På eventyr i Lapland

Temmelig glad type på snescooter. Det var altså skægt!

Sidste uge spenderede jeg et nærmest magisk døgn i Nordsverige på pressetur med Canada Goose for at prøve deres nye, tekniske skaljakker og -bukser. Jeg har lidt en tendens til at tro, at det allermest eksotiske og spændende findes syd for ækvator. I dette tilfælde kunne jeg ikke tage mere fejl, for jeg kan nærmest ikke huske, at jeg har oplevet noget mere anderledes og betagende end ødemarken i Lapland.

Jovist jeg har efterhånden været i en svensk skov eller to, ligesom jeg generelt er begejstret for friluftsliv og glad for sne. Men det her var helt anderledes, end noget jeg hidtil har prøvet.

Det var som om alting bare var renere, klarere, mere roligt og omgærdet af en helt særlig stemning, som jeg har svært ved at sætte ord på, men som havde en yderst behagelig effekt og efterlod mig glad og fuld af ro helt ned i maven. Den ramte med stort set øjeblikkelig virkning, da vi satte benene på Treehotel (der får mine allervarmeste anbefalinger) og blev kun forstærket  under vores ophold på omtrent et døgn.

ENGLISH RECAP: A postcard from an almost magic trip to Northern Sweden with Canada Goose last week. We stayed at Treehotel which I can highly recommend.

Et af værelserne på Treehotel. Se lidt mere derfra i mit ‘Små ting’-indlæg fra i mandags.

Søde, søde Kent, der sammen med sin kone, Britta, har Treehotel og Brittas Pensionat.

Lige trukket i outdoor-tøjet, der viste sig at fungere super godt. Det gav mulighed for masser af bevægelse og holdt mig tør og varm, så jeg ikke skulle bekymre mig om andet end at nyde den fantastiske natur og vores aktiviteter.

Jeg havde en Moraine Shell Jacket og et par Ridge Pants på.

Klar, parat og afsted på tur gennem skoven med snesko. Det var så sjovt og virkelig smart at kunne gå ubesværet ovenpå den meget dybe sne. Omend man vralter afsted som en and.

En hel lille flok farvede ænder på tur i skoven.

Så smukt og så, så stille midt ude i ingenting. Folk her har typisk 50 km til nærmeste nabo.

Haps! Västerbotten-ost (så godt!), rensdyr, varm tyttebærsaft og kanelbullar. Lige en pause efter mit hovede.

Det lys altså. Det var magisk! Om aftenen var vi tilmed så heldige at opleve nordlys omend det var ret svagt.

Snescooter-teoritime med stive ører under hjelmen.

Søde Malou fra ELLE, som jeg også havde glæden af at bo sammen med, med Giorgia fra Canada Goose bagpå.

Wroom! Åh det var altså for fedt. Vil gerne have sådan en basse herhjemme. Men det kræver nok lidt mere sne… Måske en motorcykel i stedet?

(Visited 1.744 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

  1. Det var så vildt. Jeg må også tilbage dertil på et tidspunkt med lidt bedre tid. Tror også der er fantastisk om sommeren :)

 1. Hvor lyder det som en helt fantastisk oplevelse, både snescooteren og hytten i træet.

  Sådan en tur gad jeg virkelig godt på sammen med min mand. Eller måske med veninderne.

  Hvor booker man de hytter?

 2. Wauw – vildt flot! Både natur og tøj!

  Emily – er det vintertøj? Altså egnet til alpinski eller hvad vil du mene? Mangler nyt skitøj til næste år, og dette kunne være lækkert, hvis det altså er egnet til skibrug????

  Nå jeg være så frimodig og spørge hvilken str du søde på? Tror nemlig at vi har nogenlunde samme mål (ok jeg er kun 157 cm høj, men jeg så dig i magasin i Århus i efteråret og synes ikke at højdeforskellen var slående:-)).

  1. Ja og nej, det er ‘skal-tøj’ så det er det perfekte yderlag, men så skal du supplere med noget indenunder alt efter årstid/kulde.
   Jeg havde et par lange underbukser indenunder for neden (det var – 5 grader) og så skiundertrøje, en strik og en fleece på overkroppen og det fungerede perfekt. På et tidspunkt havde jeg det lidt varmt og tog så et lag af foroven :)

   Det kan du tro. Jeg havde en Medium jakke (den var lidt stor over skuldrene) og et par S bukser.
   Ih hvor hyggeligt at du var i Århus :) Fortsat god påske. Klem Emily

  1. Det var det virkelig også :) Denne gang dog ikke tage æren for billederne, det er en fotograf, der var med på turen, der har taget dem :)

 3. Det ligner bestemt en dejlig tur, tak for kigget :)
  Du nævner selv her et tidligere indlæg om at være friluftselsker – det vil være super hvis du vil lave et indlæg om dine erfaringer ang. fodtøj og beklædning til det aktive friluftsliv.
  Jeg er vild med at være ude i naturen, men jeg er på ingen måde praktisk anlagt når det gælder fodtøj og beklædning. Min kæreste har dog lige foræret mig et par rigtig gode vandrestøvler fra Ecco, som jeg er vild med – og jeg er så heldig, at han også gerne vil give mig gode bukser til disse vandreture. Men jeg ved ikke helt hvad jeg skal kigge efter, når det gælder praktisk tøj.. :) Så anbefalinger fra en mere erfaren frilufter, vil være Skønt :)

  1. Ih hvor dejligt at du også er blevet glad for sådan noget :)
   Jeg er på ingen måde ekspert, men måske jeg alligevel skulle lave et indlæg med mine erfaringer snart.
   Til almindelig brug herhjemme har jeg et par Fjällräven G1000 bukser som jeg er rigtig glad for :)