10 sunde(re) opskrifter til nytårstømmermændene

tømmermand

Jeg er blevet så gammel, at jeg oftest har planlagte tømmermænd. Og nyder det. At købe ind til dagen derpå, er for mig af og til på højde med selve festen. Så må I selv afgøre, om jeg er en dødbider eller bare virkelig glad for comfort food. I ved den gode juice, chips, måske en pose kanelgifler (og en bøtte is!) og så til en hjemmelavet pizza eller noget andet af det ovenviste. For man må lidt mere, når man er stakkels og har tømmermænd, men det behøver ikke at betyde, at jeg vil spise skrald. For jeg er nemlig ogå blevet lidt for bevidst om madkvalitet, til at jeg gladeligt køber take out. Bevares det sker selvfølgelig, men jeg kan ret godt lide at vide, hvad der er i min mad.

Det eneste man skal huske, er at handle og forberede lidt dagen før (evt. tilberede det mht. chili con carne og dej til boller eller pizza) og ellers er der fuld tømmermandstilfredsstillelse at hente i de 10 opskrifter jeg har samlet nedenfor

Ps.  Ja, det her er et gensyn med et indlæg fra samme tid sidste år. Men tænkte at nytårstømmermænd nok også var aktuelle i år ;)

vafler3_zpsd5f6c04d

Sunde vafler til morgenmad, opskrift her.

boller1_zps374dee7a

Nemme, koldhævede boller. Dejen røres sammen dagen før og står så og hygger sig i køleskabet. Findes der noget bedre end en lun bolle med smør og ost? Opskrift her.

vms6_zpsac2f5192

På en eller anden måde smager almindeligt vand bare frygteligt, når man har tømmermænd, så jeg holder af at lave vand med forskellig smag. Kan med fordel laves dagen inden og er meget sundere og bedre end sodavand. Opskrifter her.

nuggets1_zpsb5a539d2

Kyllingenuggets er både en børnefavorit og en tømmermandsklassiker. Og så bestemmer man selv om der skal være gulerodsstave eller pomfritter som tilbehør. Opskrift her.

burgerbun2

Hjemmelavede burgere går man aldrig galt i byen med og de er med garanti sundere end dem fra McD eller grillen. Opskrift på de bedste burgerboller her.

selleri1_zps023d1ebc

Skal det være endnu sundere, kan man lave en burger helt uden brød, som denne med selleritop- og bund og rødbedecreme. Opskrift her.

rarret3_zpsae8737c5

Hvis hovedet værker og det skal være hurtigt og nemt er denne pasta med lufttørret skinke og grov ‘pesto’ let at lave, men tilfredsstiller tømmermændene på bedste vis. Opskrift her.

DSC_0157jpg_effected

Pizza kunne også være rart. Opskrift her.

falafel

Eller hvad med falafel? Bare husk at sætte kikærter i blød dagen før. Opskrift her.

chili1

Sidst men ikke mindst kunne der være en lækker Chili på min tømmermandsmenu. Evt. pakket ind i en burrito med smeltet ost som her. Opskrift på Chili sin Carne (uden kød) her og Chili con Carne (med kød) her.

ENGLISH RECAP: 10 great foods to cure the hungover from New Years Eve.

(Visited 3.003 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar