Pigemiddag med pizza & champagne

Jeg holder rigtig meget af at lave mad og ikke mindst stå i køkkenet og kræse for gæster, men det er ikke altid kompatibelt med at komme sent hjem en hverdagseftermiddag og så først skulle til at handle og kokkerere.

Og sidst jeg skulle have gæster vidste jeg på forhånd, at jeg ville få en lang og travl dag, og at jeg ville komme (for) sent hjem og var derfor lige ved at aflyse. Men det vigtige er jo, at ses. Også selvom det så af og til betyder rugbrødsmadder eller take-away. Således advarede jeg på forhånd veninderne om, at menuen stod på pizzaer. Og at de ikke ville være hjemmelavede.

Men bare fordi det er nemt, kan det jo godt være festligt, så i min frokostpause smuttede jeg i Irma og købte bobler*. Pizza og Champagne (eller cremant eller cava) er nemlig en killer-kombination, som især amerikanerne ynder, der komplimenterer hinanden godt smagsmæssigt. At det så også bliver en lidt mere festlig onsdagsmiddag og måde at spise pizza på, er alletiders. Tilsæt gerne pæne servietter, kønt bestik (jeg drømmer om det her) og stearinlys og voilà: Hverdagsglamouren er serveret.

*Jeg er meget begejstret for den Cremant de Bourgogne, de fører fra La Maison du Cremant, her er det Brut Rosé. Hold øje med, når den er på tilbud, det er den heldigvis ofte.

ENGLISH RECAP: Pizza and champagne is a classic and such a nice way to entertain on a weekday without the trouble of shopping and cooking. Ad  a fancy but simple dessert, some candles and nice napkins and you have a glamorous yet fuss free wednesday night in.

Jeg har i øvrigt testet konceptet yderligere og pizza og bobler fungerer også rigtig godt til en date-aften derhjemme ;)

Dessert må der også til i min verden (jeg er skyldig i at spise en art dessert efter næsten alle måltider), så da jeg købte cremant, røg der også en pakke færdige kræmmerhuse, piskefløde og bær i kurven.

Så ovenpå pizza fulgte verdens nemmeste (og hyggeligste) dessert, der alligevel ser fancy ud: Kræmmerhuse med flødeskum (vendt med hindbær, vanille og lidt flormelis) og bær. Vi gav dem også et drys lakridspulver og det var et hit!

Åh, der er altså noget nostalgisk over kræmmerhuse med flødeskum. Min mormor lavede dem selv, da jeg var barn og de smagte himmelsk! Dem må jeg prøve at lave snart. Men ikke på en travl hverdagsaften ;)

(Visited 3.215 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Det handler heldigvis ikke om, hvad vi spiser når vi er sammen med dem vi holder af, men om at være sammen.

  For os som børnefamilie står menuen ofte på take-away, hvis vi gerne vil ses med andre børnefamilier i hverdagene. Det handler om at få et par gode timer sammen, og det kan man sagtens selvom maden ikke er hjemmelavet.

 2. Det lyder som en ide der må afprøves herhjemme :) Hvor er dine vandglas iøveigt fra, de er virkelig smukke, jeg har ledt efter sådan nogen i virkelig lang tid men uden held…hjælp? :)

  1. Nope, de er også købte, det skulle jo være nemt ;) Men vil gerne prøve at lave dem selv snart :)

 3. Genialt koncept alligevel. Der går ofte lidt en konkurrence i, hvem der kan servere det mest overdådige, men du har en fin pointe her, med at det kan være lige så lækkert, uden at have kostet timevis i køkkenet (:

  1. Ja, ikke? Og det er også sejt hvis man har tiden og overskuddet, men det må ikke gøre at man aflyser en aftale fordi man ikke har tid til at stå i køkkenet. Så hellere pizza og bobler. Eller thai og øl eller… ;)

 4. Hold op hvor både ser og lyder det lækkert ud! Det skal jeg helt sikkert huske når vi vender hjem fra eventyr igen. For ærlig talt så er det bare nemmere med hurtig aftensmad nogle gange, men derfor behøver det jo ikke være kedeligt og ikke-festligt :)

 5. Tusind tak for inspiration til aftenhygge! Pizza og vin – sad lige i skabet.

  Knus Henriette og Johanne

 6. Hvor ser det fantastisk hyggeligt ud; tror sgu jeg kopierer hele arrangementet og lyn-inviterer nogle søde mennesker forbi i aften! TAK for fin inspiration som altid (og hvor så du SMUK ud i barnedåbsoutfittet længere nede – jeg mener WAUW!) :-)