Salat med vandmelon, feta, edamame og mynte

Min appetit og madlyst er gået i sommermodus og jeg har allermest lyst til lækre, farvestrålende salater lige nu. Salat af vandmelon og feta + en krydderurt som basilikum eller mynte, er efterhånden en klassiker, men jeg fik lyst til at give den lidt mere ‘fyld’, så den kunne stå alene som tilbehør til fisken eller kødet fra grillen (ok, en majskolbe til, ville heller ikke være dumt) eller endda helt alene, som en let aftensmad eller frokost. Derfor har jeg tilsat belugalinser og edamamebønner for ekstra smagsdimension, lidt mere at tygge på, samt meget bedre mæthedsfornemmelse end hvis det blot havde været vandmelon og feta.

Tip: Jeg er stor fan af at lade kernerne blive i vandmelonen, de knaser dejligt og så er de drønsunde og fulde af vitaminer og mineraler. Tænk på dem som græskarkerner eller lignende. Kan man ikke lide dem, fjerner man dem selvfølgelig bare, men jeg synes I skal give dem en chance :)

Opskriften er nedenfor.

ENGLISH RECAP: I’m all about salads at the moment and this one with watermelon, feta, fresh mint, edamame beans and beluga lentils is not only fresh and colorful it can also serve as a light meal in it self or as great side for grilled fish or meat. 

SALAT MED VANDMELON, FETA, EDAMAME, MYNTE & BELUGALINSER
1/2 vandmelon i tern eller kugler
200 g feta, skåret i tern eller smuldret let
1 stor håndfuld frisk mynte eller efter smag og behag
150-200 g kogte, afkølede belugalinser (kog dem i saltet vand)
300 g edamamebønner, kogte og pillede (de kan købes færdige sådan)
evt. balsamicoeddike eller citronsaft og lidt olivenolie
evt. rødløg eller forårsløg, skåret fint
friskkværnet sort peber

 • Bland linser, bønner og vandmelon og evt. løg og hæld fetaen over.
 • Hak mynten let eller riv bladene lidt fra hinanden og drys dem over.
 • Stænk evt. med balsamicoeddike og olivenolie. Krydr med sort peber.

Portionen rækker som tilbehør til ca. 4 personer.

(Visited 7.876 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

21 Kommentarer

  1. De her er købt i Føtex, men synes efterhånden at man kan få dem i langt de fleste supermarkeder (i København i alle tilfælde). Men Føtex eller Kvickly er gode bud :)

 1. Det ser virkelig lækkert ud. Vandmelonsalat og vandmelon generelt er storfavoritter her, men jeg må da helt sikkert prøve versionen med belugalinser i. :)

  1. Ja, gør det! Hvis ellers man er til linser, så synes jeg helt klart at de lige giver lidt ekstra smag og dybde, der klæder den lette salat :)

 2. Mums, hvor ser det godt ud! Og tak for tippet med vandmelonkernerne – det vidste jeg ikke. Da jeg var lille, troede jeg, at der kunne vokse en vandmelon i maven, hvis man slugte kernerne, haha! Det er jeg heldigvis kommet over :D

 3. Smukt ser det ud og med de ingredienser, så kan det kun smage godt – den opskrift er lige bookmarked! God fridag :)

  1. Med en ‘melonkugler’, det ligner en mini-isske. Kan købes i isenkræmmere, Kunt & Køkkentøj etc. :)

 4. Det ser virkelig lækkert ud! Og ret smart at “scoope” vandmelonen så det bliver som små kugler. Det ser alligevel lidt mere charmerende ud end sådan nogle uensartede firkantede stykker ;) Har du bare brugt en almindelig ske til det?

  1. Nej, en ‘melonkugler’ drønsmart og kan også bruges til agurk osv. Kan fås i mange isenkræmmere. Min er købt i Kunst og Køkkentøj :)

 5. Mmm hvor lækkert! Har tilføjet en rest grønne asparges, og glæder mig til at spise salaten til frisk fisk og nye kartofler i aften :)

 6. Hej Emily!

  Jeg vil lave salaten i morgen til 20 gæster i morgen;-)

  To spørgsmål:

  Hvordan koger du beluga-linser (og hvor længe før?)

  Går der ikke en del melon til spilde med en ‘kugler’?

  Glæder mig til at lave den:-)

  1. Jeg foelger bare anvisningen paa posen, kan ikke lige huske det, men tror det er ca. 20 min :)
   Gerne en halv til en hel time foer, saa de kan naa at koele af.

   Nej, men mange af kuglerne bliver ‘halvkugler’ ;)