blog)
  Gør dig helt vidunderlig & overskuds-agtig i mit univers :-)
  Kærlighed herfra (&du er velkommen forbi til en kop kaffe) ;-)

  1. Du er sød! Og nej, det kan man bestemt ikke. Ligesom man ikke ville nyde at have ferie, hvis man aldrig arbejdede osv. Gider bare sådan helt gennemgående ikke at være trist eller bekymret. Selvom jeg selvfølgelig af og til er det. Og du har måske ret i at man også må tage den del med ;)

 2. Tak for især dine sidste to indlæg, Emily. Det er fantastisk at læse en livsstilsblog, der kryber ind under huden, og ikke bare ræser rundt i overfladen.
  Dit livssyn er forbilledligt, men som Isabella skriver i kommentarfeltet, så tror jeg også, der skal være plads til at være lidt ked og sur engang imellem. Så længe det ikke overtager, og så længe man stadig øver sig i at se det store i det små og netop ser glasset som halvt fyldt. :)
  Og god vind med fremtidsbrikkerne herfra. Det skal nok løse sig det hele.

  1. Tak Luna, I er søde dig og Isabella. Og meget omsorgsfulde på mine vegne.

   Og ja, det er nemlig det, det hele nok gør. På en eller anden måde :)

   1. Er helt og aldeles enig med Isabella og Luna! :) Tusind tak fordi du deler både det lyserøde og det mindre lyserøde – synes du er så inspirerende med dit livssyn Emily! :) Du virker så god til at ‘mærke’ livet og det synes jeg er en fantastisk evne at have! Jeg har ofte svært ved at komme ned under overfladen, og virkelig mærke efter! Men dine små fintfølende indlæg om ting, der gør dig glad er med til jeg ind i mellem husker at lave samme liste indeni :)

 3. Tak – dejligt med reminder om, at man selv er med til at påvirke ens humør. Det kan jeg godt selv glemme og kun fokusere på at “glasset er halvt tomt”

 4. Du er altid så inspirerende Emily, det har du været i alle de år du har blogget. Så jeg vil bare ønske dig massere af glæde i fremtiden, og sige at din blog i hvert fald tit glæder mig at læse :) Og tak for at vise at dit univers ikke altid er pastelfarvet, omend det altid er optimistisk!

 5. Hvor er Du sej, Emily og en stor inspirator! Vælge at være glad og vælge glæden med plads til at græde og til de mørke sider ligeså. At være taknemmelig for livet:)

 6. Nu skriver du sådan et dejligt indlæg, og så er min eneste kommentar: Hvor er jakken fra? Sorry… (Men hvor er jakken fra?)

  //Caroline

 7. Hvor er det virkelig et skønt indlæg. Du har helt ret i det, du skriver. Det kan godt være, det hele nogle gang føles som om, det går imod en, men hvis man stadig kan se bare lidt positivt på det – så er det altså også meget lettere at komme ordentligt ud på den anden side. Jeg håber, dit humør bliver bedre snart. Det lyder i hvert fald som nogle gode ting, du har valgt lave :)

 8. Du er helt og aldeles så sød Emily. Jeg har det selv rigtig øv for tiden, på grund af noget arbejde som har ændret sig en hel del, og som gør at økonomien bliver bremset en del. Det er stor inspiration at se hvordan du formår at se positivt på tingene – det er noget jeg virkelig kan lære af. Og det er rart at se, at man ikke er den eneste nede i kulkælderen – det kan man godt føle når man er ked af det. Det her indlæg, har klart fået mig til at se lyst på tingene. Men i dag vil jeg netop begrave mig under dynen, med en stor portion is og Breaking Bad.

  Tak Emily. I morgen vil jeg være glad :-)

 9. Dette har jeg på mit facebook cover, og lever altid efter dette;

  Enjoy the little Things in life…..
  for one day you’ll look
  back and realize they
  were the big things

  Vi kan alle have dage, hvor vi kan være lidt kede af det, men dejligt at du så tager turen ud og hopper i vandpytter, det er da noget som gør en glad – igen – og ringe til din mormor og købe en gave til en ven. <3 det er jo alle positive ting.

  En vigtig ting har jeg lært, er at leve et sandt liv med alt hvad det indeholder af gode og dårlige dage og oplevelser.

  Der er kun en der kan tage ansvar for vores liv, og det er én selv, og vi er selv ansvarlige for at være lykkelige, men det er OK at man bare har en dårlig dag nogle dage, men imellem linjerne er det jo også tydeligt at du har nok at tænke på – projekter /fremtid :0)) og det handler om at du træder ud af din "komfort-zone" – Tryghed.

  God tur i vandpytterne ;) smil pava04

 10. Godt indlæg! Jeg kender det med at have dage, hvor man bare ikke har lyst til noget som helst, men det hjælper ingenting og prøver at minde mig, at det kun er mig selv der får dagen til at blive god/dårlig!
  Så ja, tænk på det positive selvom dagen er grå og trist :-)

 11. Jeg kan godt følge dig lidt hen ad vejen. Ukonstruktiv brok kommer man ikke langt med. Det er dejligt at komme af med lidt vrede, harme og skuffelse, men der skal ikke gå sport i det, for så bliver man nemlig i dårligt humør, som du skriver.

  At være ked af det, bekymret eller forvirret og have lyst til at grave sig ned eller at spise sig glad i lækker mørk chokolade, er for mig også helt ok og normalt. Igen, hvis det er over en længere periode, så er det en god evne at kunne hanke op i sig selv og vælge at fokusere på alt det der fungerer :)

  Jeg fik en gang nogle kort i en æske, Nuets kraft af Eckhart Tolle. Der er et som jeg kigger på med jævne mellemrum. Det lyder:

  “Er du bekymret?
  Har du mange ‘hvad nu hvis-tanker’?
  Du har identificeret dig med dit sind, som projicerer sig selv ud i en opdigtet fremtidig situation, og skaber frygt.
  Der er ikke nogen måde, hvorpå du kan håndtere sådan en situation, fordi den eksisterer ikke.
  Den er mentalt blændværk.”

  Smuk dag til dig smukke Emily :)

 12. Når der kommer sådan nogle dage engang imellem, så er det fantastisk at have en hund, de forstår på en eller anden måde ens sindstilstand. Jeg er sikker på at pletnæse også kan trøste dig.
  -og ja SATC hjælper også lidt.

 13. Hej Emily!

  Jeg vil lige sige, at jeg er helt vild med din blog :-) Jeg har et spørgsmål til dig, der egentlig ikke relaterer sig til dette indlæg, men skriver lige alligevel.

  Hvis din blog er lavet i WordPress, hvad hedder det design så, som din blog er i?

  Venligst Sophie

 14. Jeg kender virkelig godt det med, at man oplever, at selvom tingene går skævt, så har man alligevel et valg. Jeg tog mig selv i næsten at råbe af en langsom elevatordør i dag – det var ikke dørens skyld, men som med dig er der bare store brikker i mit, der ikke ligger rigtigt lige nu. Jeg kom sådan til at grine af mig selv og idet øjeblik blev dagen bedre. Selvom vi selvfølgelig også kan hente inspiration og finde ind til os selv, når der er modgang, så er jeg enig med dig, at bekymringerne og de spontane udbrud mod sagesløse elevatorer ikke hjælper os, når det kommer til stykket.

  Du ønskes alt det bedste fra en trofast læser, der dog meget sjældent kommenterer :-)

 15. Jeg kender det alt for godt, men lige som dig der hanker op i dig selv, så har jeg også et nytårsfortsæt der siger nogenlunde det samme. Ikke så meget brok, selvom tingene virker umulige – det skal nok gå det hele, bare man har nogen omkring sig til at hjælpe og støtte.
  Tak fordi du deler ♥
  Og et lille ps: mine grå dage bliver altid bedre, når der kommer “små ting”-indlæg. De kan hæve mit humør en del.
  xx V

 16. Jeg kommenterer ikke så ofte, men vil lige give dig et par ord med på vejen til dette indlæg.
  Jeg holder utroligt meget af din blog og dens format med smukke billeder, tøj, rejser, mad, DIY-projekter og glimmer i hverdagen og ikke mindst dit positive væsen, som man tydeligt mærker i de fleste indlæg. Jeg er selv et meget positivt menneske, og jeg kan stort set altid se noget godt i alle situationer.
  Når det er sagt, har jeg de sidste to måneder levet lidt i en skyggetilværelse, da min far gik bort i november. Det kan ind imellem være hårdt at komme herind og mærke glæden helt ud på den anden side af skærmen, når man selv ikke føler den i hjertet og i maven, som man er vant til. Ikke fordi du og andre bloggere ikke skal vise glæden, men ens eget liv kan nogle gange blegne lidt i forhold.
  Så tak for dette indlæg, din ærlighed og din positivitet. Jeg er sikker på, det hele ser lysere ud i morgen. Jeg prøver at huske mig selv på, at man ikke kan og ikke SKAL være glad hele tiden. Det er op- og nedturene, der gør livet levende.
  Tak :)

 17. Rigtig fint indlæg! Ville bare lige dele et fint citat, som passer godt hertil : )

  “Everybody wants happiness, nobody wants pain. But you cant have a rainbow, without a little rain.”

  Tak for en dejlig blog : )

 18. Jeg er helt “misundelig” på din positive tankegang, for du har SÅ ret og jeg forsøger virkelig at tage ved lære af dig. Godt med et inspirationsindlæg!

 19. Puha, jeg har netop haft sådan en dag. En dag hvor alt blev kastet op i luften, uden jeg kan se hvordan alle brikkerne skal falde på plads igen. Jeg er også en tryghedsnarkoman, så da jeg endelig kom ind af døren herhjemme, så kunne jeg ikke andet end at græde…. Jeg havde villet det i flere timer, men endelig var jeg inden for min egne fire vægge og kunne give slip.
  Puha… men du har så ret, op på hesten igen søster! Så nu sidder jeg her, og glædes lidt over at jeg ikke er alene om at have sådan nogle dage.
  Tak fordi du deler.
  Kh

 20. Kære søde Emily,
  Jeg er så vild med have dig som veninde. Du inspirerer mig på alle leder og kanter, og så bliver jeg GLAD af at være sammen med dig.
  Mange kærlige tanker og kram,
  A

 21. Du er så sej, Emily – og du har fuldstændig ret! Tak for reminderen om, at man har et valg :)

 22. wauw, et godt billede, hvor er du smuk! En god reminder på sådan en regnfuld dag. Og du har så evigt ret. Vi kan ikke altid styre omstændighederne, men vi kan vælge at være glade. Så væk med bekymringer:)

 23. Kender den følelse alt for godt lige for tiden og derfor er jeg så lykkelige for at læse lige dette indlæg! det virkelig rart at vide at alle har det svært en gang i mellem og derfor skal du virkelig have credit for at vise det og fortælle det til dine læsere. Tror jeg vil forsøge det samme og forholde mig positiv og glad for alt jeg har, og få endnu mere glæde ved at glæde andre.
  – Tak for indlægget og håber du fortsætter med bloggen, for det er virkelig en ting jeg nyder at læse hver dag :-)

 24. Hej Emily, nu hvor du har en mindre nededag, synes jeg det er på tide at give en kommentar – det gør jeg sjældent.
  Men du lavede i efteråret et indlæg om ting du ville prøve at huske til denne specifikke årstid. Det var alt fra at bage en kage til at gå ture til større oplevelser- og det syntes jeg var så fin en ide. Jeg valgte selv at gøre det samme, og det har bragt rigtig mange gode oplevelser med sig! En lille ting som at lave en ny ret var på min liste (vist også på din), og for mig blev det altså pulled pork. Her inviterede jeg min mor og hendes mand, og selvfølgelig min kæreste. Min kæreste snakkede ikke om andet hele dagen (han kan til tider være svær at begejstre), han involverede tilmed kollegaer i mit langtidsprojekt, der var igang mens vi var på arbejde. Da vi kom hjem duftede lejligheden af lækker mad og gæsterne kom lige til spisning.
  Jeg fortalte dem om min liste, og at jeg var blevet inspireret af en blog. Min mors mand sagde så “Det synes jeg er imponerende! Én ting er at lave en liste, men at du så også lever den ud i livet, og at vi får lov at komme til så lækkert et måltid – det må jeg nok sige!” Jeg blev så glad indeni, som du selv skriver, er det at glæde andre oftest det rareste. Og hele den aften var faktisk din fortjeneste, så tak for at give mig gode oplevelser, pga. dine skønne ideer og livssyn! Håber det hjælper lidt på dine ‘blues’ :o) Tak for en fantastisk blog – jeg læser 2 blogs religiøst, fordi de er så anderledes og rammer mig anderledes end alle andres, det er din og Cathrines (Rockpaper).

 25. Kære Emily,
  Jeg elsker at følge din blog. Lige for tiden ligger den som nummer et over de blogs jeg læser først ;) Jeg bliver altid så glad af at følge med i din tilgang til livet og det har inspireret mig en del i en tid der var svær og som er endt ud i en tid (nu) der er rigtig positiv og god. Som du beskrev i gårsdagens indlæg, har jeg også en hverdag nu jeg er helt vildt glad for og det er jo fantastisk! Simpelthen. Men ja – ind imellem er der bare dage, hvor tingene går skævt før man overhovedet har bevæget sig ud af sengen, hvor der sker noget trist med en man har kær eller noget andet der frembringer det triste humør. Men det gode er, at man har alle de andre gode dage som styrker en på en grå dag. Sidste lørdag havde jeg en grå dag! Ved ikke, hvad der helt præcist gik galt, men jeg kunne bl.a. mærke, hvor meget jeg savner at have en at dele livet med (igen). Det er sjældent jeg savner at have en kæreste; jeg glæder mig da til at møde en dejlig mand jeg ikke kan leve uden, men jeg synes bare, at jeg har så meget at være taknemmelig for, så derfor er det ikke et problem. Men i lørdags! – der manglede han virkelig … Og da boede jeg altså bare på min sofa under min dejlige dyne og så lige chips med dip og en masse spændende film. Jeg sagde til mig selv i lørdags, at mine følelser var okay og reelle og at det var helt i orden med en stille dag under dynen. Så længe jeg rejste mig op dagen efter. Søndag havde jeg en skøn dag, hvor min veninde og jeg så Frida Kahlo på Arken og derefter lavede middag og hyggede med rødvin :)
  Mit glas er – ligesom dit – halvt fyldt :) men jeg synes også man skal give sig selv lov til at mærke de følelser der nu engang er. For ind imellem ER man bare ked af det. Og så hjælper det jo faktisk at få grædt lidt, slappet af – og SÅ op på hesten igen :)
  Rigtig god weekend!!!

 26. Jeg giver dig helt ret i, at man kan vende at se så positivt på tingene som muligt. Tænke, at det nok skal gå – for det gør det jo altid, og det hjælper heller ikke at mugge over det. Tværtimod, man bliver bare endnu mere trist. Men nogle gange sker der ting, der efterlader en magtesløs og der er intet man kan gøre for at vende situationen. Jeg stod i en situation sidste slut forår, (også noget arbejdsrelateret) og det var virkelig en mavepuster af de helt slemme. Inden da var jeg var virkelig glad og boblende, men situationen lagde sig som en grå skygge over min dagligdag. Men jeg blev stædig og tænkte fandme nej, om jeg gider at være trist og derfor kæmpede jeg mig frem og endte et helt andet sted, end jeg troede jeg ville – både personligt med også konkret ifht. job. Det er meget lærerigt, og giver måske nogle små rynker om øjnene, men alt i alt er det jo kun charmerende :)

  Lige meget hvad er jeg sikker på, at du nok skal lande på benene igen – især med din indstilling til tingene. Kram herfra!

 27. Jeg håber at alting ser meget mere lyst ud i dag, og at fremtidsbrikkerne snart falder på plads på en ny, spændende og rigtig fin positiv måde, der passer lige netop til dig.
  ♥ Luftkys fra Aarhus, med positive tanker og ønsker om alt godt!
  Kh Ann-Christine

 28. Til Emily.
  Håb, Mod og Lykke af Daisaku Ikeda
  Alting afgøres af, om vi beslutter os dybt i vores hjerte.
  Når du beslutter dig for at leve med optimisme, vil du
  kunne nyde livets drama ved at overvinde modvind og vanskeligheder med glæde.

  Åbn helt op for livets vindue og lev, som kiggede du op mod håbets blå himmel.
  Sig til dig selv: “I morgen bliver det helt sikkert bedre.”