Blomster i små vaser alle vegne

Ah søndag! Jeg har været ude at løbe ti kilometer med verdens bedste løbemakker (hende der ligger og gemmer sig under bordet ovenfor) i det ruskende, kolde blæsevejr. Så nu vil jeg nyde majoriteten af resten af dagen med te i kandevis og sofaliv og boglæsning under det varme uldtæppe, der også kan ses ovenfor og som er bragt med hjem fra min fantastiske tur til Island i maj. Det har ikke været så nyttigt henover sommeren, men nu kommer det for alvor til sin ret. Sammen med de her futter. Og ja, der er Polly i skålen…

Apropos boglæsning, så annoncerer jeg decembers læseklubsbog i næste uge og så er det i slutningen af denne måned, at vi skal diskutere Maria Gerhardts Der bor Hollywoodstjerner på vejen. Læs mere om min læseklub lige her.

Men egentlig skulle det hverken handle om løbeture, uldtæpper eller bøger lige nu.

De har det bare med at snige sig ind overalt. Sådan nogle banditter!

Næ, det skulle handle om at have små kolonier af afskårne blomster her, der og alle vegne. Det er nemlig noget, jeg holder ret så meget af.

Jeg er også nysgerrig efter at høre, hvordan I godt kan lide at arrangere afskårne blomster? Fortæl mig det gerne i en kommentar nedenfor :)

ENGLISH RECAP: I really enjoy having little groups of 1-3 flowers in small vases all over the house. It is such an impactful yet rather cheap way of adding color and life to your home.

Sidste uge forærerede min mors gode veninde mig 4 forskellige slags afskårne blomster, for at lykønske mig med, at jeg er blevet selvstændig. Og hun kender mig godt. For i stedet for at give mig hele molevitten i en buket, bundet op med grønt (selvom det nu også kan være fint af og til), så fik jeg dem, som de var. Så kunne jeg selv skære fra og arrangere dem og på den måde kom der små vaser med 1-3 blomster både på badeværelset, sofabordet, spisebordet, baren og soveværelset (ikke på billederne) og i vindueskarmen i køkkenet.

Det kræver selvfølgelig, at man har en masse små vaser. Ellers ser gamle syltetøjsglas eller lignende nu også fint ud. Men hvis man er helt blank på, hvad man skal ønske sig i julegave lige om lidt, så kan jeg anbefale mindre vaser i forskellige størrelser :)

Jep, det er endelig lykkedes at få både tapet og hylder op ude i badeværelset :) Mere om det lille makeover i et separat indlæg snarest.

Ved du, hvordan du tager dig bedst muligt af afskårne blomster? Ellers så kig med i min lille guide til pasning af blomster og planter her.

Skal man holde selskab kan det også se virkeligt fint ud at samle en masse små vaser med blomster i på midten af bordet i stedet for én stor buket eller dekoration. Og så kræver det ikke de store blomsterbinderfærdigheder ;)

(Visited 2.559 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

32 Kommentarer

 1. Ih, hvor er det altså også bare fint. Selv er jeg ret vild med orkideer og har en 6-7 stykker fordelt på mine knap 60 kvm.. Det må snart stoppe. For jeg er også vild med afskårne blomster og det kan nemt komme til at ligne en lille jungle herhjemme :-) Lige nu har jeg en buket lyserøde roser i min kählervase – jeg synes, de gør sig så godt sammen – de er et flot par :-)

  1. Av, det lyder vel nok også fint. Orkidéer er også så pæne, måske jeg også skulle have sådan en igen :)

 2. Hvor er det fint det du har dig – og mange små og pæne vaser. Jeg elsker også blomster! Afskårne bliver også hurtigt fordelt mellem alle de vaser jeg ejer – min kæreste har dog ind i mellem pointeret, at det måske kan være liiige i overkanten, at have fire vaser med de samme blomster i, i vores lille stue.
  Jeg synes bare, det er så hyggeligt og kan gøre en stor forskel for en vindueskarm eller spisebord, at der lige står en fin lille vase med blomster :) God søndag :-)

 3. Jeg har oftest en buket stående. Men hvor er det en dejlig idé, at have få blomster i mange vaser! Tror jeg skal begynde at udnytte mine mange vaser sådan, det ser super godt ud! :)

 4. Hvor er de dine fine kasser på badeværelse fra?

  Jeg er helt klart også mere til enkelte blomster fremfor buketter. Nogle buketter kan blive meget tunge i det, synes jeg. Kender du Finnsdottir? De laver de smukkeste vaser og anden keramik. Har selv to af deres mellemstore vaser, og tre Alba fyrfadsstager, som om sommeren bliver minivaser:-)

  1. De er fra IKEA. Men da jeg ville købe flere fandt jeg ud af at de ikke har dem i alle IKEA-varehuse, de her er købt i Tåstrup.

   Nej, det kendte jeg ikke, men det vil jeg kigge nærmere på, tak for tippet :)

 5. Hvor ser det altså fint ud! Glæder mig til at se mere til dit badeværelse, for det ser altså også fint ud. Specielt kasserne gad jeg godt høre mere om! Jeg skal snart have taget mig sammen til at rydde ud, for vores 2mx1m store badeværelse bliver hurtigt fyldt op med diverse produkter, og det ser bare så rodet ud, når pladsen ikke er større =/

 6. hvor kan jeg få fat i en plante magen til den du har i baggrunden på første billede? hvad er det lige den heddeR? :D jeg ligner efter sådan en!!!!

  1. Det er en fingerphilodendron :) Jeg har købt min i Dimseriet på Stefansgade på Nørrebro.

 7. Tror snart jeg skal have købt mig nogle friske blomster, det får jeg så tit lyst til, når jeg er ‘på besøg’ hos dig ;)

  Jeg er igång med novemberbogen og ih, den er god. Glæder mig til at se hvad decemberbogen bliver :)

 8. Hvor ser det bare hyggeligt ud!

  Kan du hjælpe med at sætte navn på dem af dine vaser, du kender til oprindelsen på?

  1. Tak skal du have Susanne. Det kan du tro. Glasvasen er fra IKEA og den grå og den gule fra Kähler. Den sidste er en loppesag :)

 9. Hej. Er vild med dit tapet på badeværelset. Kan du hjælpe med hvad det hedder eller hvor det er fra.
  På forhånd tak.
  LIselotte

  1. Hej Liselotte
   Det er noget jeg fandt på Etsy, men det er et par år siden, så kan ikke huske hvad sælgeren hedder. Søgte på ‘Self adhesive wallpaper’ og trawlede så igennem. Kh Emily