DIY glitrende smykkebakke

Hvis ikke jeg kan se mine smykker, så glemmer jeg slet og ret at gå med dem.  Derfor har jeg som regel et udvalg af de smykker, jeg gerne vil gå med for tiden, liggende i en lille skål eller på en lille bakke på den kommode, hvor jeg også har mine parfumer. På den måde husker jeg næsten altid at tage noget på. Af og til skifter jeg så lidt ud med det, jeg har i smykkeskrinet (og som jeg glemmer, at jeg har), for på den måde at få lidt rotation i de smykker jeg går med.

Ud over smykker er jeg, som I ved, meget begejstret for glitter og glimmer. Så da jeg så nogle små glitrende bakker til smykker på Pinterest, måtte jeg straks prøve at gøre kunsten efter. Det var super nemt og ikke mindst skægt og de kan laves i alle farver og størrelser. Er man ikke til glimmer, kan de også være fine med udklippede fotografier, glansbilleder, avisudklip eller lignende. Den samlede arbejdstid er under 1 time, dog skal man beregne et døgn eller to alt i alt, fra man starter til man kan lægge noget på bakkerne, da de mange lag skal tørre nogle timer mellem hver påføring.

MAN SKAL BRUGE

 • En tallerken, bakke, fad eller skål
 • Allround-lim/skolelim
 • 1-2 pensler
 • Decoupagelim (blank/glossy) eller en type blank lak, der kan binde på glimmer

Jeg lavede to forskellige bakker. En med guldglimmer og en ‘harlekin’, hvor jeg havde blandet 5 farver glimmer.

SÅDAN GØR MAN:

 1. Dæk tallerknen helt med lim.
 2. Drys glimmer på, så det dækker, husk kanterne.
 3. Lad det tørre helt.
 4. Ryst overskydende glimmer af og gentag 1.-3.
 5. Når andet lag er helt tørt, kommes decoupagelimen på med pensel. Dette ‘låser’ glimmeret fast, så det ikke drysser.
 6. Husk at vaske og tørre penslen i køkkenrulle mellem hvert lag, ellers størkner lakken og penslen er ubruelig.
 7. Fortsæt til bakkerne er så blanke som du ønsker. Jeg kom ca. 7 lag på mine, men man kan nøjes med 2-3.

God fornøjelse :)

ENGLISH RECAP: I made these sparkly trays for displaying my jewelry last weekend. A very easy and cute little DIY-project. Works with photos or clippings from newspapers/magazines as well.

(Visited 1.559 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

37 Kommentarer

 1. Sikke nogle fine fade! De er da helt fantastiske!! Det må jeg prøve, kan man bruge dem som serveringsfade til fx. kage, småkager og chokolader? Det ville jo være glim-tastisk :-)
  /Camilla

  1. Det skulle jeg mene at man kan. Dog er decoupagelimen vandopløselig, så de kan nok ikke gå i opvaskeren ;) Men ellers kunne man lave det med en mere holdbar lak, der kunne tåle at blive vasket af…

  1. Den er helt glat efter de 7-8 lag decoupagelim. Efter 2-3 lag var glimmeret ‘låst’ fast, men den var stadig ru :)

 2. Ej hvor er det fedt! Var ret spændt på hvad det der glimmer-projekt gik ud på, da du viste et lille sneak peek på det forleden. Det her ser virkelig super nemt ud! Virkelig en god ide :)

 3. Sikke en god idé! Resultatet blev da fantastisk! Jeg blev i hvert fald vildt inspireret til at lave noget lignende – tak for det :-)

  1. Nej, ikke når man forsegler det med decoupagelim eller lak som der står i ‘opskriften’ ovenfor :)

 4. Søde Emily

  Super fin blog, og så fine indlæg! Det er en fantastisk idé med de fade! Er vild med det. Ønsker dog lige at vide, hvor du har købt dit glimmer henne??

  Mvh,

  Josefine