Dygtige Ditte fra The Food Club, som jeg bl.a. har rost her og her, har begået endnu en must have kogebog. Denne gang handler det om søde sager på den sundere måde. Lækkerier der er blide ved blodsukkeret og som har højere næringsværdi end kage og slik sædvanligvis kan prale af. Bogen er propfuld af opskrifter uden raffineret sukker og hvedemel og indeholder masser af sundere alternativer til den søde tand. Og det helt uden at være frelst eller prædike. Der er opskrifter på alt fra ispinde til lagkager over raw brownies og masser af små, sunde lækkerier, der snildt kan erstatte alt fredagssukkeret hos både store og små.
Jeg bagte ‘Små banankager med pink skyrcreme’ fra bogen i lørdags og de var et hit og tilmed glutenfri. Opskriften kan I se lidt længere nede i dette indlæg :)
Jeg har i øvrigt fået lov at udlodde et eksemplar af den fine bog. Kig med nederst i indlægget, hvis du har lyst til at deltage i konkurrencen :)
SMÅ BANANKAGER MED PINK SKYRCREME – 8-10 stk.
2 modne bananer
2 æg
50 g kokosolie
2-3 spsk honning
175 g mandelmel*
25 g kokosmel
1 tsk natron rørt ud i 1 tsk citronsaft
evt. revet skal fra 1/2 økocitron
PINK CREME
3 spsk skyr
100 g flødeost
2-3 spsk honning
1-2 tsk frysetørrede bær (fx hindbær eller brombær)
- Kom banan, æg, kokosolie og honning i en blender eller en foodprocessor, og blend indtil massen er ensartet.
- Bland mandelmel, kokosmel og natron sammen, og vend det godt rundt i bananmasses.
- Fordel dejen i muffinforme af papir (gerne sat i en muffinplade), og bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, eller til de er gennembagte.
- Lad kagerne køle helt af, inden de dekoreres med creme.
- Rør alle ingredienserne til cremen sammen med en håndmikser, og smag til.
- Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetylle, og læg cremen på køl i ca. 30 minutter. Hvis ikke du har en sprøjtepose, kan cremen blot smøres på med en kniv eller spatel.
- Dekorér de afkølede kager.
*mandelmel kan købes færdigt i mange velassorterede supermarkeder, men ellers er det nemt at lave selv. Det er nemlig bare smuttede, fintmalede mandler. Du kan male dem i en blender eller foodprocessor.
Pssst…. det fine kagefad er fra Keith Brymer Jones og ‘platterne’ er fra Ferm LIVING.
Vind Sunde Søde Sager fra The Food Club
Hvis du kunne tænke dig at vinde dit eget eksemplar af bogen skal du blot skrive en kommentar om noget sødt til dette indlæg inden på søndag d. 27. april kl. 12.00.