Alternativt juletræ & fin julepynt

En sød læser sendte mig for nylig et fint, stilrent, hvidt juletræ, som jeg netop har fået pyntet med fine sager.

Jólatré hedder det og det er hendes islandske bedstefar, der har designet det og nu har hun og hendes mand sat det i produktion. Jeg er helt vild med, at det er så enkelt og ikke ‘larmer’ så meget, men at man alligevel har et sted at hænge julepynt og tænde juletræslys, uden at skulle have et rigtigt træ. Det gad jeg ellers også godt, men det har jeg slet ikke plads til. Og kan også godt lide at jeg kan tage det her frem igen år efter år. Tror det bliver en hel lille juletradition i sig selv :)

Det fine træ kan købes her.

Alt pynt er købt hos Stilleben og i Magasin med undtagelse af de små glaskugler, der er fundet i Føtex. Søstrene Grene har også små glaskugler i forskellige farver.

Har I også pyntet op til jul? Eller venter I til weekenden/næste uge?

(Visited 1.943 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Alle juletræer i Island var i den stil i midten af 1800-tallet. Så fint. Nogle gange pyntede folk dem også med grene. :)

  1. Ja, sådan er det nok med håndlavede ting. Tænker at bruge det igen og igen hvert år, men kan omvendt sagtens forstå dig.

 2. Virkelig fint og alternativt juletræ! : )
  Jeg tror dog at min kæreste og jeg igen i år anskaffer os et “rigtigt” et af slagsen : )
  Vi har ikke pyntet op endnu, men på lørdag skal vi julehygge med at lave adventskrans og kalenderlys-dekoration. Glæder mig! Elsker jul : )

  1. Lyder dejligt, ønsker jer en hyggelig lørdag og er lidt misundelig over at I har plads til et rigtigt træ! ;)

  1. Mange tak Arna, er SÅ glad for det :) Det tror jeg bestemt det kommer til. Tænder det på søndag :)

 3. Åh, hvor er det dog fint! Og er vild med din pyntning af det.

  På hjemmesiden sælger de lys der passer specielt til træet – men ville du ikke mene at almindelige juletræslys også kunne an?

  Anette

  1. Lysene er af standard størrelse så helt almindelige juletræslys passer fint :) Der følger iøvrigt en pakke lys med træet når man køber det.

 4. Så fint med mamorpladen på dit sofabord! (selvom jeg må indrømme jeg også var helt forelsket i det sofabord, som det stod før. Så flot). Hvor mon du har skaffet dig pladen? Har gået og pønset lidt på at gøre det samme herhjemme i stuen, nemlig :-)

  1. Takker og bare rolig, den kommer ikke til at bo der permanent, men lige her i al juleriet passede den så godt, da den ‘larmer’ lidt mindre end bordet :)

   Den er en rest fra mine forældres naboers nye badeværelse, men tror at man kan finde lignende i byggemarkeder/hos stenhuggere :)

 5. Hvor er det dog yndigt! Perfekt til juletræshungrende jeg, der lever i en alt for lille lejlighed til et rigtigt grantræ.

 6. Man har altid plads til et juletræ!
  Jeg har købt et lille bitte cedertræ og sat det på skænken og så med lidt pynt på. Til sommer ryger det ud på altanen og til næste vinter ind som juletræ igen. Osv. Så kan det blive en tradition i sig selv

  Og husk at købe det online til 2-300 kr, i stedet for til 800 kr på Frederiksberg….. ;-)

  1. Det lyder fint søde du. Men hvor hulan køber du planter online? Jeg plejer at tage på planteskole… :)

   1. Jamen jeg køber jo alt online.. :-)
    Den helt sandfærdige og lange historie er dog, at jeg spottede dem i min lokale Kvickly til 199 ,- Men jeg var kræsen og synes det skulle være større og have flere grene. Dumt.

    For da jeg så fandt “det rigtige”, så fandt jeg ud af, hvor dyre de skide træer egentlig er. Og 1300 ,- for en fiks juletræsidé er måske lige i overkanten. Men med syg hund og far med kræft orkede jeg faktisk ikke at køre på planteskole og finde ud af at de 1) enten ikke havde det eller 2) Var lige så dyre som i blomsterforretninger.

    Så klik klik – de fleste planteskoler har nemlig faktisk også et onlinesalg. Amager Planteskole, Plantorama og Plantetorvet.dk fx.
    Så et lille cedertræ kan fås for 200 kr. her https://www.plantetorvet.dk/info-pv-13561-37901.shtml?gclid=CJbjj_2mosICFQjKtAodhkoAdQ og de kan også fås større

    Jeg fandt mit på tilbud hos Lundhede.com, men det er ikke på tilbud længere. Her fik jeg også pyntegrønt – 4 kg for 30 kr og leveret på 3 sal :-D

    Ulempen ved at købe det på www er så, at man måske ikke helt kan vurdere, hvor meget 4 kg fyrretræstoppe egentlig er :-D Så hvis du mangler grønt, så siger du bare til! ;-)

    Men dit fine hvide træ er jo helt perfekt, synes jeg.

    1. Online-shopping-dronningen! Tak, så blev jeg klogere :)
     Og er det korrekt at moralen i historien er at man skal slå til, når man spotter noget i Kvickly?