9 x pleje og gear til håret

9xhår

Jeg har vist efterhånden fået prædiket en ting eller to, om hvorfor jeg ikke bruger shampoo med sulfater. Hvis I først er begyndt at læse med for nylig eller lige har brug for en reminder, så er der lidt (meget) hårlæsestof bl.a. her, her og her.

Men i helt korte træk, så er mit hår bare 100 gange pænere, mere medgørligt og langt blødere, hvis jeg holder mig fra sulfaterne*. Dengang jeg fandt ud af det, var der meget få sulfat-fri shampooer på markedet. Nu har masser af de store (og dyre) salonbrands adopteret tankegangen, men heldigvis findes der efterhånden også nogle mere budgetvenlige og lettere tilgængelige varianter.

Jeg har her samlet 9 favoritter, der gør mit hår lidt lækrere inde- og udefra (uden sulfater forstås), skånsomt børster det eller holder det på plads. Ok det er ikke helt rigtigt, nr. 3 er bare en pæn taske, jeg godt kunne tænke mig at komme alt mit hårgear i ;)

 1. Silica fra Apovit. Oldschool kosttilskud der kan have positiv effekt på hud, hår og negle. Jeg har spist det on/off siden jeg var 13, så måske noget af manken kan tilskrives silica.
 2. Fugtgivende (og sulfatfri) shampoo og balsam til kruset hår fra L’Oréal Paris Hair Expertise. Får mit hår til at ‘slappe af’ og virke mindre groft og kruset.
 3. Toilettaske/clutch med print fra Tapet Café. Pæn!
 4. Hair Ties fra Kitsch. Også pæne! Hvis man alligevel skal have hestehale, så kan man lige så godt pynte den.
 5. Børste med naturhår fra Mason Paerson. 100 tag med hårbørsten før sengetid… Eller ikke. Men jeg bruger den et par aftener om ugen, hvor jeg reder håret igennem. Naturhårsbørster fordeler olien fra hovedbunden (hårets egen hårkur) ud på hårstrået. Det er altså en god ting, selvom det måske lyder lidt klammo.
 6. Gennemsigtige hårelastikker fra Blax. Ødelægger ikke håret (som elastikker med metal kan) eller hænger fast/trækker hår ud. Og så er de nærmest usynlige.
 7. Plejende shampoo og balsam til farvet hår fra L’Oréal Paris Hair Expertise. Holder (forhåbentlig) på noget af al den farve, jeg får lagt i håret i sirlige striber og gør min høstak mindre tør. Findes også i en volumenudgave (ligeledes til farvet hår), hvis man kæmper med fladt hår.
 8. Kokosolie. Fås i mange supermarkeder samt helsekostforretninger. En af mine yndlingshårkure. 1/2-1 tsk kokosolie varmes i håndfladerne og fordeles i tørt hår (kun på længderne). Lad det sidde 1 times tid (men gerne natten over/en hel aften) og vask så håret som sædvanligt.
 9. Great Hair Complex fra Vitaviva. Rolls Royce’en indenfor hårtilskud. Jeg synes også, at mine negle får et kick af den.

Husk at hår og hvad der virker er så individuelt. Det her er, hvad der virker for mig. Men har du tendens til irriteret eller tør hovedbund eller tørt, krøllet, meget tykt eller kruset hår, så kan det være en idé at prøve at droppe sulfaterne.

*Vil du blive lidt klogere på hvad de er for nogle størrelser de der sulfater, så kig her, her og her.

(Indlægget er udgivet i samarbejde med L’Oréal Paris Hair Expertise, som jeg har købt og brugt med stor fornøjelse og gode resultater de seneste par år. Tusinde tak for at I støtter de brands, der støtter min blog)

(Visited 3.538 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Kokosolie som hårkur. Kan du godt vaske det ordentlig ud bagefter. Eller kræver det ikke en shampoo med sulfater. Bruger selv sulfat fri shampoo (Purely Proffesionel) og kan klart anbefale det, især til tør/ irriteret hovedbund.

  1. Jeg bruger oftest sulfatfri shampoo og kan godt få kokosolien ud – man skal bare huske at fordele shampoo i håret INDEN man gør det vådt :)

  2. Som Emma så oplever jeg ikke problemer med det. Heller ikke selv om jeg først kommer shampooen i vådt hår.

   Men det er vigtigt at dosere olien alt afhængig af hårlængde og tykkelse. Har man fint og kortere hår er 1/2 ært måske rigeligt!
   Det er ikke meningen at håret skal være helt vådt/fedtet af det. Men at det skal ‘suge’ det hele med det samme (som hvis man smører håndcreme på hænderne eller lignende). Her passer det med 1 tsk til mit lange hestehår, men start hellere med for lidt end for meget og se hvad dit hår kan suge :)

   Elsker også PP’s produkter :)

  1. Selv tak. Det afhænger selvfølgelig af hårtype (og hovedbund) om man for alvor oplever en forskel, men det er et forsøg værd. Dog skal man være opmærksom på at håret kan ‘fedte’ lidt mere til at starte med, da hovedbunden måske er vant til at overkompensere for den skrappere vask man har brugt tidligere. Held og lykke :)

 2. Har du børsten i ren naturhår? Jeg tænker, at ønske mig den til jul, men ved ikke helt hvilken udgave. Jeg læste, at den med både natur- og nylon-hår var god til længder og kraftigt hår. Hvilket jeg lidt tænker at jeg har – og egentlig også at du har :)

  1. Ja, jeg har den i den udgave hvor det kun er naturhår (og desværre ikke i lyserød ;)) og ‘kun’ i en rejsestørrelse, men det fungerer fint.

   Jeg bruger den ikke som udredningsbørste (det har jeg en normal paddle-brush til), men mere for ‘oliefordelingseffekten’ (sorry det lyder så klamt, men det virker) og til styling (der er den genial til mit hår). MEN skulle jeg have en børste der kunne det hele så ville jeg også klart gå efter kombi-modellen :)

   1. Så vil jeg holde mig til kombien (i STOR udgave), som allerede er kommet på min ønskeliste. Jeg har langt hår – og meget af det, så det er nok et meget klogt valg.

    Det næste step bliver at droppe mine normale shampoo og gå over til de mere “rene” slags som du bruger. Jeg er sikker på, at mit hår vil elske det. Dit hår er i hvert fald bare blevet smukkere og smukkere de senest år – også selvom jeg var vild med de lange længder du havde tidligere. Det gav mig lidt at se op til, i forhold til min egen manke ;)

    Hilsen en (meget) trofast læser ;)

 3. Mason-børsten var jeg så afsindig heldig at vinde hos min frisør i deres flyttekonkurrence for 1½ år siden, og jeg var ikke til børster, men jeg blev hurtigt omvendt efter at have prøvet den to gange, og jeg knuselsker den uventede gave. :-)

  Kan klart anbefales. :-)

  Kokosolietrikket må afprøves.

  1. Ja, ikke? Jeg var heller ikke til børster før, men den kan altså virkelig noget. Ren magi næsten ;)

 4. Tak for godt indlæg ( igen igen ) :) Ved du om det er alle L ‘oreals shampoer der er sulfatfrie ??

 5. Jeg er altså meget i tvivl om det der med børstning af hår med (natur)krøl i. Jeg synes altid, jeg er blevet anbefalet, at mit naturkrøllede hår ikke må børstes, men bør reddes med en bredtandet kam – hvilket jeg gør i badet med balsam/hårkur i for at skåne mest muligt.

  Du har jo også naturkrøllet hår, Emily – hvad er din vurdering? Har du hørt nogen professionelle udtale sig om krøllet hår og hårbørster i stil med disse?

  Og nu vi er ved emnet – jeg stoppede med at farve mit mørkblonde hår for snart 3 år siden – udelukkende i håb om et sunde hår, der kunne blive længere (det er lidt under skuldrene). Jeg havde nok håbet på at se lidt større gavn af mit farve-afsavn – jeg kan jo ikke huske, præcist hvordan håret var før, men jeg har i hvert fald ikke set nogen resolution – øv;-( Nu overvejer jeg at farve det igen – for at slippe med leverpostej og faktisk også i håb om, at farven kan være med til at skabe lidt mere struktur/fylde i håret (foreslog en frisør en gang, men ville hun mon bare sælge en hårfarvning…;-)).

  Har du gode råd omkring farvning – hvad og hvor og hvor ofte ov. gør du mon?

  PS! Er du gået bort fra shampooer fra Purely Prof. og Conceived by Nature? Er L’Oreals Hair Expertice serie lige så god?

  1. For mig fungerer det at børste mit hår med en naturhårsbørste (Mason Pearson) hver aften for at fordele olien fra hovedbunden ud på håret. Virker bedre en nogen hårkur for mig. Når jeg vasker mit hår reder jeg det med en bredtandet kam mens der er hårkur eller balsam i. Det er også det min frisør anbefaler.

   Jeg farver løs. Mit hår kan ikke lide det (jeg har for meget fylde/struktur), men gider ikke min egen farve (i alle tilfælde ikke fuldstændig), så tager det tørre, skadede hår med ;)

   Jeg får det farvet (lyse reflekser) ca. en gang hver anden måned, men nøjes med at få ‘repareret’ toppen.

   Jeg bruger stadig alle dem du nævner, men holder af at skifte lidt. Bruger sjældent det samme to gange i træk og har som regel altid gang i 3-4 mærker på en gang :)

 6. Fantastisk blog med alle de hårtips, tak.
  Jeg har bruger CG metoden og mit hår og ikke mindst min hovedbund elsker det.
  Efter mit sidste frisør besøg, er jeg så blevet fuldstændig forelsket i et par produkt, som jeg ikke ved, og ikke har kunne finde ud af, om er CG venlige ;) Da du er det tætteste jeg er kommet på en hår guru, håber jeg du kan hjælpe mig.? Det er en dry texturizing spray fra Oribe, kender du den? Derudover er det en leave in balsam, eller olie fra Kevin Murphy, fik ikke fat i navnet.. Håber du ved om de er CG egnede. På forhånd tak

 7. Hej Emily

  Det jeg “døjer” med, er at jeg synes mit hår kruser på toppen, og at det er en anelse tørt. Jeg er begyndt at bruge tippet med kokosolie i spidserne, og så putter jeg balsam 2 fra PP i fra ørerne og ned, når jeg vasker mit hår (det gør jeg ca hver 5-6 dag)
  Jeg kan sagtes mærke en tydelig forskel, men synes stadig at min bund er kruset og kedelig, da den ikke rigtig får noget pleje – jeg putter hverken kokosolie eller balsam deroppe. Har du en god ide til, til hvad jeg kan gøre der?
  Jeg synes dit hår, også ser skinnede ud på toppen ;)

  I dette indlæg beskriver du shampooen fra L’oréal: Eversleek Smoothing & Nourishing Shampoo – er den god til en kruset bund, og vil du mene jeg kan få mindre krus og mere glans?
  Lige nu bruger jeg PP shampoo 0 og deres balsam 2.

  Håber du kan være mig behjælpelig.

  Knus
  Rikke