Regnbueskål + grøn smoothie

I går postede jeg min frokost og efter-løbe-smoothie på instagram (@emilysalomon) og de var et hit, så jeg lovede at skrive, hvad der var i her. ‘Regnbueskålen’ ovenfor (der i øvrigt er inspireret af dette indlæg) bestod af søde kartofler stegt i mindre stykker i ovnen med salt, chili, lidt kanel og olivenolie (ca. 40 min ved 175 grader), kogt boghvede, ruccola, græskarkerner, hummus (opskrift her), tomater, radiser, agurk, hindbær og usaltede pistacienødder.

Det og lignende har været min frokost til at tage med på arbejde de seneste par uger og søde kartofler og boghvede (kunne også være andre rodfrugter og quinoa/linser el. lign.) er lavet i forvejen, ligesom hummusen. Om morgenen er det så bare at skylle og snitte grøntsagerne og komme det hele i en bøtte til at tage med. Der er uendelige variationsmuligheder og det er ret nemt (bruger sammenlagt en halv time søndag på forberedelser og 5 min. hver morgen), ret lækkert og ret sundt. Af og til ryger der også feta, bøffelmozzarella, et æg eller bønner på, jeg holder dog salaterne kødfri, men det er selvfølgelig helt op til en selv.

Smoothien, her serveret i en skål, er lavet af 1/2 mango, 1 moden banan, to håndfulde frisk spinat (husk at skylle den), 1 håndfuld usaltede cashewnødder, 8 blade frisk mynte, evt. 1 tsk. kokosolie, saften af 1 lime og nok væde (ca. en kop, jeg brugte halv sojamælk, halv kokosmælk, men al slags mælk eller vand  duer) til at det kan køre rundt i blenderen og får den konsistens man ønsker.

Min ‘grønne koldskål’ er pyntet med jordbær, ristede kokosflager og bipollen.

ENGLISH RECAP: My rainbow style lunch + post-run green smoothie bowl from yesterday celebrating a delicious ‘Meat Free Monday‘.

(Visited 4.243 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

17 Kommentarer

 1. Jeg bliver helt sulten af at kigge på de fine billeder! “Desværre” skal jeg ikke på studie foreløbig og derfor heller ikke have madpakke med, men det er da en ret god ide til frokost anyways. Det må blive når vi kommer hjem fra vores rejse til vinter! Selvom udvalget af grøntsager selvfølgelig så er lidt anderledes :)

 2. Hej Emily. Lige et helt andet spørgsmål, men jeg tænkte på, om du evt. ville give dit bud på, hvilke bøger man burde læse i sommerferien? Henter tit inspiration i dine boganbefalinger, men nu er jeg løbet tør! På forhånd stor tak! Kh Ditte

  1. Ja, jeg er også fan! Hen mod slutningen af ugen, bliver man nød til at købe lidt friskt grønt, men det er lige til at overskue :)

  1. Sådan Anette! Er glad for at den var et hit :) God idé med mandelmælken, det lyder lækkert!

 3. Mums, jeg prøvede smoothien i morges efter min løbetur, tilføjede dog lige en spiseskefuld skyr for at øge proteinmængden og det fungerede ok. Tak for opskrift :)
  Hvor har du købt bipollen?

  1. De har det i de fleste helsekostforretninger, mit er købt i den på Nørrebrogade :)

 4. Uhm det ser virkelig lækkert ud Emily.. Syntes lige jeg havde læst, at du lige havde fået ny blender.. Hvilken en er det? Er nemlig selv på udkig efter en god én, hvor der blandt andet kan laves lækre smothies på som denne. Bare svært at finde en super god én, som også kan tage isterninger.