7 lækre juleopskrifter

liten3_zps009dcab6^^^ De bedste Lucia-boller med safran. Nyd dem lune med koldt smør på Luciadag på lørdag d. 13. december. ^^^

Synes så småt, at julestemningen er ved at have ramt mig. Ok, jeg har også gjort en temmelig ihærdig indsats med både gaveindpakning, juledekorationer, -lys, -kort og almen decemberhygge, så det er vist intet under, at den er ved at få sit tag i mig. Men jeg mangler nu at bage lidt julegodter og først på menuen er Lucia-boller.

Her har jeg samlet 7 af mine yndlingsjuleopskrifter, der har været bragt på bloggen i tidens løb. Således er én meget gammel og én er fra sidste uge. God fornøjelse ude i julekøkkenerne :)

Hvad glæder I jer allermest til at bage/lave/spise/drikke i december???

ENGLISH RECAP: 7 of my favorite December recipes.

lakridskager9_zpsa4de01e3^^^ Sprøde småkager med lakrids og tranebær. Også fine at forære væk som værtindegaver. ^^^

cranberry9^^^ Cupcakes med kanel, orangeskal og friske tranebær og appelsinsmørcreme. ^^^

glogg6_zpsb301fc27^^^ Hvid gløgg. Aromatisk og lidt friskere alternativ til den klassiske røde. ^^^

honcup2^^^Honningkage i forklædning. Cupcakes med honningkagekrydderi og tranebær med cream cheese frosting. ^^^

julesalat4_zps0fb28113^^^ Frisk, sød, sprød og crunchy salat af grønkål med æble, tranebær, granatæble og karameliserede pecannødder. ^^^

whiterussian9_zps18128cf0^^^ Klassikeren White Russian i to julede variationer. ^^^

(Visited 2.530 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Åh, de cupcakes ser fantastiske ud! De skal vist prøves, da jeg er fuldstændig pjattet med honningkage-krydderi :-)

  I vores ‘prinsessehjem’ skal vi – efter den 4-åriges ønske – bage kagefigurer, der skal pyntes med glasur og krymmel i lyserøde nuancer. Dertil skal vi bage min farmors jule-sirupskage, der er dejlig krydret og ligeledes indeholder lidt øl. Den skal skæres i skiver, som hvis det var et brød, og så skal der et tyndt lag smør på. Det lyder i mange ører muligvis en anelse mystisk, men det smager vidunderligt, og dertil så smager det af ‘juletradition’ og minder mig om min barndom.

  Glædelig jul :-)

 2. Det minder mig om at jeg slet ikke er færdig med jul i køkkenet! Is har dog overtaget lige på det seneste efter vi fik fingrene i en ismaskine, men den kan vel også jules op med kanel og hvad ved jeg. Og bolscher skal vi have gang i! Grønkålssalaten ser virkelig god ud – det kan være jeg skal prøve det også. Ellers tager jeg opskriften med hjem til min mor – er sikker på hun ville synes om den til jul :)

  1. Ja, kanelis er toppen! Lyder hyggeligt med grønkålssalaten og din mor, håber I bliver glade for den :)

 3. Hold da op, det var godt nok en blandet landehandel af lækkerheder. Uuuuhm. Jeg får sådan lyst til tranebær nu, haha.
  Tror jeg vil prøve at overtale min mutti til at lade mig prøve nogle af opskrifterne, når jeg tager hjem på juleferie (:

 4. Jeg tror faktisk aldrig, jeg har smagt en Luciabolle. Det lyder som en god lørdagsbeskæftigelse og et kærkomment afbræk i eksamensskrivningen at bage sådan en omgang, så det vil jeg gøre :)

 5. Åh Luciabrød, elsker det! Jeg har selv forsøgt at bage dem et par gange, men jeg har aldrig fået dem til at smage så godt, som dem vi fik til Luciadag i folkeskolen, måske jeg skulle forsøge mig med din opskrift :D

 6. Mmm, får helt lyst til at bage noget til juledagene, når der skal hygges igennem med familien. Nu er jeg ikke så tosset med tranebær – ihvertfald de tørre af slagsen. (det kunne være jeg skal prøve de friske.) Men de 2 opskrifter på cupcakesene kan man vel sagtens undlade tranebærrene eller vil de miste noget smag? :)

  1. Ja, selvfølgelig. Og ellers så brug friske (de er syrlige og slet ikke vammeltsøde som de tørrede). Eller erstat med optøede brombær eller andre bær :)

 7. Lækkert, jeg skal helt sikkert bage Luciaboller og drikke gløgg til i weekenden. Angående gløggen – bruger du koncentreret hyldeblomstsaft eller blander du det op inden? Kommer altid i godt humør når jeg læser din blog, godt arbejde :-)