Woop! Det er på mirakløs vis endnu engang blevet fredag og det skal fejres med en sjus. Min uge har været temmelig pakket, men dermed også noget så produktiv og det er altså tilfredsstillende, synes jeg. Nu ser jeg frem til en weekend, der bliver halvt fornøjelse, halvt arbejde. Og så igen. Er ret pjattet med mit arbejde, så det er nu ganske fornøjeligt også. Uanset hvad I skal bruge jeres weekend på, så håber jeg, at den bliver mægtig rar!
Og må jeg så anbefale jer at skyde den ind med en whiskey sour? Det er egentlig lidt en mandedrink (har camoufleret det med lyserøde servietter og ditto bord), men ikke desto mindre en af mine personlige yndlinge (ja, ja alt der er surt). Den gik i øvrigt ganske glimrende til donuts skulle jeg hilse at sige fra undertegnede og testpanelet. Og bare rolig, det skete i går eftermiddags og ikke i morges ;)
ENGLISH RECAP: Cheers it’s the weekend. Let’s celebrate with whiskey sours and a big smile!
WHISKEY SOUR – pr. drink
6 cl whiskey*
3 cl friskpresset citronsaft
1,5 cl sukkerlage/simpel sirup**
2 spsk æggehvide
evt. en dråbe Angostura
dessertkirsebær eller cocktailbær til pynt
- Kom alle ingredienser i en cocktailshaker, saml den og giv den en hurtig rystetur for at skumme æggehviden op (jeg glemte dette trin, ævs, derfor ikke så meget skum på mine drinks).
- Del herefter shakeren igen og fyld den helt med isterninger og ryst den hårdt i 10-15 sekunder.
- Hæld op i et lavt glas fyldt med is og pynt med et eller flere dessertkirsebær inden servering.
Opskriften er inspireret af den de bruger på Ruby’s, der i øvrigt (til stadighed) er et af mine favoritcocktailsteder i København.
* Jeg havde Ballantine’s ved hånden, men den har en let røget smag, der egentlig ikke er optimal til Whiskey Sour. Ruby’s anbefaler Makers Mark Bourbon eller Rittenhouse 100 Proof Rye Whiskey. Er man mindre fin på den går gode gamle Tullamore også fint an ;)
** Simpel sirup laves ved at blande 1 kop vand med 1 kop sukker i en gryde og lade det koge op. Lad det herefter simre til al sukkeret er opløst. Voila! Kan opbevares i et syltetøjsglas eller lign. Det er en uundværlig del af ‘barskabet’ og skal bruges i et utal af drinks.