How to: Tørshampoo

Hvis jeg skulle vælge ét skønhedsprodukt, jeg ikke kunne leve uden, ville valget prompte falde på tørshampoo. Jeg er slet og ret afhængig.

Og jeg har været det i mange år efterhånden. Også før det blev legitimt. Dengang folk syntes det var meget, meget underligt at springe en hårvask over og puste pudder i hovedbunden i stedet.

Men sådan er det heldigvis ikke længere. Tørshampoo og sparsom hårvask er helt allright og socialt acceptabelt. De fleste frisører anbefaler det ligefrem.

Selvom tørshampoo ikke længere er tabu, så oplever jeg dog ofte, at folk ikke helt ved hvordan de skal gribe det an. Bruger det for sent eller ikke får rystet det overskydende ud. Så jeg har samlet mine bedste tørshampootips og -tricks, finpudset af mange år som tørshampoojunkie, nedenfor.

Men pas på, måske I også bliver hooked.

Bruger I allerede tørshampoo? Er I også afhængige? Del endelig jeres tips og erfaringer med mig og hinanden.

Hvorfor tørshampoo?
Både for at spare den tid det tager at vaske og føntørre hår i en travl hverdag, men for mig i særdeleshed også for netop at spare håret for vask og føntørring. Noget der efterlader mit hår med ‘stivkrampe’ (det bliver helt kruset og sprødt) og som også slider på det.

Mit hår er altid pænest 1-2 dage efter hårvask, når det ‘slapper af’ igen og med tørshampoo og en god naturhårsbørste kan jeg forlænge det stadie med 1-2 dage + spare tid.

Mine 5 tørshampoo-tips:

 1. Sprøjt tørshampoo i tørt hår (ved hovedbunden og knap 5 cm fra denne) og med en afstand på 20-30 cm fra sprayflaske til hovedbund. Hellere for lidt end for meget.
 2. Del håret i baner og spray let med tørshampoo mellem hver sektion. Fokuser på området lige over ørerne og længst fremme ved ansigtet, lige ovenpå hovedet og evt. nakken, da det er her håret har mest tendens til at klaske sammen.
 3. Ryst eller børst overskydende tørshampoo let ud. Gerne med hovedet nedad. Mange glemmer dette trin og klager over hvide plamager. Man kan også frottere håret let med et tørt håndklæde. Personligt foretrækker jeg blot at purre op i håret med fingrene og ryste det let ud og fordele det på den måde. Man kan også føntørre håret efterfølgende evt. på rundbørste.
 4. Brug tørshampoo i tide! Det har de gode Pudderdåser skrevet et helt indlæg om her. For mig er det typisk om aftenen på andendagen efter hårvask (jeg prøver at nøjes med at vaske 2 gange om ugen). Og så frisker jeg som regel op endnu en gang derfra inden næste hårvask.
 5. Har man fint hår eller savner man volumen i forbindelse med opsætning eller lignende, så er tørshampoo også en ven. Også i helt rent hår til lige at løfte håret ved rødderne og tilføre lidt struktur og fylde.

NB! Brug ikke tørshampoo i vådt, fugtigt eller svedigt hår. Det skal være helt tørt.

Fineste, muntre emballage. Elsker retro-viben og mindes, hvordan jeg hamstrede læssevis med hjem fra London, inden det blev muligt at købe dem herhjemme.

De her tre er mine favoritdufte af Batistes klassiske tørshampoo. Altså af dem uden ekstra volumen, hold og farve.

Dem med hold og farve skal vi tale mere om i næste uge :)

Psssst…. Batiste lancerer en ny duft i næste uge: Bloom. Samme gode tørshampoo med lækker blomsterduft og pakket virkelig cool ind. Det er én af to limited edition-varianter, der er på hylderne fra uge 7.

(indlægget er udgivet i samarbejde med Batiste, en af mine favorittørshampoo’er)

(Visited 13.910 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

45 Kommentarer

 1. Jeg har i noget tid fulgt dine vaskeråd på hårfronten og er så glad for det. Mit hår er meget nemmere at styre og mere blødt, nu hvor det ikke vaskes hver dag.

  1. Asos. Jeg har dem gerne inden for 4 dages tid, og der er gratis porto. Lidt dyrere og med porto kan de også fåes på nicehair.dk :)

  2. De kan også fås i Normal, hvis man bor i nærheden af sådan en. Til 39 for de store, mener jeg det er :-) Så næsten ligeså billigt som Asos!

 2. jeg ELSKER batiste, og kan slet ikke forstå jeg en gang kunne leve uden! Ligesom Gunbritt kan jeg efterhånden også vente og kun vaske hår én gang om ugen. Mit hår har det så meget bedre, og jeg kan heller ikke sætte mit hår overhovedet, når det er helt nyvasket, så det er win-win ;)

  Sisselykke.dk

 3. Great post! I wanted to try the Batiste for a long time and I guess I will head to closest Matas soon, though their price is much higher than the actual price, which is odd.
  xx

  1. Yeah, don’t know how they translated the price, but it’s still cheaper than my other fave dry shampoos :)

 4. Er også blevet afhængig af Batises fine tørshampoo efter jeg fandt den i “normal” til kun 38 kr. De findes også i miniudgave til tasken til en 10’er – så lækkert :-)

 5. Jeg har altid et LAGER af Bastiste stående, men synes der er stor forskel på hvor glad jeg er for de forskellige varianter – jeg prøver at holde mig til Brunette-versionen, selvom jeg aaaaltid lige skal prøve de nye der kommer frem.. Den ser da også fin ud den Bloom der…. De fleste giver det frygtede og berygtede hvide hårbund :D Jeg bliver lige 20 år ældre med det stads i håret hehe.. Og så skal jeg til at gøre det vådt og føne osv. for at få det væk, så … ja jeg prøver at holde mig til den brune variant.

  Jeg vil dog lige sige, at jeg i perioder oplever voldsomt hårtab og har læst, at tørshampoo kan være skyld i det. Det giver total god mening, at det lukker af for ilt tilførslen og lægger et nasty lag i hovedbunden, så jeg har virkelig skåret ned på mit forbrug! Nu er det kun til nødstilfælde…

  Køber det i øvrigt altid på ASOS, hvilket jeg har gjort i mange år. Thumbs up for ASOS baby!

  1. Husker du punkt 3 i indlægget ovenfor? Der skal ikke sidde rester/plamager af tørshampoo tilbage efterfølgende. Heller ikke selvom man bruger den med farve. Så kan det nemlig godt resultere i en irriteret hovedbund :(
   Jeg børster også mit hår hver aften med en naturhårsbørste (Mason Paerson), som jeg sørger for at komme godt ned i hovedbunden med :)

  2. Kan du stadig købe det på ASOS?
   Jeg prøvede nemlig i mandags, hvor jeg blev fortalt at de ikke sender det til Danmark mere :O

 6. Jeg er helt sikkert også forfalden til tørshampoo og kan bedre styre mit ellers klaskede hår. Jeg har hidtil brugt Gunbritts, men kommer i nød, hvis mit hår lugter af mados. Hvad gør i andre der?? Det er faktisk på det tidspunkt jeg føler, at jeg bliver nødt til at vaske håret. Kan en med duft klare det problem??

  1. Inden skaden er sket: Sæt håret op eller vikl et håndklæde om det inden du laver mad. Bare det at sætte det op hjælper markant!
   Efter: Ja, en med duft camouflerer det lidt. Men forstår dig godt. Mados eller røg, har man ikke lyst til at håret hørmer af…

 7. Jeg har brugt forskellige tørshampoo’er, og jeg er enig i at de giver en dejlig tekstur til håret. MEN denne forsvinder altid hos mig efter ca. 5-6 timer. Derefter bliver mit hår fedtet, og så må jeg alligevel vaske det. Sker det også for jer andre?
  Generelt virker stylingprodukter dårligt på mit hår. Jeg har meget glat, men tykt hår, og alle produkter (også de dyre og hypede som f.eks. Oribe) får det til at klaske sammen eller fedte. Derfor holder jeg mig bare til en god shampoo, balsam, olie (altid biosilk!) og en god hårkur (også biosilk ;-)) engang i mellem. :-)

  Ps. Din “nye” blog er rigtig fin og fortsat min yndlings ;-)

  1. Jeg oplever det ikke, så der kan jeg ikke være behjælpelig… Bruger du nogen der også har hold/volumeneffekt, for der kan jeg godt have samme oplevelse.
   Men hvis du har fundet en metode der virker for dig er det jo det vigtigste :)

   Tusinde tak <3

 8. Ja, jeg er så stadig lidt af en novice på det her område. Jeg har prøvet det, og ja, det er temmelig smart. Men … jeg løber og spinner tit 4-5 dage om ugen, og får i den grad svedt godt igennem. Derfor har jeg rigtig svært v at tro at en tørshampoo kan fungere som erstatning for en hårvask … Hvad gør I andre?

  1. Jeg løber 4-5 gange om ugen og lægger mine hårvaske på to af de dage. De andre bruger jeg tørshampoo. Efter at håret er HELT tørt. Ellers bliver det noget værre juks ;)
   Det fungerer lige nu, men er også lidt i tvivl om det går til sommer, når man sveder mere. Ellers kan man overveje blot at skylle det?
   Men ja, læg i alle tilfælde hårvaskene på spinningdagene, det er som jeg husker det, det rene svedbad…

 9. Jeg sidder regelmæssigt hårmodel for Wella, og her til foråret lancerer de deres nye kollektion eimi, som indeholder en virkelig lækker tørshampoo. De brugte den på mig sidst, og det var virkelig en øjenåbner.

  Som korthåret bruger jeg ikke rigtigt tørshampoo, fordi jeg næsten dagligt bruger voks, og så skal håret altså vaskes ordentligt! Men min søde frisør Stine brugte det som et stylingprodukt på samme måde som hårspray, og håret fik den vildeste tekstur og hold. Så dét er mit lille tip til andre korthårede derude. Helt ind til rødderne, og ingen grund til at være nærig. Det giver et vildt og rodet look på den lækre måde.

  – og så efterlader den ikke hvide spor ;)

 10. Godmorgen:-)
  Tak for nogle gode tips og fordi du slår et slag for tør shampoo. Der er jo ikke nogen tvivl om at vi vasker håret for ofte og min egen oplevelse har været, at der er blevet lidt længere mellem besøgene hos frisøren, da jeg ikke så hurtigt synes at mit hår trænger til ‘kærlig behandling’, for det giver jeg det jo netop selv ved at lade det få ro fra føntørring daglig børstning ….
  God dag til dig:-)

 11. Jeg knuselsker også min tørshampoo fra Batiste. Men jeg ved ikke om det er min hovedebund der ikke kan tåle det eller om jeg bruger det forkert. Jeg laver nøjagtig de samme steps som dig, men min hovedebund bliver ihh så irriteret når tørshampooen har været i mit hår i timer.
  Jeg har ikke brugt det i noget tid, netop fordi min hovedebund begynder at klø så meget.

  Måske du har nogle gyldne råd ? :-)

  1. Prøv evt. en uden parfume. Det laver Batiste desværre ikke, men det burde de tage at gøre ;)
   Personligt synes jeg også det hjælper at rede håret igennem med en naturhårsbørste om aftenen. Og komme godt ned i hovedbunden med den.

 12. Jeg bliver simpelthen nødt til at anbefale min all time favorite: Tigi Catwalk – Transforming Dry Shampoo.
  Jeg har meget mørkt hår, og jeg skal virkelig fucke up for at få ucharmerende hvide plamager. Og uanset hvor meget jeg bruger, klasker det aldrig (det synes jeg godt, at Batiste kan have tendens til, hvis man kommer til at komme for meget i. Men hey, til den pris kan man ikke klage!).
  MEN det bedste er nok duften; jeg bruger normalt ikke hårprodukter med nogen form for parfume – jeg synes simpelthen det bliver kvalmt – men den her er bare fantastisk. Og det holder endda op til 24 timer. Har flere gange oplevet, at folk komplimenterer duften af mit hår (og der er det som regel 12 timer siden jeg puttede det i). Det er utroligt, at de ikke bruger det i markedsføringen, for jeg har aldrig oplevet noget lignende. xD

  En evig favorit på min badeværelseshylde! :D

 13. Et lidt underligt spørgsmål men hvad gør I så når I er i bad, alle jer der kun vasker hår få gange om ugen? De fleste går vel stadig i bad hver dag og når man så står der skyller I så håret bare med vand, bruger badehætte eller hvad? Jeg ville gerne prøve at minimere antallet af gange hvor jeg vasker hår men så står jeg under bruseren og så er det for mig som om at ellers bliver jeg ikke ordentlig ren plus håret jo altid vil blive lidt vådt fra vandstrinten…

  Er jeg alene her? ☺

  1. Jeg sætter håret op i en knold helt ovenpå hovedet og så skruer jeg enten bruseren lidt længere ned på stangen (under hovedhøjde) eller tager den af og bruger det bare ‘håndholdt’ ;)

 14. Jeg har aldrig rigtigt benyttet mig af tørshampoo. Det er som om, at mit hår ‘vender forkert’ når jeg har sovet på det. Derfor skyller jeg mit hår hver dag, til gengæld har jeg kun shampoo i en gang i ugen maks, så jeg oplever egentlig mit hår som forholdsvist medgørligt og meget sjældent fedtet (naturligvis alt afhængig af, hvor meget produkt det har fået).
  Hvad gør i andre ved jeres hår om morgenen? Er det bare nemt og lækkert, eller vender det også ‘forkert’ og kræver enormt meget arbejde/styling?

 15. Lige et tip – De er meget billigere i Sverige. Jeg har set dem til omkring 20-30 svenske kr i ÖB og lignende butikker :-)

 16. Hej!
  Dejligt indlæg – har dog et spørgsmål.
  Jeg benytter selv tørshampoo, bruger dog Matas’ lige pt. uden parfume/parabener. Jeg synes dog (om det er noget jeg bilder mig ind ved jeg ikke) at huden i panden altid bliver knoppet og uren i dagene efter jeg har brugt tørshampoo. Er det noget du har hørt om? Eller selv får? Evt. at den tørshampoo du bruger, måske ikke gør det?

  1. Hmmm… nej det er ikke noget jeg selv har oplevet. Måske du kan planlægge det sådan at du renser ansigtet efter at du har brugt tørshampooen i stedet for omvendt? Så burde det i alle tilfælde ikke have nogen betydning :)

  1. Ja, så er det jo bare om at holde sig væk fra dem :) Synes også der findes gode parfumefri alternativer heldigvis :)

  1. Nej, har prøvet virkelig mange ellers, er lidt af en junkie, men aldrig den fra Aussie… Jeg er også glad for Klorane.

 17. Jeg vandt to Batiste tørshampoo i december og jeg blev hooked efter første gangs brug. Når jeg har sprayet det i, “masserer” jeg det ud med fingrene og så reder jeg mit hår, også gerne med hovedet nedad. :D Jeg havde aldrig rigtig forstået fidusen med tørshampoo førhen, men nu er jeg virkelig overbevist! Jeg har den Batiste med XXL Volumen, hvilken er skønt for mit tynde, fine hår :b

  http://satinawandel.dk

 18. Vedr.: Tørshampoo….
  Jeg har engang læst at det kan gøre håret tyndere, ligefrem tildens til skaldethed. Jeg tror også at hvis man vælger den løsning, så skal man bruge en af god kvalitet. Har hørt godt om Oribe.

  Mvh. Margit