Fredagscocktail: Whiskey Sour

Woop! Det er på mirakløs vis endnu engang blevet fredag og det skal fejres med en sjus. Min uge har været temmelig pakket, men dermed også noget så produktiv og det er altså tilfredsstillende, synes jeg. Nu ser jeg frem til en weekend, der bliver halvt fornøjelse, halvt arbejde. Og så igen. Er ret pjattet med mit arbejde, så det er nu ganske fornøjeligt også. Uanset hvad I skal bruge jeres weekend på, så håber jeg, at den bliver mægtig rar!

Og må jeg så anbefale jer at skyde den ind med en whiskey sour? Det er egentlig lidt en mandedrink (har camoufleret det med lyserøde servietter og ditto bord), men ikke desto mindre en af mine personlige yndlinge (ja, ja alt der er surt). Den gik i øvrigt ganske glimrende til donuts skulle jeg hilse at sige fra undertegnede og testpanelet. Og bare rolig, det skete i går eftermiddags og ikke i morges ;)

ENGLISH RECAP: Cheers it’s the weekend. Let’s celebrate with whiskey sours and a big smile!

WHISKEY SOUR – pr. drink
6 cl whiskey*
3 cl friskpresset citronsaft
1,5 cl sukkerlage/simpel sirup**
2 spsk æggehvide
evt. en dråbe Angostura
dessertkirsebær eller cocktailbær til pynt

 • Kom alle ingredienser i en cocktailshaker, saml den og giv den en hurtig rystetur for at skumme æggehviden op (jeg glemte dette trin, ævs, derfor ikke så meget skum på mine drinks).
 • Del herefter shakeren igen og fyld den helt med isterninger og ryst den hårdt i 10-15 sekunder.
 • Hæld op i et lavt glas fyldt med is og pynt med et eller flere dessertkirsebær inden servering.

Opskriften er inspireret af den de bruger på Ruby’s, der i øvrigt (til stadighed) er et af mine favoritcocktailsteder i København.

* Jeg havde Ballantine’s ved hånden, men den har en let røget smag, der egentlig ikke er optimal til Whiskey Sour. Ruby’s anbefaler Makers Mark Bourbon eller Rittenhouse 100 Proof Rye Whiskey. Er man mindre fin på den går gode gamle Tullamore også fint an ;)

** Simpel sirup laves ved at blande 1 kop vand med 1 kop sukker i en gryde og lade det koge op. Lad det herefter simre til al sukkeret er opløst. Voila! Kan opbevares i et syltetøjsglas eller lign. Det er en uundværlig del af ‘barskabet’ og skal bruges i et utal af drinks.

(Visited 56.351 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Jeg må altså til at indføre cocktails derhjemme! Findes der noget hyggeligere? Måske jeg bare skal starte med drinks til mig, øl til manden og kakaomælk til sønnen :-)
  God weekend

 2. Nu er jeg selvfølgelig ikke så velbevandret på drinksmarkedet (ender altid med en øl i stedet, takket være pengepungen haha), men æggehvider i en drink lyder godt nok besynderligt. Giver det ikke en speciel konsistens?
  Men så igen – whiskey og syrligt? Det lyder jo helt bestemt ikke dårligt hehe ;)

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Jo og nej, det giver sådan en lidt skummende, cremet konsistens. På den gode måde ;) Mange (lidt mere avancerede) drinks indeholder æggehvide. Prøv det, det er ikke så underligt som det lyder :)

 3. Hvis whiskey sour skulle være en mande-drink, så har jeg valgt at overhøre det ;-) Dejlig drink!

  Rigtig god weekend!

 4. Mener du virkelig at det er en mandedrink men at du gør op for det med lyserød bordpynt?Glæder mig ellers over at sprut hjælper med at sløre en tilstrækkelig kønsopdelt verden.

  1. Nej nej nej, det er bare fjol og skæg og skrevet med et kæmpe glimt i øjet. Mere en ironisk kommentar til min egen trang til at kaste lyserødt op ud over alt ;)

 5. Jeg ELSKER Whiskey Sours! Men kan simpelthen ikke opstøve ordentlige Maraschinokirsebær i København? Hvor har du købt dem, du har brugt på dine fine billeder? :)

  1. Dem på billederne er faktisk sådan nogle lidt ærgerlige nogle fra Dr. Oetker. Smager ikke godt…
   MEN både Super Best og Irma har gode Marachino kirsebær :) Og Mad & Vin :)

 6. Hej Emily.

  At bruge en bedre whiskey / bourbon giver mega god mening i cocktails som whisky sour. Der er så få ingredienser at detage man hælder i, simpelthen skal spille.
  Makers mark er en fantastisk bourbon til sour (eller den “mad man” famøse old fashioned) fordi den er så ekstremt blød og rund i smagen, sat overfor de “billigere” whiskey som Ballantine og tullamore.
  I mine øjne (måske snobbet) hører de kun hjemme i en Irish Coffee. Når man endelig er i cocktail mood er det bare bedre med kvalitet :)