Nem og smuk forret med auberginer

Forleden var den sødeste Anne hjemme hos mig og vi lavede rar, vegetarisk mad sammen. Så hermed et lille gensyn med ‘Meat free monday’ i form af den lækreste (og nemmeste!) ret med auberginer. Jeg kan ikke love, at jeg kommer til at byde på en vegetarisk opskrift hver mandag, men mon ikke det kan lade sig gøre en gang om måneden? Det vil jeg i alle tilfælde efterstræbe.

Opskriften på de smukke auberginer med granatæblekerner og yoghurtsauce kommer længere nede. Hæng på :)

ENGLISH RECAP: I adore this simple and pretty veggie dish with eggplant, buttermilk sauce and pomegranates. Find the recipe here.

Når det er sagt, så har jeg selv en hel del kødfri dage i løbet af en uge og kan kun anbefale jer det samme. Dejligt for både økonomien, køkkenkreativiteten (man er så vant til at bygge et måltid op omkring kød) og miljøet. Få inspiration til kødfri dage her:

Denne opskrift er fra Yotam Ottolenghis fabelagtige, vegetariske kogebog Plenty, som jeg ikke kan anbefale nok. Dog er Ottolenghi MEGET glad for olie. Jeg selv er langt fra fedtforskrækket, men noget af maden bliver simpelthen for olieret til min smag, så jeg trækker altid lidt fra. Det har Anne og jeg også gjort nedenfor, ligesom der er lidt andre afvigelser fra den originale opskrift.

AUBERGINER MED YOGHURTSAUCE 
2-4 PERSONER

2 store auberginer
2-3 spsk olivenolie
evt. 1 1/2 tsk citrontimianblade
havsalt og sort peber

SAUCE
1 1/2 dl kærnemælk
100 g græsk yoghurt (helst 10%, så bliver det cremet og lækkert)
1 1/2 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg, knust
1 knsp salt

PYNT
1 granatæble
1 stor håndfuld persille
revet skal af 1/2 øko-citron
1 tsk za’atar eller ras el hanout (mellemøstlige krydderiblandinger), kan udelades

 • Forvarm ovnen til 200 grader. Flæk auberginerne med stilk og det hele (stilken er dog kun til pynt og bør ikke spises).
 • Skær 3-4 parallelle snit i skærefladen på hver aubergine med en lille skarp kniv, uden at skære igennem skindet.
 • Skær derefter et tilsvarende sæt snit på tværs af de første, så skærefladen får et gittermønster.
 • Læg auberginerne med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir eller i en bradepande. Pensl dem med olivenolie.
 • Drys med salt og peber og evt. citrontimian.
 • Tilbered dem i ovnen i 35-40 minutter, eller til auberginekødet er blødt og fint gyldenrunt. Tag dem dernæst ud af ovnen og lad dem køle af.
 • Pil granatæblet og gør saucen klar imens auberginerne er i ovnen.
 • Rør alle ingredienser til saucen sammen. Smag tl med salt og lad saucen stå koldt til den skal bruges.
 • Hak persillen og bland den med revet citronskal.
 • Hæld yoghurtsauce over de halve auberginer inden servering og drys med krydderi, masser af granatæblekerner og persille. Dryp evt. lidt olivenolie over.
 • Velbekomme :)

Brug 1/2 aubergine pr. person hvis det er til forret og 1 aubergine pr. person som hovedret + pitabrød eller lignende og evt. en salat.

(Visited 7.681 times, 9 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Hihi :) Ask and you shall receive – tak! :D (Her ville jeg gerne have indsat den smiley af aben med hænderne for munden) :) Dejligt gensyn med meat free monday – den her opskrift må jeg få prøvet af :)

  1. Nemlig ;) Ej, kan nok ikke love at levere så hurtigt hver gang, men havde lige denne her klar ;)

   1. Haha :D Ja, nogle gange har man lov at være heldig ;) Jeg lover at være tålmodig næste gang jeg ønsker noget :D Rigtigt god aften til dig! :)

 2. Jeg syntes kødfridag er så svært, jeg tåler ikke mælkeprodukter eller gluten derfor kan jeg sjælendt spise efter de lækre opskrifter du smider på bloggen, men jeg prøver at tænke ud af boksen og eksperimentere :-)

 3. Det ser godt nok lækkert ud :) Jeg tror, der mangler et link til din granatæble metode? – jeg er nysgerrig efter hvordan andre gør – min metode er nemlig langsom (til gengæld får jeg næsten alle kernerne ud :) )

  1. Haha… du har ret. Troede jeg kunne finde et link med den metode jeg bruger på Youtube, men det kunne jeg ikke. Må lave en lille guide snart :)

 4. Mums filibaba! Elsker dine vegetaropskrifter. Bor i et vegetarkollektiv, så nu vil jeg prøve den her opskrift i dag. Har med stor succes lavet din chili sin carne :)

  1. Ih hvor dejligt at høre at det er noget der kan bruges. Velbekomme til dig og kollektivet :)

 5. Mon man kan bruge skyr eller yoghurt naturel i stedet for græsk yoghurt, det skal jeg nemlig bruge til nogle andre retter.

  1. Det skulle jeg mene :) Dog er skyr lidt mere syrligt, mens alm yoghurt er tyndere, men tror sagtens du kan slippe afsted med det. Ellers kan man mange steder få græsk yoghurt i små bægre sådan at du ikke behøver købe en stor spand. Kh. Emily