10-minutters sommerpasta

Selvom jeg i teorien virkelig godt gad bruge flere timer i køkkenet hver aften, så er det sjældent tilfældet i praksis, når jeg kommer hjem efter en lang dag. Derfor er det i alt for lang tid endt med madder eller take away. Men da det første bliver for kedeligt i længden og det sidste for dyrt (og ofte usundt) er jeg på det sidste (det hjalp også gevaldigt at få et komfur igen), begyndt at lave nogle super nemme og hurtige retter i hverdagen. Denne variant med frisk pasta, sauterede samt friske grøntsager, hjemmelavet pesto og bøffelmozzarella er en af favoritterne og klar på bare 10 minutter.

Hjemmelavet pesto er dødnemt, men skal det gå ekstra hurtigt kan den selvfølgelig købes færdig. Den frisklavede variant smager dog 100 gange bedre, så synes det er værd at bruge 2 minutter på :)

Retten foregår sådan at man får den varme pasta + grøntsager på tallerkenen med en kugle mozzarella og så ‘bygger’ man den ellers selv efter eget ønske. Lidt som en anden hurtig favorit: Lynhurtig pasta med grov pesto.

10-MINUTTERS SOMMERPASTA -2 pers.
1 pakke frisk pasta (jeg brugte fuldkornsvarianten)
3-400 g frisk spinat
2-300 g tomat, jeg brugte hele cherrytomater

1-2 spsk olivenolie
2 kugler bøffelmozzarella
friskbælgede ærter

citron
timian eller en anden rar krydderurt til pynt
sort peber

PESTO
1 potte/2 håndfulde basilikum
50 g pinjekerner (flere efter smag og behag)
50 g parmesan (andre hårde, salte oste duer også, jeg brugte primadonna)
olivenolie til pestoen har den rette konsistens

 • Bring vand til at koge pasta i kog (gerne i en elkeddel).
 • Skyl spinat og tomater.
 • Bælg ærterne.
 • Kør alle ingredienser til pesto i en minihakker eller foodprocessor. Hæld olien i lidt efter lidt, til det har rette konsistens.
 • Kog pastaen i lige knap 2 minutter og hæld pastaen over i et dørslag.
 • Kom lidt olivenolie i den varme gryde og steg tomaterne i 1 minuts tid, til de brister. Kom spinat ved og lad den falde let sammen.
 • Kom pastaen tilbage i gryden med tomat og spinat og varm det hele godt igennem. Husk at vende det hele tiden, så pastaen ikke brænder på.
 • Læg mozzarella på tallerkenen og stil pesto, citron, ærter, krydderurter og salt og peber på bordet.
 • Kom som det sidste pasta på tallerkenen og servér straks.
 • Garnér med mozzarella, pesto, ærter, citron, timian og masser af friskkværnet sort peber.

Masser af farve og smag på ingen tid :)

Retten kan varieres en masse og jeg spiser den også ofte med dampet laks (sæt laksen i ovnen som det første og så er der mad på 15-20 min) i stedet for mozzarella, grønne asparges og sugarsnaps eller edamame i stedet for tomat og evt. revet primadonna i stedet for pesto.

Velbekomme :)

(Visited 5.478 times, 11 visits today)

Skriv en kommentar

7 Kommentarer

 1. Lækker opskrift, den skal helt sikkert prøves af :)

  Et helt andet spørgsmål, ved du hvor man kan købe Keith Brymer Jones porcelæn – gerne på en wepshop :) (det kan jo være man ikke er så heldig at vinde konkurrencen, og så slev må ud og investere;))

 2. Mozarella og pesto er et perfekt miks, man går aldrig helt galt i byen med de to sammen ;) Men jeg kan sagtens følge dig i, at man ikke altid orker at lave masser af mad, når man kommer hjem. Det er bare rart ikke at være den eneste, der har det sådan ;)

  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk