At få rettet tænder som voksen – Resultatet

Som jeg skrev om her (hvor alle bisserne bliver luftet), så er det tid til en opfølgning på mit lille tandreguleringseventyr. Der er endt så lykkeligt. Jeg kunne virkelig ikke være gladere og selvom det bare er en relativt ubetydelig, lille ting, så har det gjort en verden til forskel for mig.

Jeg er så, så glad for resultatet og for mig har det været det hele værd. Både de penge jeg har brugt på det og så den smule ekstra tid og besvær, der har været i forhold til at have skinnerne på i lidt over et halvt år.

Der har ikke været plads til ekstravagante taskekøb eller andet i den dur i 2014, men jeg er nu heller ikke i tvivl om, at jeg er og bliver gladere for denne ‘investering’ både nu og på sigt.

Det hele endte med at tage de lovede 6 1/2 måned og jeg har efterfølgende fået sat en metaltråd bag på tænderne, for at de ikke smutter tilbage, hvor de kom fra. Ca. hver anden nat sover jeg også med en gennemsigtig plasticskinne på, igen for at holde dem på plads.

Jeg fik alting lavet hos Tandlægerne på Brønshøj Torv og jeg har været meget tilfreds med behandlingen hele vejen igennem. De har i øvrigt de fineste plakater af hele København set fra luften, som man kan ligge og bruge tid på at kigge på, mens man er i stolen. Dem har jeg fået en hel del tid til at gå med at nærstudere. Ved ikke helt hvorfor, men er helt vild med dem.

Der er ikke noget i behandlingen, der gør ondt. Men det er lettere ubehageligt, når man får taget aftryk, lige når man skifter skinner og når man afslutningsvis får sat tråd bagpå tænderne. Det sidste tager også lidt tid, men ellers er de andre konsultationer meget hurtigt overstået.

Ingen kunne se at jeg havde bøjle på, mens det stod på. Altså med mindre jeg gjorde dem opmærksom på det. Lidt som med kontaktlinser. Døm selv her, her, her eller her. Jeg har skinnen på, på alle de billeder.

Læs mere detaljeret om hele forløbet i dette indlæg.

Og så lige en lille advarsel, for her kommer et billede af mine tænder, som de så ud før. Taget på den knapt så æstetisk lækre tandlægemåde. Med læberne krænget ud med bøjler. Burde næsten få taget endnu sådan et nu, til sammenligning.

Og nej, jeg ved godt, at det ikke var noget særligt. Men det var det altså for mig. Jeg smiler stort set altid ‘med tænderne’ og hver gang jeg så et billede af det, irriterede de krydsende fortænder mig. Meget lillebitte firstworld problem, men heldigvis også ret nemt at fikse og det eneste jeg har fortrudt, er at jeg ikke fik ordnet det for ti år siden :)

tænderfør

Sådan så mine tænder ud for et år siden. Bestemt ikke noget grelt og set lige forfra som her heller ikke slemt overhovedet. Men fortænderne krydser en del, noget man (jeg) især kunne se fra siden.

Og selvom det ser ud som om det ‘bare’ krævede at fortænderne blev trukket lidt fra hinanden, så var det nødvendigt at rykke en del på tænderne i overmunden for at skabe plads, ligesom tændernes akse skulle reguleres en del. Fortænderne skulle altså både ud af og rettes op så at sige.

(Visited 3.517 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Kan godt forstå, du er tilfreds med resultatet – selvom det var en relativt lille ting, så gør sådan en forskel så meget for ens udstråling, når man ikke skal “bekymre” sig over det længere :) Lidt ligesom med de dér 3 kg, som ingen alligevel lægger mærke til, om man har taget på eller tabt, men som gør en kæmpe forskel for én selv ;)

  Jeg er meget interesseret i at høre, hvor meget du måtte give for forløbet i alt? Jeg havde selv togskinner på, fra jeg var 14-16 – men min ene fortand er desværre smuttet tilbage, hvor den var før, fordi jeg ikke fik sat metaltråd bagpå i sin tid… Det gjorde man åbenbart ikke hos min tandlæge. Vil derfor skrækkeligt gerne have styr på den tand igen, og dette virker som en god måde at gøre det på!

  1. Lige præcis :)

   Hvis det bare er en fortand, så kan du måske nøjes med det der hedder Inman Aligner. Meget billigere og hurtigere. Men kontakt din egen tandlæge eller en der er specialist i at rette tænder og hør om mulighederne. Der er ikke to tilfælde der er ens og metode og pris varierer derfor helt vildt.

 2. min fortand krydser også indover den anden :-) det gør mine to søstres fortænder også, min mor og min mormor har det samme. det er noget der er i familien, så selvom jeg engang imellem bliver lidt irriteret af det, ligesom dig, så er det altså også lidt hyggeligt. især på familiebilleder :D

 3. Hej Emily

  Min ene fortand krydser også ind over den anden. En del faktisk. Har du nogen ide om, om det er billigere eller gratis at få samme gennemgang som dig, hvis man er under 18 år? For så skal det i hvert fald gøre!

  1. Åh det ved jeg faktisk ikke, hvis din tandstilling er forkert, så tror jeg du kan få det rettet gratis, hvis du er under 18. Det er helt klart værd at undersøge i alle tilfælde :)

   1. Skyder lige ind her. Det er gratis når man er under 18 – dog skal ens tandlæge se en grund til det det. Det er svært at forklare. Mine tænder var også p** skæve før bøjle, men de blev rettet fordi mit bid var total forkert, ikke fordi mine tænder var skæve :P Så det er virkelig tricky! Det koster også dem mange penge at sætte den på gratis, derfor er der mange der ikke får det ”bare” fordi de har skæve tænder :) Ikke at man ikke kan få dem rettet fordi de er skæve! Det kan man også godt! Men kender maaange der ikke fik dem rettet fordi der ikke var andet galt, nemlig i bund og grund pga penge penge penge….

 4. Hej Emily

  Først lige tillykke med de fine “nye” bisser – det er blevet så flot :-)
  Jeg skal selv til at igang med behandling hos tandlægerne i Brønshøj og tiden er bestilt – men jeg er simpelthen sådan i tvivl om jeg skal vælge indvendig bøjle bag på tænderne eller invisalign. Hvad fik dig til at vælge invisalign?

  Mange hilsner Henriettte

  1. Hej Henriette,

   Hmm… tror slet ikke det var en mulighed for mig. Vi talte kun om togskinner (udvendige) og Invisalign og så endte jeg med at vælge sidstnævnte fordi de ikke kunne ses :)

   Pøj pøj med det hele, håber du bliver lige så glad for resultatet, som jeg har været :)

   Kh.
   Emily

  2. Hej Henriette,

   Jeg har selv indvendige bøjler både i overmunden og undermunden og det kan klart anbefales, hvis man som mig – lidt kunne forudse – at man nok kunne finde på at tage bøjlen af hvis den gjorde for ondt, “nu-skal-jeg-ud-med-pigerne”-agtigt m.m.

   Jeg er enormt glad for mit valg og der er snart gået 6 måneder ud af 18. Ingen har lagt mærke til en dyt eller kommenteret noget. Til gengæld ser mine bisser spitzenklasse ud.

   Sig endelig til hvis du har spørgsmål – synes selv det var svært at finde noget info eller erfaring fra andre.

   1. Hej Julie,
    Nu så jeg lige din kommentar, jeg går også at overvejer at få de indvendige bøjler på, og har også søgt lidt efter erfaring og info på nettet, men lidt uden held. Hvilken tandlæge har du brugt, hvis jeg må spørge om det? Og har det krævet en stor tilvendelse i forhold til at det jo fylder inderside af munden? Jeg har været hos en bøjletandlæge engang, som nærmest frarådede at få dem på indersiden.

    Håber det er ok jeg spørger :-)

    1. Hej Line,

     Beklager mit sene svar. Jeg har også brugt Tandlægerne Brønshøj Torv, og kan varmt anbefale dem. Det krævede stor tilvænnelse i starten – de første to uger tænkte jeg lidt “hvad har jeg rodet mig ud i” – men efter det var det blot en tilvænningssag og jeg er SUPER glad for jeg valgte at gøredet.

 5. Hej Emily

  Tak for et fint indlæg – og tillykke med det flotte resultat.

  Kan du anbefale Tandlægerne på Brønshøj Torv til almindelige tandlægetjek mv. ? Jeg er ret tandlægeskræk, og døjer pt meget med mine visdomstænder, så har virkelig brug for en god anbefaling til den slags :-) Bor i KBH men tager gerne lidt vej, hvis det er et godt sted.

  På forhånd tak for hjælpen

  1. Mange tak :)
   Ja, jeg har været rigtig glad for at være til almindelige tjek der også. Men jeg har altså overhovedet ikke det der ligner tandlægeskræk, så jeg må ærligt indrømme at jeg ikke ved om de er gode til at tackle den slags. Men ring evt og få en snak med dem :)
   Held og lykke med det, håber du finder et rart sted.

   1. Hej igen,

    Tak for dit hurtige svar :-)

    Ok – for mit vedkommende kommer jeg langt hen af vejen ift. tandlægeskrækken, hvis blot de er søde og kompetente til det, de laver… Så det kunne godt være et bud på et tandlægeskift :-)

    Tak for hjælpen!

 6. Hej Emily, jeg har det samme problem med fortænderne som krydser en del mere end dine gjorde, og skal snart bestille en tid til en konsultation, angående invisalign, jeg er 18 år så det bekymre mig, hvad angår byture, hvor der i mit tilfælde bliver drukket ok meget, for bøljen må kun være ude 2 timer? nogle råd?

  1. Hehe… det kan jeg godt forstå. Jeg havde bøjle på både på byture og festival osv. Tog den ud og drak min drink, skyllede med vand og tog så bøjlen i igen. OG så har jeg altså også praktiseret at drikke øl med bøjlen i, men det må du ikke sige til tandlægen ;)
   Tænker selv at det er ok (en sjælden gang imellem) at drikke noget uden for meget syre og sukker i, når man har bøjlen på. Så hvis du kan holde dig til Skinny Bitches, øl eller lignende (og så skylle grundigt med almindeligt, rent vand) en gang i mellem, så går det nok. Pøj pøj med det :)