YAY! Så blev det fredag og weekenden står lige for døren. Jeg skal godt nok arbejde søndag, men det er et interiørstylingjob, så mon ikke det kommer til at føles mere som leg. Det tror jeg. Men nok om søndagsarbejde, for det er fredag nu og jeg skal ud at spise og ryste træbenet lidt i aften og som om det ikke var nok, skal en af mine bedste veninder giftes i morgen.
Så kan det vist kun blive en dejlig weekend :)
Det skal fejres med en lækker drink og i dag er der hele to varianter af klassikeren White Russian på fredagscocktailmenuen. I juleversioner om man vil. Opskrifterne er at finde nedenfor.
Rigtig god weekend til jer søde mennesker <3
ENGLISH RECAP: The weekend is here! Let’s celebrate with a White Russian with cinnamon or mint chocolate syrup. Cheers!
KLASSISK WHITE RUSSIAN
4 cl vodka
2 cl kaffelikør (Kahlúa, Toussaint eller Heering Coffee Liqueur)
6-8 cl sødmælk (eller anden slags mælk)
masser af isterninger
- Hæld vodka og kaffelikør i et glas.
- Fyld glasset med is og hæld forsigtigt mælk ned over en ske, så det lægger sig ovenpå spiritusen.
- Pynt evt. med et par kaffebønner.
- Rør lidt rundt med sugerør inden den drikkes.
Jeg synes sødmælk smager bedst, men man kan sagtens bruge letmælk eller skummetmælk. De rigtigt frække bruger fløde ;)
Shaket udgave
- Fyld et glas med is og hæld kaffelikøren i glasset.
- Ryst mælk og vodka skummende (uden is!) i en shaker.
- Tilsæt herefter masser af isterninger og ryst igen, så det hele bliver nedkølet.
- Hæld straks den skummende, cremede vodkamælk forsigtigt over, så den lægger sig ovenpå likøren. Pas på, at der ikke kommer isklumper fra shakeren med. Tag det sidste skum ud med en ske og læg det ovenpå drinken.
Tip: Sæt gerne glassene i fryseren 20 min. før brug. Så holder drinken sig kold længere og isen smeltere langsommere. Og fyld altid glasset med is, kommer man kun et par isklumper i, smelter de lynhurtigt og vander drinken ud.
CHOCOLATE MINT WHITE RUSSIAN
- Følg samme opskrift som ovenfor men hæld 1-2 spsk pebermyntechokoladesirup (denne her fra Monin er lækker – også i kaffe) i sammen med kaffelikøren.
- Pynt med en bolchestok.
SUGAR AND SPICE WHITE RUSSIAN
- Følg samme opskrift som til klassisk white russian, men kom 1-2 spsk sugar and spice-sirup (opskrift nedenfor ellers er denne også god) i sammen med kaffelikøren.
- Pynt med en eller flere stænger kanel og evt. et par hele kardemommenkapsler.
Jeg ville gerne lave en super nem sirup, der ikke skulle varmes og som var klar på 2 sekunder. Denne fungerer fantastisk og er også lækker i kaffe eller chai. Kan selvfølgelig ganges op efter behov. Her er der blot en lille portion til 2-4 drinks.
SUGAR AND SPICE-SIRUP
2 spsk ahornsirup (eller anden sirup)
1/4-1/2 tsk stødt kanel
1/8 tsk stødt ingefær
1/8 tsk stødt kardemomme
- Hæld 2 spsk sirup i en kop.
- Tilsæt krydderierne og rør dem grundigt ud til der ikke er flere klumper.
- Hæld resten af siruppen i og rør.
- Voilà!
Og på trods af, at jeg ellers ikke er stor fan af søde drinks (eller mælk for den sags skyld), så elsker jeg altså White Russians. Synes virkelig at de kan et eller andet. Især i de her versioner hvor de nærmest bliver til en dessertcocktail :)