How to: Lyserødt hår og kølig blond

I er flere, der har spurgt til det lyserøde hår her og her, og det er heldigvis meget ligetil og nemt selv at lave og en rigtig skæg og fin måde at ændre look for et par hårvaske :) Hvis man er lyshåret kan man bruge en balsam med farvepigment (til rødt hår) for at opnå en fin ‘my little pony’-manke og er man mørkhåret er ‘hair chalks’ (se nederst i indlægget) vejen frem.

Jeg har brugt Davines Alchemic System Conditioner i farven ‘Red’ for at opnå det lyserøde touch. Det er i øvrigt samme balsam, blot i ‘Silver’ jeg bruger ca. en gang om ugen for at undgå at mit hår kommer til at se for gult ud. De blå farvepigmenter neutraliserer nemlig de gule.

Men tilbage til det lyserøde: Jeg kom slet og ret den pink balsam i vådt og nyvasket hår (hele håret) og lod den sidde i ca. 5 minutter. Derefter skummede jeg den op med en anelse vand, sådan at den rigtigt kunne fordeles i hele håret og lod den sidde i yderligere et par minutter. Til sidst skyllede jeg grundigt og voilà: Lyserødt hår :)

Lad i øvrigt være med at komme almindelig balsam i først. Så risikerer man bare at håret ikke for alvor kan ‘suge’ farvepigmentet til sig.

Hvor længe holder det: 3-4 hårvaske, men det aftager meget allerede efter første vask. Synes man at farven er blevet for kraftig, kan man altså blot vaske det en gang til.

Tip: Brug et farvet håndklæde efter første hårvask. Eller et der godt må blive lyserødt ;)

Har man meget lyst hår, så kan man nøjes med kortere ‘trækketid’. Idet jeg har mange lyse striber, men også masser af mørkt ind i mellem, valgte jeg at komme den i hele håret, idet jeg viste at det ikke ville komme til at ligne en helfarve, men kun bide på, der hvor håret er lyst. Selvom helt lyserødt hår også kunne se sejt ud!

Ønsker man kun, at det er spidserne, der skal farves, er det nemmest at sætte det våde, nyvaskede hår op i en hestehale og fordele farven i hestehalens spids, så langt op man ønsker. Man kan også nøjes med at ‘farve’ sektioner af håret, men så skal man have gang i sølvpapiret for at sørge for, at det ikke rammer resten af håret.

Tip: Bland den farvede balsam med din almindelige balsam, halvt af hver, for en mere afdæmpet farve. Eller bland den pink balsam med en blå for en helt sart, kølig lyserød nuance.

Ingredien, der også laver nogle lækre ting, har lignende produkter (rød her og lilla her).

Vil man kaste sig ud i hair chalks, så findes der masser af muligheder på Etsy her, ligesom L’Oréal Professionel også har lavet nogle.

ENGLISH RECAP: For a pink hair do (like I showed in my last post) Davines Alchemic System Conditioner in ‘Red’ is key. It will only work on blond hair though, but otherwise you can try hair chalks, they work on darker shades as well. The ‘Silver’ conditioner, from Davines as well, is the best to neutralize yellow tones in blond hair.

(Visited 5.837 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Det ser bare så fint id i dit hår :-) jeg er mørkhåret så heller ik så nemt for mig.. Og har aldrig hørt om de farve kridt til håret.. :-(

  1. Kridtene fungerer også fint, så dem kan du evt. prøve :) Og ellers har jeg lige set at Glitter har lanceret noget lignende :)

 2. Det lyder faktisk sjovt med de der kridtfarver. Men det virker også som noget, hvor man skal tage sine forholdsregler, f.eks. i forhold til, at man nok ikke lige skal have hvidt tøj på den dag.

 3. Fineste hår altså! Ved ikke helt om jeg er modig nok, men samtidig… hvorfor ikke?
  Jeg holder virkelig af at læse med hos dig, Emily. Det er som om du altid har noget rart at sige. Som om du ser verden igennem et kalejdoskop – og det fascinerer mig virkelig. Håber at kunne blive lige så modig, positiv og rummelig som dig en dag.

  Smil fra Julie My

  1. Kære Julie My,

   Tusinde tak for din dejlige kommentar. Jeg er bestemt ikke alle de pæne ting du skriver om mig hele tiden, men jeg gør mig MEGET umage for at se verden gennem netop sådan et kalejdoskop (sikke en fin metafor i øvrigt!) og jo mere man øver sig, jo bedre bliver man til det :)

   Klem

 4. Øv – fuld af parabener. Kunne ellers godt trænge til lidt uforpligtende pep-i-håret – det ser fint ud! :o)

  1. Hvis du er bekymret over parabener, så er den fra Ingredien, som jeg linker til i slutningen af indlægget helt uden :)

 5. Det er så fint! Meeen så modig var jeg alligevel ikke – endnu – så jeg har bestilt den i GOLDEN i håbet om, at det giver lidt sommer-pep til mit lyse hår, som skifter til lidt mørkere i løbet af vinteren :) God weekend!

 6. Hej Emily, jeg overvejer selv at prøve med den lyserøde hårfarve i spidserne – har du oplevet at du med sikkerhed kan vaske det ud efter de der 3-4 vaske? Ønsker nemlig ikke det skal være permanent, men super fint er det :)

  1. Ja, det har jeg :) Har dog hørt om nogen hvor det sad lidt bedre fast 3. eller 4. gang de gjorde det, så alt med måde ;)

 7. Så fint! Ved du hvor man købe dem? Hvis ikke det skal være over nettet ;) – god påske!

 8. Jeg farver altid med kridt det startede jeg med som 10 årig og nu er jeg 11 det giver et perfekt look og jeg har næsten alle farver så det er sjovt at blande