Klassisk jordbærkage

Findes der noget bedre end en traditionel jordbærkage med mørdejs- og mazarinbund dækket med chokolade, kagecreme og masser af friske, søde jordbær? Jeg tror det næsten ikke og det er en af vores foretrukne kager, når vi i kageklubben på arbejde køber torsdagskage. Jeg har altid forestillet mig, at det var vildt besværligt at lave sådan en bandit selv, men det viste sig at være langt nemmere end forventet på trods af, at det involverer en del trin. Og det usandsynligt lækre resultat gjorde, at det bestemt var det lille ekstra besvær værd!

Hvis du er til jordbærkage, så husk også at tjekke disse cupcakes!

Opskrift på jordbærkagen er nedenfor :)

ENGLISH RECAP: A traditional Danish strawberry pie with marzipan crust, dark chocolate, fluffy vanilla custard and loads of fresh strawberries.

JORDBÆRKAGE  (4-6 PERSONER)
MØRDEJ
125 g smør
125 g hvedemel
25 g flormelis
kornene fra 1/2 stang vanille

MAZARINMASSE
50 g smør
50 g ren, rå marcipan
50 g sukker
2 æg

KAGECREME
3 æggeblommer
3 spsk sukker
1 1/2 vanillestang, kornene herfra
5 dl sødmælk
2 spsk Maizena

2 dl piskefløde pisket til skum (skal først blandes med cremen, når denne er kold)

PYNT
75 g mørk chokolade
500 g friske jordbær

 • MAZARINMASSE: Ingredienserne blandes til en jævn masse (riv evt. marcipanen på et groft rivejern inden) og stilles til side.
 • MØRDEJ: Hak det kolde smør ud i mel og flormelis med en almindelig smørekniv og saml det hurtigt med hænderne, når det er helt smuldret.
 • Stil dejen koldt, evt. i fryseren i ca. 20 min.
 • Rul dejen ud, så den passer til en tærteform på 25 cm i diameter.
 • Læg dejen i formen (smør gerne formen inden), tryk den let ned og op ad kanterne og skær disse til.
 • Hæld mazarinmassen over og bag tærten ved 200 grader (alm. ovn) i 15-20 minutter. Hold øje med tærten og dæk den evt. med sølvpapir, hvis mazarinen bliver for mørk.
 • Lad tærtebunden køle helt ned.
 • Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad og fordel chokoladen over den afkølede tærtebund, der herefter stilles på køl i ca. 10 min.
 • KAGECREME: Tag lidt af mælken fra og kom den i en meljævner sammen med maizenaen og ryst til det er jævnt.
 • Æggeblommer, sukker, vanillekorn og mælk kommes i en gryde og varmes forsigtigt op under omrøring/piskning.
 • Tilsæt maizenablandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende. Cremen varmes til kogepunktet og simrer et par minutter under konstant omrøring med piskeris.
 • Tag cremen af varmen og fortsæt med at røre/piske i den, til den er kølet noget af (sæt evt. gryden ned i en vask, halvt fyldt med koldt vand, mens du rører), for at undgå klumper. Sæt herefter cremen på køl i ca. 10 min.
 • Når cremen er helt kold vendes den piskede fløde forsigtigt i.
 • Fordel cremen over tærtebunden og pynt med friske jordbær.
 • Hvis kagen ikke skal serveres med det samme, sættes den på køl, indtil den skal serveres.

Husk at smage på mørdejen og spise masser af smeltet chokolade, kagecreme og jordbær undervejs :)

Den kønne og tilmed gode og praktiske (der er ikke noget der hænger fast i den) kagerulle i grøn marmor er en fødselsdagsgave fra Stilleben.

Pas i øvrigt på ikke at spise al for meget af dejen. Det havde jeg svært ved ikke at gøre og det var lige før der ikke var nok…

Og den uforlignelige tærteform med indbygget ‘skær bunden fri’-dims er en, jeg har fået fra min mormors gemmer. Det er den smarteste tærteform nogensinde!

Den chokoladeovertrukne mazarinbund er også et hit til alle mulige andre slags bær- og frugttærter. Eller som den er med en kugle god is.

Åh, søde jordbær. Kan I ikke være i sæson lidt længere? Kommer til at savne jer!

Beklager, at der ikke er nogle billeder af hele tærten færdig, men havde nogle meget sultne mænd til middag, der ikke kunne vente på desserten. Til gengæld fik kagen ret mange stjerner og tommelfingre opad. Og er allerede blevet ‘bestilt’ igen.

(Visited 6.184 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Hjemmelavet jordbærtærte er bare godt. Men et lille tip; tilsæt en smule smør til chokoladen. Det gør tærten lettere at skære ud, og jeg synes det smager bedre :)

 2. Det er da nærmest også bedre med billeder af en kage der i den grad er blevet værdsat! :D

 3. Hold da op den ser god ud! Jeg elsker din opskrift på jordbærkagecupcakes, så det kunne da godt være, at jeg skulle forsøge mig med denne også. Jeg elsker jordbærkage, men jeg har aldrig selv forsøgt at bage en, det må jeg hellere få lavet om på! :)

 4. Den ser bare god ud :)
  Skal smørret smeltes til mazarinmassen eller også være kold? :)