Mini-getaway på Schæffergården

I weekenden var jeg på det dejligste lille ophold med en veninde på Schæffergården lige nord for København. Først tænkte jeg, at det var lidt pusseløjerligt at tage på weekend så tæt på ens hjem, men det viste sig at være mægtigt og tilmed fik jeg set en flig af Gentofte/Jægersborg, jeg aldrig havde besøgt tidligere.

Når alt kommer til alt, handler det jo bare om at komme lidt væk fra det sædvanlige, få et lille afbræk og pusterum og så selvfølgelig, at det er et rart sted man gæster.

Og det var virkelig rart kun at skulle køre tyve minutter og så ankomme til lyserøde bobler, snacks og fred og ro i de kønneste omgivelser. Selvom vi blot havde en enkelt overnatning, kom jeg helt ned i gear og følte mig fuldstændig genopladt, da vi tog hjem igen om søndagen efter en overdådig brunch.

Jeg kan virkelig anbefale jer en tur forbi det gamle jagtslot. Hvad end I kommer langvejs fra og skal bruge et sted at overnatte og ikke vil bo midt inde i København, vil spise lækker, nordisk mad en aften, på et lille (romantisk) ophold eller spise den vildeste søndagsbrunch. Eller altsammen på én gang ;)

Velkomst med lyserød cava og trøffelchips (kan ikke komme på noget bedre? Alt godt i en pose). Og glade gæster på opdagelse i parken. Og efterfølgende på sightseeing nede omkring Jægersborg Kaserne.

Dyrehaven, Bakken, galopbanen og meget andet ligger i øvrigt lige i nærheden, hvis man gerne vil opleve lidt mere.

Den kønne tilbygning til slottet som vi boede i og som også huser restaurant Wohlert, hvor vi både nød lækker mangeretters aftenmenu og brunch dagen efter.

Man skal ikke være for fin til et velkurateret slikfad og at nyde et glas med udsigt over ridebanen, der er nabo til slottet.

Værelserne er enkle og helt fine og pæne. Ikke noget vild luksus, men snarere typiske konferencehotelværelser.

Vi nød den flotteste tasting-menu i Restaurant Wohlert lørdag aften og fik følgende:

  • Stenbiddercreme med sprøde forårsurter og rug
  • Kammusling med havtorn som ceviche
  • Limousinekvæg med dampede løg, pommes fondant og sauce bordelaise
  • Myseost i forskellige variationer
  • Armadei chokolade med med solbær

Det hele var meget, meget lækkert og så fint og delikat tilberedt og ikke mindst serveret. Det eneste der – i mine øjne – trak lidt ned var den havtorn, som den ellers udsøgte kammusling lå i. Synes generelt at havtorn er lidt svær og her smagte den altså lidt for sødt og dermed lidt af den tropejuice jeg drak som barn i halvfemserne. En meget lille detalje og alt andet var fabelagtigt.

Stenbidderrognen var perfekt saltet, og det er altså sådan en dejlig spise og ikke mindst forårsbebuder. Kødet til hovedrettet var stegt til perfektion og var mørt, mørt, mørt. Jeg spiser meget lidt kød, hvis jeg overhovedet gør det, til hverdag, så det er den største luksus for mig at få sådan en gennemlækker bøf ude.

Hovedparten af hvad der bliver serveret i restauranten er i øvrigt økologisk. Et kæmpe plus i mine øjne.

Min veninde og jeg var helt enige om hvad der var aftenens vinderret: Variationerne over myseost. Hvad der umiddelbart lød som en lidt mystisk dessert viste sig at være den bedste overraskelse og bestod af fløjlsblød, pannacotta-agtig is, en tuile bagt på myseost og små, friterede terninger af myseost anrettet på en syrligt-sød blommekompot. Karamelsmagen og salten fra myseosten gjorde desserten noget så interessant og det lidt skarpe blev rundet fint af, af isen og fik et syrespark fra blommen. Helt VILDT godt!

En virkelig dejlig aften hvor der var kælet for detaljerne og mad- og vinmenu gik op i en højere enhed. Nyder og bliver meget taknemmelig over, at blive forkælet på den måde og synes det er både spændende og skægt at spise noget andet og prøve nogle andre vine, end jeg umiddelbart selv ville give mig i kast med. Suger til mig som en lille svamp og prøver at lære lidt af tjeneren/sommelieren om hvad der fungerer til hvad.

Slottets bibliotek (hvor jeg gerne ville have hængt lidt mere ud) og Schæffergården set fra parken.

Inden vi tog hjem søndag forsynede vi os (rigeligt…) i restaurant Wohlerts berømte og berygtede søndagsbrunch. Restauranten var stuvende fuld og brunchen er en folk kører langvejs fra for at prøve. Og selvom den er kostbar (275 kr. alt inklusiv), så er den altså også det værd. I alle tilfælde hvis man er godt sulten ;)

Den lækreste varmrøgede laks og delikat stenbidderrogn i massevis var nogle af mine favoritter, men der var ALT hvad hjertet kunne begære. Oste, frugt, salater, brød, wienerbrød, søde sager, varme ting (æg, bacon, pandekager, tærter, kylling, stegte kartofler), juice, smoothies, kaffe, te og med garanti en helt masse andet, som jeg har glemt nu. Og så er langt det meste økologisk.

Summa summarum: Det var godt. Og helt klart noget jeg godt kunne finde på at inkludere som pitstop på en søndag, hvor turen alligevel skulle gå nordpå (på Louisiana, i Dyrehaven eller på galopbanen).

(indlægget er udgivet i samarbejde med Schæffergården)

(Visited 2.046 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer

  1. Øj, det ser altså pænt lækkert ud. Pønser lidt på at hive min kæreste med på en weekendtur i den nærmeste fremtid. Måske er det der et bud.