Mit bedste (og billigste) hårtip

Alverdens lækre og dyre hårkure kan ikke hamle op med det her simple og billige tip. I alle tilfælde ikke i mit hår. Det bliver blødt, markant blankere og føles øjeblikkeligt sundere.

Ca. en aften om ugen tager jeg en en klat (på størrelse med en hasselnød er tilstrækkeligt til mit hår) ren kokosolie, varmer den i hånden og fordeler olien på hårets længder for derefter at sove med det i. Man kan evt. sætte håret op i en knold.

Om morgenen vaskes håret som sædvanligt. Lad det gerne lufttørre efterfølgende.

Voilà! Har I prøvet det? Fungerer det også for jer?

Ps. Hele min hårplejerutine her .

(Visited 29.800 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

62 Kommentarer

 1. Vi har kokosolie stående i køleskabet, som jeg ikke aner, hvad skal bruges til… Dvs. det vidste jeg ikke før nu, for dit tip skal klart afprøves, for jeg har langt hår og spidser, som hurtigt bliver lidt triste at se på. Olien rykker ud på badeværelset og i bitte små doser ind i mit hår.

  1. Ja, prøv igen og læs evt. nogle af kommentarerne nedenfor, der er mange måder at gøre det på, måske en af dem de andre foreslår passer bedre til dig/dit hår :)

  1. Jeg kommer så lidt i at håret som regel har suget det helt ind, inden jeg går i seng. Men ellers kan man sove med et håndklæde over puden, et gammelt pudebetræk eller lignende :)

  1. I helsekostforretninger :) Mange Irma’er har det også + større supermarkeder som Føtex :)

 2. Jeg har faktisk hørt om dette tip, jeg ved ikke, hvor mange gange, men af en eller anden årsag er jeg aldrig kommet dertil, hvor jeg har prøvet det af. Og det er på trods af, at vi herhjemme faktisk altid har kokosolie stående. Det kunne være, at jeg skulle prøve det – langt om længe! :D

  1. Sådan synes jeg tit det er, man hører tips’ne og får det aldrig testet af…

  1. Lise-Lotte,
   Det er faktisk også muligt at købe kokosolie, som er foruden smagen og duften af kokos :)
   Jeg bruger selv sådan en variant.

   Venligst,
   Gitte

  2. Åh den er ellers det bedste synes jeg ;) Men min mor har det ligesådan. Du kan heldigvis få kokosolie uden smag/duft. Cocosa laver en, der bl.a. kan købes i helsekostforretninger :)

 3. Jeg bruger det også, gerne et par gange om måneden. Dog smører jeg hele mit hår ind, fra rod til spids og lader det sidde hele aftenen og natten med. Jeg snakkede med en frisør engang der nævnte at man kunne styrke håret helt fra hovedbunden, hvis man kom det i hele håret og jeg synes det virker glimrende på mig. Jeg vasker det blot med shampoo 2-3 gange efter og så er det så fint som nyt :-) Jeg bruger måske på størrelse med 4 valnødder.

 4. Jeg bruger også kokosolien i hele håret, og jeg bruger meget (jeg har også langt og meget kraftigt, farvet hår, så det suger en del). Jeg lader det sidde min. en halv time, men gerne meget længere. Det vigtigste er at bruge shampoo INDEN man gør håret vådt, det kræver dog en hel del, så lad være med at bruge din allerdyreste shampoo til det. Det efterlader mit hår blødt og skinnende og får det på ingen måde til at klaske. Verdens bedste hårkur!

  1. Lyder spændende det med at bruge en masse og også i hårbunden. Det må testes af. Og tak for shampoo i tørt hår-tip :)

 5. bra tips! eg føler at these days er svaret på alt: kokosolje! har starta å laga skrubb av like mengder muscovadosukker og kokosolje, det eksfolierer bra og gjer huden SÅ mjuk.

  1. Åh det lyder også lækkert med sådan en scrub, det må jeg prøve <3

   Og ja, kokosolie for the win ;)

 6. tak for tippet! Det skal straks afprøves. Jeg er gået fra blond til brun henover sidste sommer og vinter og nu er jeg på vej tilbage til blond igen (pga mine mange grå hår). Så mit hår har helt sikkert brug for plejen ;)

  1. Åh det var også lidt af en farveomgang, så bliver håret lidt sprødt. Håber at dette virker :)

 7. jeg har prøvet det nogle gange og synes faktisk slet ikke, at det har gavnet. Min hår bliver svært at rede ud osv. Men det er en billig kolosolie uden duft fra min grønthandler jeg har brugt, of har heller ikke varmet det op. Tror du det kan have noget med det at gøre? :)

  1. Av, det ved jeg ikke. Altså det med at varme det i håndfladerne er kun for at gøre det flydende, så man kan arbejde det ind i håret. Det lyder dog underligt at det ligefrem bliver svært at rede ud. Burde have modsatte effekt. Vasker du det som normalt bagefter? Hvor meget brugte du?

   1. Ja, bagefter vasker jeg det med shampoo og balsam :) jeg bruger en del, måske svarende til 4-5 skefulde, men mit hår er også meget stort og meget krøllet!

 8. Oh yes! Når man har en decideret hestemanke med semi-krøller/fald er det den bedste hårkur der findes! :) Bruger også af og til en lille klat til at samle spidserne i hestehalen, eller som neglebåndsolie, eller til tørre albuer – kokosolie er fantastisk, intet mindre :D

 9. Jeg veksler lidt, har før brugt kokosolie, lige nu bruger jeg 100% ren arganolie, på samme måde, som du beskriver.. Den lugter ikke godt, men den fungerer fantastisk :) sover bare med en blød stofble på puden, og vasker håret igennem med purely proffesionel dagen efter, det er bare en skøn virkning :)
  Og for øvrigt vasker jeg kun mit hår den ene gang om ugen..

  1. Dét må jeg også prøve så. Generelt synes jeg mit hår plejer at trives med lidt variation, så det vil være lækkert med en anden olie i rotation med kokosolien :)

 10. Jeg har prøvet dette en gang før uden at putte shampoo i INDEN jeg tilsatte vandet og jeg gik i en uge med fedtet hår før det var vasket ud. Så hvis ikke man har tørt /skadet eller meget sugende hår så for guds skyld tag et par spsk shampoo og skum op og “vask” håret i det før du bruger vand.

  1. Ok, det er noteret ;) Hvor meget kom du i? Altså af kokosolien? Jeg kommer ret lidt i og synes nærmest det bliver suget ind med det samme… Men mit hår er virkelig også tørt…

 11. Helt klart den bedste hårkur af alle!

  Jeg plejer dog også at tage en del mere kokosolie i, og så fordele det helt fra hovedbund til spidserne af håret. Det er vist noget med, at kokosolie er den eneste olie, som rent faktisk kan trænge ind i hårstrået og fugte?

  Super tip i hvert fald :)

  1. Ja, det har jeg også læst. Altså at det rent faktisk kan ‘reparere’ på håret :)

 12. Jeg er virkelig også fan af kokosolie til håret! Jeg har dog også gjort mig den erfaring at der ikke skal meget til – og at det nogle gange er en god ide at tage shampoo i håret INDEN håret gøres vådt, for at få olien nemmere ud. Olie, vand og sådan.

  1. Gode tips :) Og ja, jeg synes også at ret lidt rækker ret langt, selv i hestehåret her ;)

 13. Måske et dumt spørgsmål – skal håret være vådt eller tørt når man kommer kokosolien i? ☺

 14. Det er også et hit herhjemme og har helt erstattet olivenolien, der også gjorde et fint job, men ikke ligefrem duftede lige så skønt… Og efterlod gullige pletter på hovedpuden :)

  1. Jeg synes også nemt at olivenolien bliver for ‘tung’ og er svær at vaske ud…

 15. Ja! Jeg gør det tit, og idet jeg også lider af psoriasis i min hovedbund, så er det bare perfekt, da det også lindrer i modsætning til diverse hårkure, der får min hovedbund til at klø. Og så er tanken om at det er 100% naturligt jo også bare SKØN synes jeg :-) :-)

  1. Åh hvor dejligt at det også kan virke og hjælpe dig med det :) Og ja, så lækkert at man ved det er helt rent og naturligt :)

 16. Hej Emily,
  Ja jeg kender tricket med kokosolie – fra dig faktisk :)
  Havde et helt ustyrligt og ødelagt krøllet (læs kruset) hår for nogle år siden. I min iver for at få mine smukke krøller igen Googlede jeg løs og faldt over din hårpleje rutine og aldrig har mit hår været så smukt og sundt!
  Bliver klippet hos Pernille ved gråbrødre torv som er ekspert i krøller, bruger kokosolie en gang om ugen og purely professionals dejlige produkter – og voila, smukke lange slangekrøller til mig :)
  Så tak for dit bedste tip nogensinde (og som var det der fik mig til at følge din blog og råd i over 2 år nu)
  Hilsen Sandra

  1. Kære Sandra,
   Sikke en dejlig, dejlig historie!!! Det gør mig glad at læse <3
   Klem
   Emily

 17. Jeg kan også anbefale ren arganolie – ikke morroccanoil eller andre af de produkter, som er blandet op med alt muligt andet stads, men REN arganolie. Det kan købes forholdsvis billigt – jeg har 100 ml stående hvor der er lige knap halvdelen tilbage endnu, og jeg købte flasken tilbage i juli. Det lugter ikke specielt godt lige når man kommer det ud i hænderne, men lugten forsvinder hurtigt. Det har været uundværligt for mig!

  Har dog læst at der ikke er nogen studier der har påvist, at arganolie rent faktisk reparerer spaltede spidser – det skulle kokosolie derimod kunne gøre, så det skal helt klart prøves. :-)

  1. Tak for tippet og ja, det med kokosolie har jeg også læst, og efter resultaterne at dømme tror jeg der er noget om det :)

  1. Selv tak. Det er nærmest ofte de tips/ting der virker allerbedst synes jeg ;) Selvom jeg nu også er en sucker for pæn og lækker emballage og produkter, der dufter rart :)

 18. Har ikke prøvet med kokosolie, men det vil jeg gøre! Jeg har dog ofte brugt en blanding af olivenolie og arganolie som hårkur. Nogle gange har jeg puttet en æggeblomme eller lidt øl i også. Det fungerer alt sammen utrolig godt. Jeg har fint, langt, tyndt hår, og mit hår bliver lækkert blankt og fyldigt af det. Jeg blander lidt på gefühl og putter det i tørt hår og sidder i et par timer – og putter shampoo i FØR jeg vasker håret. Vigtig detalje!

  1. Det lyder også som en spændende kur, har godt hørt om det med øl tidligere. Det må vist prøves :)

 19. Jeg elsker også kokosolie – både til hår og krop (virkelig god til tør og grå vinterhud). Et lille tip – hvis man kommer kokosolien (ikke opvarmet) i en foodprocessor og kører den et par minutter på fuld speed, så får man den lækreste cremede konsistens og så er den perfekt som bodylotion :) Man kan også piske det med en elpisker, men synes ikke det bliver helt så cremet (og det sviner lidt!). Nogle gange blander jeg også aloe vera i eller andre gode sager.

 20. Hvordan med ekstremt tyndt og fint hår. Nogen der har erfaring med det.
  Det er som om det bare knækket og knækket trods jævnlig klipning.

  1. Hej Kornelia, prøv endelig med kokosolien (men start med at prøve med en klat på størrelse med en ært), men hvis det er så skrøbeligt, kan du måske også hænge sammen med noget indvendigt. Bare en tanke. Altså at du måske mangler næringsstoffer, vitaminer eller mineraler. Knus Emily

 21. Prøv at piske kokosolie (den skal være fast når du gør det) med håndmixeren….det bliver til det blødeste skum,som er superlækkert alternativ til tunge bodylotion…. kom evt. en smule vanille i og duft af “skøn dessert”- en kollegas kommentar 😄