Chocolate Mint Irish Coffee

Jeg nåede ikke at få denne irske bandit på i fredags, hvor den ellers skulle have været ugens fredagscocktail. Men så kommer den bare nu. Hvis ferien ikke allerede har ind indfundet sig, så rammer den jer forhåbentlig lige om lidt. Jeg går på juleferie på tirsdag og så skal jeg fejre med sådan en her :)

Det er en julet luksusvariant af 80’er-klassikeren, Irish Coffee og jeg synes den er noget så lækker og tilmed ret perfekt, hvis man er ved at have ramt gløgg-grænsen. Den fungerer også glimrende som dessert cocktailsom afslutning på et måltid skulle jeg hilse at sige.

Og tænk den endelig som inspiration. Hvis ikke man har, præcis det jeg nævner, så kan man sagtens lave den alligevel. Opskrift og alternative forslag nedenfor.

ENGLISH RECAP: My chocolate minty spin on the classic Irish Coffee.

CHOCOLATE MINT IRISH COFFEE – pr. kop
4 cl whisky
1-2 spsk pebermyntechokoladesirup (min er fra Monin)
1-2 dl god, stærk kaffe (jeg brugte Chocolate Mint fra Nespresso)
flødeskum efter smag og behag (eller til du skammer dig)

1 chokoladepind med knust candy cane (dem laver man sådan her)

  • Bland whisky og sirup.
  • Hæld den varme kaffe over og pynt med chokladepind og flødeskum.
  • Rør let rundt inden den nydes.

ALTERNATIVER
Har man ikke ovennævnte ting ved hånden, så kan man opnå en tilsvarende lækker choco/mint-smag, ved at lave en klassisk Irish Coffee med brun farin og smage den til med pebermynteessens og/eller et par stykker pebermyntechokolade. Og evt. pynte den med en sukkerstok :)

Se også min Choco/Mint White Russian her.

^^^Lækre og dekorative chokoladerørepinde på sugerør kan man nemt lave selv. Se bare her.^^^

^^^Kanten af glasset er dyppet i sirup og derefter i guldstøv for en festlig effekt.^^^

^^^Mmmmm…. Når det hele blander sig til ren kaffe-/chokolade-/mint-/sirup-/whisky-/fløde-lækkerhed.^^^

(Visited 1.331 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

  1. Årets film må være ‘How to train your dragon 2’! Er helt pjattet med Hick- up og Toothless, og så er den vildt flot lavet. At Gerard Butler ligge stemme til høvdingen er også et klart plus. Selvom Gerard er en lækker mand (ps I love you), så må årets hunk være Nikolaj Lie Kaas. Han er dejlig, dygtig og dansk. God jul d’damer!