Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

Selvom jeg holder meget af at prøve nye opskrifter og lave noget andet end jeg plejer, så er der også noget rart ved at vende tilbage til – og måske endda forbedre – noget man har lavet før. Jeg bagte denne rabarberkage sidste sommer og var helt vild med dens kombination af frugt, marcipan og krydret ingefærspark. Så da jeg sidste uge stod med årets næstsidste rabarberhøst fra haven, fik jeg lyst til at lave den igen. Denne gang også med revet citronskal i dejen og toppet med hvid chokolade og ristede kokoschips. Det lyder måske af mange forskellige smagsindtryk, men de spiller meget fint sammen og komplementerer hinanden på fineste vis.

Har man ikke rabarber (de kan dog købes frosne i bl.a. Irma), kan man snildt bruge blommer, brombær, blåbær eller anden frugt.

ENGLISH RECAP: I baked this cake last summer, but felt an urge to revisit and improve it with some extra ingredients and toppings last week. And it turned out amazing. The recipe is similar to this one. Just add 1 1/2 tablespoon of freshly grated ginger + the grated zest of one lemon to the dough. When the cake has been baked and cooled of glaze it with melted white chocolate and sprinkle with toasted coconut chips.

Opskriften er den samme som denne her, men med følgende tilføjelser:

  • Reven skal af 1 citron i dejen. Røres i sammen med den revne ingefær. Tilsæt evt. også saften af 1/2-1 citron, hvis du bager med anden (og mindre syrlig) frugt end rabarber.
  • 150-200 g god hvid chokolade som ‘glasur’ + ristede kokosflager som pynt. Hak chokoladen, smelt ca. halvdelen af den over vandbad. Tag skålen af og rør resten af chokoladen i og lad den smelte. Overtræk den helt afkølede kage med den hvide chokolade og drys med rigeligt med kokoschips.

(Visited 5.149 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

  1. Det er en ingrediens-kombo der får min tænder til at løbe i vand!
    Flotte billeder!

  2. Den er SÅ forbandet god den kage! Har bagt den rigtig mange gange og det er en stor succes hver gang :D

  3. Den er virkelig genial den kage! Jeg bagte den uden ingefær, og med ristede mandelflager på toppen, i mangel af kokos. Det var en succes!