3 beautyfavoritter på budget

Det er ved at være længe siden, at jeg har delt mine skønhedsfavoritter og i januars spareånd napper vi tre budgetdarlings, som har været faste gæster på min badeværelseshylde og mit sminkebord de sidste mange måneder.

Har jeg egentlig nogensinde fortalt jer om da jeg gik til Makeup og hudpleje på Frederiksberg Ungdomsskole, da jeg var 13-14 år gammel? I dag synes jeg, at det er lidt skægt, at de overhovedet havde oprettet sådan et hold. Men det var vanvittigt populært og der blev efterfølgende lavet et fortsætterhold for os og min interesse for alt skønhedsrelateret blev grundlagt dengang. Og egentlig også meget af min viden om og færdigheder i skønhedsdiciplinen. Overplukkede øjenbryn undtaget.

ENGLISH RECAP: 3 beauty faves on a budget. Well and a long rand in Danish about my early teens.

2-3 timer hver torsdag mødtes vi (10-15 piger fra forskellige skoler på Frederiksberg) og blev undervist af Annika, der var frisør og kosmetolog og som vi alle så vanvittigt meget op til, i hvordan vi skulle rense og passe vores hud, at vi ikke måtte pille i urenheder, hvordan vi skulle lægge neglelak, lave hjemmelavet hårkur og ansigstmasker, lægge eyeliner og øjenskygge osv. osv. osv.

Alt imens vi sladrede til den helt store guldmedalje. Den var en hyggelig hønsegård uden lige og vi havde alle fælles bekendte på kryds og tværs af skolerne og gik til de samme ungdomsklubfester (Lønstrupgård i Vanløse var meget populær, men Huset, Louis P og Ungdomsskolen på Frederiksberg var også gode, og allerbedst eksotiske Klub 10 i Virum, som jeg havde kort til, fordi min far boede i Søllerød).

Nå, det var et lille tilbageblik på min spæde ungdom. Måske nogle af jer er kommet de samme steder? Og vi engang i en fjern fortid har danset limbo sammen til Backstreet Boys’ Get down i stroboskoplysets skær? Eller måske I har gjort akkurat det samme et andet sted dengang i sluthalvfemserne?

Men tilbage til det, det faktisk skulle handle om. 3 gode skønhedsprodukter alle til (en del) under en hund:

Denne Master Graphic eyeliner fra Maybelline har en skæg forhistorie. Altså ikke på den lårklaskende måde, men så skægt som det bliver for en eyeliner. Jeg modtager mange (!) skønhedsprodukter til test. En meget lille del af dem havner på bloggen. Nemlig dem jeg har brugt gennem længere tid og virkelig synes er værd at anbefale. Rigtig mange bliver droppet efter et par forsøg og en hel del når jeg aldrig at prøve. 2 gange om året pakker jeg al overskudsdullegrejet i kasser og afleverer det hos Reden eller et kvindekrisecenter.

Denne her eyeliner var havnet i sådan en kasse. Jeg havde end ikke prøvet den, for syntes virkelig ikke den lignede noget for mig. Snarere noget for Amy Winehouse, må hun hvile i fred. Men en veninde fiskede den op og sagde “Denne her skal du altså prøve, den er virkelig god”. Så det gjorde jeg. Og det ER den! Helt vildt.

Tusch-spidsen er fast og præcis og farven flyder villigt (det synes jeg altid er et problem med tusch-eyelinere, de bliver hurtigt ‘svage’ i farven). Man kan tegne den mest nøjagtige tynde streg med den eller man kan vinkle den let for et mere dramatisk cat-eye.

L’Oréal Paris har begået en rigtig god eau micellaire, Pure Micellar Cleansing Water, der mildt og skånsomt, men effektivt renser huden. Og også formår at fjerne al min øjenmakeup. Helt uden parfume. Helt perfekt til dem med meget sart hud, der bliver irriteret af rens med vand og for mit eget vedkommende til de sene eller dovne aftener, hvor man ikke gider at gå i krig med Clarisonic eller vaskeklud og lignende.

Fugt et par vatrondeller med rensevandet og stryg forsigtigt vattet over huden.

Topshop er leveringsdygtige i gode og holdbare læbestifter med masser af farvepigment og tilmed i virkelig pæn emballage. OG så er der nogle virkeligt gode farver at vælge mellem. Desværre er det ikke de allerflotteste (efter min mening) farver, der er tilgængelige i butikkerne herhjemme, så man kan evt. overveje at shoppe dem på nettet. MEN denne perfekte, klare, orangerøde ‘Rio Rio’ kan man få fingrene i inden for landets grænser. Den kan jeg så til gengæld ikke finde online. Min er købt i Topshop på Strøget.

(Visited 1.251 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. Hej Emily.
  Hvor hyggeligt at høre om din ungdom på Frederiksberg :-) Jeg kom også på Lønstrupgård, så måske vi har shaket den til BSB, haha…
  Det slog mig dog for noget tid siden, at jeg tror, vi har redet sammen…hos Lis i Smørum? Hvis jeg husker rigtigt, red du på Grand (i de flotteste grønne ridebukser) – og jeg må have redet på Futte dengang? Hvis ikke det er dig, så glem bare ovenstående gang sludder :-D
  Tak for en skøn blog ellers – elsker din positivitet, gode råd, opskrifter, Penny – og alt det andet!
  Kh. Tanja.

  1. Hahaha!!! Jo det er da mig. Elskede de flaskegrønne ridebukser. Og Grand <3
   Ih tak for lige at minde mig om det :)
   Knus
   Emily

    1. De var også bare så flotte! Jeg syntes, du var så sej, fordi du turde vælge en anden farve en sorte – det gjorde at jeg turde vælge mørkeblå ridebukser og en mørkeblå hjelm (vild ungdom, haha)! Godt man (jeg) vokser fra den slags usikkerhed.
     Og ja, Grand var så smuk og sød – og vild på den gode måde! Åh savner helt at ride nu <3
     Knus Tanja

 2. Topshop er også blandt mine yndlings, når det gælder læbestifter. Rio Rio var min første, og siden har jeg udvidet med Hazard (dyb rød), All About Me (en flot pink), Ditsy (fin fersken) og Straight Ace (en meget cyber-agtig lilla, som jeg ikke tør bruge i virkeligheden). Meget stor fan her!

  1. Wow, ja du har da fået prøvet nogle stykker og dejligt at høre at jeg ikke er alene om at være fan. Tak for tips, dem må jeg kigge nærmere på :)

 3. Geniale småfund, jo! Har for nyligt opdaget, at min hud er ret glad for rensning med micellar water, men tror lige jeg skal teste nogle versioner igennem før jeg finder en favorit. Og hvis l’oréalen er lige så god som den dyre jeg har nu er det bestemt en mulighed! Samme gælder vel egentligt både eyeliner og læbestift hehe. Budget er dejligt! (:

  1. Jeg synes den er rigtig god og ja, det er lækkert at den ikke koster en formue. Ellers har Pudderdåserne også lavet en lækker en :)

 4. Ej hvor spøjst, jeg er var også fast Lønstrupgård-gænger. Der fik man virkelig nervøst velour-vinduesbeklædning, lyseffekter og Britney Spears for alle pengene!
  Tak for beauty-tops! Har længe overvejet om topshops læbestifter har været værd at investere i ;-)

  God aften!
  -Josefine

 5. Sjov historie med ungdomsklubben ;-) Jeg er også opvokset på Frederiksberg, og jeg husker også er der var enormt mange ting man kunne gå til i den ungdomsklub. Selv holdt jeg mig dog til Tøjdesign hvor man lærte at sy sit eget tøj.

  1. Ih hvor hyggeligt. Jeg kan slet, slet ikke sy, så måske jeg også skulle have taget det kursus ;)

 6. Hej
  Sikke et fint indlæg:-)
  Alle produkterne lyder virkelig fine, og så er det jo dejligt, at de ikke koster kassen:-)
  Knus Selma