Min hårplejerutine

thathair1

Da jeg blev teenager ændrede mit glatte og tykke hår struktur og begyndte at krølle og kruse. Og derfra gik der næsten 10 år, før der indtraf våbenhvile. Mellem håret og mig altså. Og jeg kørte med tunge skyts i de 10 år: Daglige stryg med glattejernet, hårbørsten og MASSER af silikone i shampoo, balsam og hårkur og derefter en silikoneholdig ‘hårolie’ til at slutte af med. Håret kvittererede ved at blive endnu mere tørt, umedgørligt og kruset. Det var én lang omgang ’tisse i bukserne for at holde sig varm’.

Skærmbillede 2014-07-23 kl. 12.12.49

Af og til gav jeg op og lod det stå ud til alle sider på bedste Ronja Røverdatter-vis. I lange perioder satte jeg det op, fordi det var nemmest. I gymnasiet glattede jeg det, nok mest fordi en fyr jeg havde et godt øje til, komplimenterede mig en dag jeg havde glattet hår. Og det blev jo automatisk til, at han udelukkende syntes, jeg var pæn, hvis håret var glat. jvf almindelig teenagepigelogik. Så der gik yderligere 5 år, før jeg i starten af tyverne prøvede at eksperimentere med de krøller og fald, som jeg i dag er mere end glad for og nyder at have.

vedbaeligkhavn9_zps2dfd1540

For den slags hår kræver noget særligt og desværre kunne hverken min mor eller frisør, der begge har fint, skandinavisk hår, hjælpe. Så jeg kastede mig ud i lidt af et eksperiment med mig selv som forsøgskanin. Et emne der har været beskrevet mange gange her på bloggen og en metode jeg efterhånden har perfektioneret, så (næsten) alle dage er en god hårdag.

I er flere, der har efterspurgt en update på, hvordan jeg passer mit hår, og netop det emne gæsteblogger jeg om på den fremragende skønhedsblog Beauty Space i dag.

Kig med her for tips og tricks til hestehår.

Bonustip
Jeg har i øvrigt ikke nævnt ren kokosolie ovre hos Anette, men ca. en gang hver 14. dag tager jeg ca. 1/2-1 tsk. kokosolie, varmer den i hænderne og fordeler den i hårspidserne for derefter at sove med det i og vaske det ud næste morgen.

Men husk endelig, at det her er hvad der virker for mig. Jeg tror at mit allerbedste tip, når det kommer til hår, er at prøve sig frem og finde ud af hvad der virker til lige præcis ens eget hår :)

jakke1_zps1e9cacf3

(Visited 8.740 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Hej Emily

  Dine råd til hår har hjulpet mig rigtig meget, da jeg selv har tykt, kruset og uregerligt hår. Jeg har dog ikke helt sluttet fred med mit hår og har set som oftest opsat, da jeg ikke orker andet.. Har du et tip til en god frisør, som forstår at klippe krøllet hår? Jeg har tidligere været hos Kendra hos Beauty Avenue, men hun er der jo desværre ikke længere. Derefter har jeg prøvet et forskellige andre, men det har ikke været en succes.

  Fortsat god sommer :)

  1. Jeg søger også efter en frisør der forstår sig på “hestehår”.. Jeg har også tykt hår med fald, og jeg har endnu kun mødt én frisør som forstod at tæmme mit hår – hun er selvfølgelig stoppet som frisør.. :( Mange andre jeg har prøvet klipper en masse af i længden med intet i “bredden” eller tykkelsen (hvis det hedder det) og aj det bliver mig hår altså kun mere ustyrligt af!!! ;)

   1. Sascha i Stuhr St Kongensgade har klippet mit tykke hår med krøller i 10 år, og jeg har lovet aldrig at lade andre røre det. Hun klipper det på skrå i lette etager, hvilket giver det fineste fald. Der er studierabat man-ons :-)

  2. Dejligt at det hjælper lidt :) Åh ja elskede Kendra!!! Går hos Mie/Studio Cim Mahony nu og hun er også god, men ret dyr…

   1. Tak, det må jeg prøve :) Det kan dog godt være, at jeg venter et halvt års tid, til jeg er færdig med at studere og har lidt flere penge ;)

 2. Hej Emily,
  Sikke en skønt indlæg på Beautuspace. Jeg selv har langt hår med naturkrøl, som jeg tidligere holdt af, når det hang løst. Min historie er lidt onvendt – jeg har været gode venner med mit hår, men i dag kan vi slet ikke mødes. Det er en daglig udfordring. Mit hår har ændret sig utroligt meget med årene og er i dag sjældent løsthængende. Det er tørt, ja decideret sprødt som du beskriver det. Jeg har på kort tid fået mine to skønne drenge på 1 og 3 år og har i den forbindelse mistet lidt hår (hvilket vist er meget normalt). Problemet nu er bare, at jeg er blevet anbefalet at vaske mit hår i skrap shampoo (fra hårklinikken) for at holde hovedbund fuldstændig ren og al det gør “rengøring” Sikke en skønt indlæg på Beautuspace. Jeg selv har også langt hår med naturkrøl, som jeg tidligere holdt af, når det hang løst. Mit hår har dog ændret sig utroligt meget med årene og er i dag sjældent løsthængende. Det er tørt, ja decideret sprødt som du beskriver det. Jeg har på kort tid fået mine to skønne drenge på 1 og 3 år og har i den forbindelse mistet lidt hår (hvilket vist er meget normalt). Problemet nu er bare, at jeg er blevet anbefalet at vaske mit hår i skrap shampoo (fra hårklinikken) for at holde hovedbund fuldstændig ren og al det gør “rengøring” udtørrer mit hår. Det er ret håbløst. Jeg tror jeg vil afprøve nogle af dine gode råd, for dit hår er jo fuldstændig fantastisk. Jeg er bare så bange for at gøre noget forkert ift mit hårtab. Derfor vil jeg spørge – har du prøvet at tabe hår og har du nogle gode råd omkring det? Ellers lyder endnu et spørgsmåk på – jeg er blevet anbefalet at rede mit hår igennem med min vildsvinebørste hver aften, men du skriver kun 2-3 gange ugentligt. Har du oplevet at det slider meget på håret at børste det? Jeg bliver lidt urolig om jeg gør skade…
  Tusind tak for en skønt indlæg…

  1. Okay, det er vist gået dobbelt op i min kommentar. Det beklager jeg – håber det er til at forstå ;-)

  2. Selv tak, dejligt at det kan bruges :) Har ikke selv prøvet at tabe hår, men umiddelbart tænker jeg at en super skånsom shampoo som Purely Professionals Shampoo 0, kunne være et hit for at give ro. Og så masser af fugt og næring unden silikone. Igen er Purely Professionals Treatment 1 et hit og meget drøj i brug.
   Mht at børste hår så er det dovenskab, der gør at jeg ikke gør det oftere + at jeg lidt trækker krøllerne ud, når jeg gør det :)

  3. Hårmasken fra Morrocal oil i blå har gjort underværker for mit hår, der også har tendens til sprødhed, fordi det er så tykt. Den er mega drøj, så selvom jeg bruger en valnød som balsam efter hver vask (hver 2.-3. dag) så holder den i et helt år. Jeg kan tydeligt mærke forskel med denne – det er som om mit hår siger “aaarh”.

 3. Det er sådan mit hår er!! Tykt, mystifystisk og uregerligt!

  Men jeg har et par problemer som det endnu ikke er lykkedes mig at finde ud af. Når jeg kommer ud af badet og krammer håret op, så krøller det virkelig flot! Men lige så snart det hænger normalt ned og tørre, så er så godt som alle bølgerne/krøllerne væk, og jeg har bare noget underligt svaj i enderne..

  Hvis det så endelig lykkes mig at få styr på lokkerne, så går der ikke mere end en gåtur over til skolen, og så er det ustyrligt, svajer i enderne og filtrer igen.

  Noget du kender til? ;-)

  1. Hvis du gerne vil have krøllerne frem og til at holde, så er en krøllemousse eller creme et hit. Og så generelt jo mere du plejer det rigtigt, jo mindre uregerligt og filtret bliver det :)

 4. Hvor lang tid gik der fra du begyndte at bruge denne serie til du kunne mærke en forskel på dit hår? Min manke trænger nemlig til en ordentlig omvæltning og med mange krøller tror jeg, der skal lures lidt tricks hos dig :)

  1. Der gik nok et par uger. Men det bedste tip er at prøve sig (lidt tålmodigt dog) frem og finde ud af hvad der virker bedst for dit hår :)

 5. Hej Emily!

  Hvordan klarer du, at dit hår lufttørrer om vinteren (når du er udenfor selvfølgelig)? Og går du nogensinde i seng med vådt hår?
  Jeg har føntørret mit hår altid, da jeg også har mega tykt hestehår, og hvis jeg lader det lufttørre, er det en hel dag om at tørre. Det er ret upraktisk når jeg har brug for, at sætte mit hår op i en elastik på jobbet, da jeg jo så får elastikhår.
  Jeg overvejer dog stærkt at begrænse mit hårtørrer-forbrug, for mit eget hårs skyld, så derfor er det lige jeg stiller dig de her spørgsmål :-D

  1. Jeg vasker det ofte om aftenen og så lader jeg det lufttørre, men jo det er af og til lidt vådt når jeg går i seng :) Men når jeg vasker det om morgenen og lader det lufttørre er det ok tørt på 1-2 timer. Ofte sætter jeg det dog op mens det er vådt/fugtigt for at undgå krus. Hvis du snor det og sætter det i en knold (evt. gjort fast med en hårklemme i stedet for elastik), synes jeg ikke at man får elastikmærker. Når alt det er sagt så bruger jeg altså hårtørrer af og til her om vinteren, så jeg ikke bliver forkølet. Kh. Emily