Mini-guide: Berlin

Forrige uge var vi 7 piger på fødselsdagsfejringstur i Berlin. Vi har alle gæstet byen indtil flere gange tidligere, så det var ikke de klassiske sights vi gik efter, men snarere gode spiseoplevelser, lidt rar shopping og så ellers bare nyde herlige Berlin med masser af udeliv og finurligheder, som man ikke ser helt på samme måde herhjemme i (forbuds)Danmark.

Jeg hører om og fra en del, der er i Berlin for første gang og som får et dårligt indtryk eller som synes byen er lidt grim, kedelig og slet ikke lever op til deres forventninger. Det kan jeg godt forstå, for man kan nemt ‘gå galt i byen’ i Berlin. I bogstaveligste forstand og i særdeleshed, hvis man holder sig til de mere traditionelle turistguides og -sights. Dermed ikke sagt at sidstnævnte ikke er værd at se, det er de bestemt, de fleste af dem ligger bare ikke de hyggelige steder med god Berliner-stemning. Så den må man lige selv ud at opsøge mellem eller efter sights’ne.

Der var et par garvede Berlin-farende i vores gruppe, ligesom jeg havde nogle gode anbefalinger med hjemmefra og så fik vi også glimrende assistance af den nye Momondo Places, en gratis rejseguide-app, som jeg virkelig kan anbefale! Den var fuld af cool steder og ca. halvdelen af tingene nedenfor, hvis ikke flere, er fundet ved hjælp af den. Den findes i øvrigt også til en række andre byer, se mere her.

Nedonfor har jeg samlet en række anbefalelsesværdige steder, som vi gæstede i løbet af vores weekend i Berlin. Og det er jo bare et lille udvalg og hvad vi lavede, Berlin har meget mere at byde på og jeg kunne nemt få flere uger til at gå dernede. Bl.a. er jeg også helt pjattet med Hamburger Bahnhof, en tidligere banegård, der nu er museum for moderne kunst.

Bevæbnet med iPad mini (så meget nemmere end tung guidebog) og Momondo Places.

Vi boede på Homage Boutique Apartments (booket gennem Momondo) i dejlige Prenzlauer Berg. Kan virkelig anbefale den bydel, især til dem der har fået et kedeligt indtryk af Berlin. I Prenzlauer Berg vælter man sig nærmest i hyggelige caféer, funky butikker og den dér særlige Berliner-stemning. Friedrichshain er heller ikke at kimse ad :)

Virkelig lækker, vietnamesisk mad hos Si An (bedre end hypede Monsieur Vuong, hvis I spørger mig). De har også nogle dejlige frugtshakes og -drinks.

Sammlung Boros byder på over 80 rum med samtidskunst i en gigantisk bunker fra 2. Verdenskrig. Man kan kun få et kig indenfor ved at gå med på en omvisning, der varer ca. halvanden time og de er meget eftertragtede, så bestil hjemmefra og i god tid her. Det er en af de bedste kunstoplevelser, jeg har haft (og jeg har gæstet mange samtidskunstfestivaler og -museer i min studietid) og kan varmt anbefales.

Neue Odessa Bar – gode drinks (omend lidt dyre/à la danske priser), god stemning, god DJ.

Den legendariske Da Bird-burger hos legendariske The Bird. Vi havde tømmermænd, da vi var der og den viste sig at være den ultimative kur. Og virkelig lækker, på den helt rigtige, snaskede måde. Det kan være en god idé at bestille bord.

Bärenland – Ihr Fruchtgummi Paradies, totalt skørt, herligt og top-excentrisk sted. En hel forretning kun med vingummi. Og endda virkelig god vingummi. Og masser af smagsprøver :)

Hyggelige Mauerpark er et livligt fluepapir, lige så snart vejret er godt. Der er et ret godt marked lige ved siden af hver søndag.

Oderberger Strasse er den hyggeligste gade, fuld af fine butikker, caféer (nogle med fræktklingende navne) og restauranter.

Det er også i Oderberger Strasse, at man kan finde Kauf Dich glücklich, der er en helt utroligt nuttet café, der er værd at besøge for deres hjemmebagte vafler og hjemmelavede is.

Kastanienallee er også en rar gade og her kan man bl.a. finde konceptbutikken Mazooka, der har masser af fine sager. Det var her jeg købte denne halskæde, som mange af jer spurgte til.

Hos Pappa e Ciccia er der den hyggeligste, laid back stemning, tjenere der ligner noget fra et Isabel Marant show (tilsat lidt Berlin), propfuldt af mennesker og rigtig dejlig italiensk mad.

Søndag morgen tilbragte vi til brunch hos Aunt Benny. Så, så, så godt!!!

Efter brunch hos tanten og inden vi atter driblede hjemad mod København, var vi forbi loppemarkedet på Boxhagener Platz, det var ikke helt så godt denne gang, som tidligere gange, jeg har været der (men sådan varierer det vel med loppemarkeder). Min mission lykkedes dog og jeg fik det sejeste sofabord med hjem for 20 €. Om søndagen er der loppemarked med ting, bøger og møbler, mens der om lørdagen er boder med mad.

Jeg håber, at I kan bruge nogle af tips’ne og I kan tro, at jeg bliver glad, hvis I tipper tilbage :)

Ps. Man kan med fordel besøge The Bird, Bärenland, Mauer Park, Kauf dich Glücklich og Oderberger Strasse (og evt. Mazooka/Kastanien Allee + Pappa e Ciccia) i samme hug, idet de ligger i gåafstand fra hinanden (nærmest i en hestesko i den rækkefølge jeg har nævnt dem her). For os udgjorde netop denne tur en rar lørdag fra frokosttid på The Bird og sluttede med middag på Pappa e Ciccia.

(Visited 34.527 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

36 Kommentarer

 1. Fantastisk guide gennem BERLIN. Tusind tak for hjælp med planlægning af en overraskelse til manden i mit liv! Rigtig god dag!

  1. Hvor er du sød Pernille. Er så glad for at det kan bruges og rigtig god fornøjelse med at overraske ham. Kh. Emily

 2. Jeg er også bare helt vild med Berlin. En fantastisk by, som jeg har lyst til at besøge endnu flere gange end allerede gjort. Og så skal jeg helt sikkert forbi nogle af de hyggelige steder, du nævner. Jeg har også selv delt en madguide til Berlin på min blog, hvis du skal afsted igen og mangler mere inspiration :)

 3. Hvor ser det dog bare pragtfuldt ud, er helt syg efter at komme på ferie disse dage – det er nok BA-skrivningen der trækker tænder ud. Og jeg tager gerne til Berlin for den burger.

  – Anne

  1. Åh, ja den slags kan virkelig få en til at længes efter ALT andet ;) Held og lykke med det :)

 4. LÆKKER guide!! Nu er jeg nok nødt til at tage afsted igen, selvom jeg nærmest lige er kommet hjem derfra..:)

 5. Jeg stiller mig komplet uforstående overfor det der med ikke at elske Berlin i første hug. Jeg har været der én sølle gang, set alle de turistede steder og jeg kamp-elskede det fra første sekund! Berlin er uden tvivl min yndlings-storby, og jeg kan slet ikke vente med at komme tilbage til se på de lidt mere skjulte skatte – bl.a. dem du fortæller om her. Lyder til I havde en fantastisk weekend i Berlin. Slet, slet ingen misundelse herfra ;)

  1. Hehe… sejt at det var kærlighed ved første blik og god tur til Berlin næste gang :)

 6. På baggrund af dette indlæg, er jeg begyndt at savne Berlin. Havde en drøm for nogle år siden om at bo der. Den er lige blusset op igen. Men aj, må ‘nøjes’ med at tage derned engang imellem :) Så den næste mission er, at lokke kæresten med!

  1. Held og lykke med missionen :) Og ja, jeg er også smålun på tanken om at bo der. Bare et års tid eller to :)

 7. Uden overhovedet at have læst teksten, så fik det første billede mig virkelig til at længes mod Berlin – og det hjalp slet ikke da jeg så havde læst teksten! Og så bliver jeg lige nødt til at spørge om hvordan du fik et sofabord med hjem fra Berlin?!

  1. Vi var i bil. Og min bil er sådan et halvstort skrummel, hvor man lige kan have et sofabord ;)

 8. Åh, Bärenland! Jeg lærte kæden at kende da jeg boede i Zürich for nogle år siden. Det var nemlig det eneste sted jeg kunne finde nogenlunde OK lakrids:) da jeg fandt det i Berlin sidste år blev det et kærligt gensyn med særligt deres ingefær vingummi. Mums!

 9. Det der morgenbord ser jo simpelthen fantastisk ud. Der må jeg hen næste gang jeg kommer til Berlin.

 10. Søde Emily. Jeg står og skal til Berlin, og snuser derfor i din guide her. App’en lyder smart, men kan det passe, den ikke fås til Android?

  1. Av, det ved jeg ikke hundrede procent, men tror faktisk desværre kun den er til iPad lige pt (heller ikke engang iPhone…), god tur alligevel, måske du kan bruge nogle af mine tips her i stedet :)

 11. Min kone og jeg var i Berlin her i sommers – og det var en sand fornøjelse at være afsted. Vi valgte at kører selv der ned, således at vi kunne kører lidt udenbys. :-)
  En lækker by at besøge, både om aften og dagen. Sikker en livlig by. Vi C U soon Berlin. :-)

 12. Jeg er helt forelsket i din blå mønstrede skjorte på nogle af dine første billeder :-) Hvor er det den er fra, om jeg må spørge?

 13. Fedt at se et så uddybende og inspirerende indlæg. Man får helt vildt lyst til at gense Berlin. Sidst jeg var dernede havde jeg en super guidebog med, som er super til dem, der gerne vil have et lidt dybere historisk indblik i Berlin. Den er skrevet af en super kompetent fyr, rejseleder og cand.mag. i historie, så der er gods i det – og alligevel er det nemt at gå til. Kan anbefales! Tjek evt. her: http://historiskerejser.dk/rejseboger/berlin-guide-historisk-rejsebog-om-berlins-sevaerdigheder/

 14. På lærerværelset var der i dag schnikers kage opskrift fra din blog. Der blev totalt ryddet op. Så lækker. Jeg er vild med din BERLIN Guide – så fed. Tusind tak

  1. Det er hos Aunt Benny (se næsten nederst i indlægget, hvor der er mere derfra) :) Klem