Chokoladekage med Bounty-vibes

Kæmpede lidt med en meget langsom blog i går. Oplevede I det også? Det tog 10 minutter at uploade hvert svar til bogklubben (I kan stadig nå at deltage i diskussionen, den er i fuld gang) og dette indlæg ville slet ikke ske. Så derfor gav jeg op. Det er i øvrigt mit bedste råd til når teknik/internet/netbank osv. ikke virker: Gå væk. Lav noget andet. Lad være med at obsesse. Giv det til næste dag og hvis ikke det virker der, ring/skriv til noget support. Jeg læste en bog i stedet og så tager jeg revanche med både indlæg og svar nu :)

Og apropos svar hold nu helt op, hvor var I bare søde i går. Får da i alle tilfælde al den cyberkærlighed, jeg kunne ønske mig i det her fine fællesskab :)

Men nu til makronerne. Eller rettere: Chokoladekagen i Bounty-forklædning. Den som var med i TV-avisen (se klippet her) for nogle uger siden.

ENGLISH RECAP: This is just a regular chocolate cake dressed up on a stand with melted, dark chocolate and toasted coconut chips. It has a nice Bounty vibe and is very easy to make.

En helt almindelig chokladekage i et lidt skæggere betræk. Her har jeg blot valgt at overtrække min yndlingschokoladekage (af bradepandeslagsen) med god, mørk chokolade og derefter dekorere den med ristede kokoschips, der giver en skøn smag. Det er næsten som en bountykage, især hvis man også erstatter noget af melet i kagen med kokosmel.

Jeg kan godt lide idéen om, hvordan man kan give en almindelig kage et lille twist ved at bage den i en springform, pynte den pænt og servere den på et fad. Og så få en kage, der er noget sjovere og kønnere og tilmed går an at servere for gæster eller til en anden komsammen.

CHOKOLADEKAGE MED KOKOS OG BOUNTY-OVERTRÆK
250 g hvedemel
3 æg
230 g sukker
200 g smør
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillepulver eller -sukker
4 dl sødmælk
50 g god kakao (gerne raw, smager af mere)
100 g kokosmel
evt. 50 hakket chokolade/chokoladestykker

PYNT
150 g god chokolade (mørk eller mælk), smeltet over vandbad
ca. 2 dl ristede kokoschips

 • Mål smør, mælk og æg af og lad det hele få stuetemperatur/lad smørret blive blødt.
 • Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft)
 • Pisk smør og sukker luftigt og pisk herefter æggene i et ad gangen.
 • Bland alle de tørre ingredienser og rør/fold dem i dejen lidt ad gangen sammen med mælken.
 • Hæld dejen i en smurt bradepande eller springform og bag kagen i ca. 30-35 minutter. Dog typisk længere i springform, da kagen så er højere. Test om den er gennembagt ved at stikke en kødnål eller lign. ned midt i kagen, den skal komme op uden dej.
 • Lad kagen køle helt af.
 • Vend kagen ud på et fad (hvis den er i springform).
 • Overhæld den afkølede kage med smeltet chokolade og drys med kokoschipe eller anden pynt.

Hvis kagen skal være ekstra fræk, så kan man evt. smøre den med et lag karamelcreme, inden man overtrækker den med chokolade :)

(Visited 2.998 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Åh, jeg glæder mig altså til den bog. Tænker den kommer til at gøre sig godt som en fin ‘coffee table book’

  1. Har det på helt samme måde Sara. Det er bare lækrere, når det også ser indbydende ud. Og det her er faktisk en ret nem genvej til både at få en helt almindelig chokoladekage til at se flottere ud og smage bedre :)

 2. Neeeej Emily! Du MÅ ikke give mig alle de her “gode” ideer til søde sager! :p ;) ej, spøg til side. Den ser og lyder drøn lækker (ud)! :) især den frække detalje med karamel creme under. ;) puha! Must resist!

 3. Hej Emily

  Jeg er ved at afprøve chokoladekagen :)

  Ved du, om den kan fryses ned?
  Det er jo en stor portion, der bliver lavet ;)

  Knus fra Rikke