Søndagshumør og -smoothie

Det skulle egentlig bare have været en lille smoothieopskrift. Nu blev indlægget snarere en status over mit (dårlige) søndagshumør. Og ja, det står i kontrast til dette indlæg fra i onsdags, men sådan er livet nok. Lidt op og ned. Og det er nok meget godt, når det kommer til stykket.

Hvis man har mod på det, så læs endelig videre. Hvis man bare gerne vil vide hvad der er i smoothien, så hop ned under billedet med ingredienserne ;)

Sneg sommertiden sig også ind på jer? Jeg havde lykkeligt glemt det, for så at få en ubehagelig overraskelse, da jeg åbnede computeren. Altså det er jo ikke noget større problem, men idet jeg allerede forleden dag sad og blev en kende bekymret over, hvor det første kvartal af 2015 mon var forsvundet hen, så føltes det ubarmhjertigt, at få stjålet endnu en time her til morgen. Den pokkers tid altså, synes den driller mig.

Så til de af jer der spørger om jeg altid er glad og om alting altid er nemt, så er svaret nej, det er det ikke. For det meste er det, bl.a. fordi jeg vælger det, men lige nu er jeg lidt off. Jeg er tung i kroppen og træt i hovedet og føler mig generelt lidt overvældet og udkørt.

Det er igen det med den tid. Når jeg ser tilbage på det seneste år, bliver jeg helt forpustet. 1 x mor med brystkræft, 1 x flytning, 2 x forelskelse og ny kæreste, 1 x break-up, 8 x rejser, 1 x sige job op, 1 x selvstændig virksomhed, 1 x bogkontrakt osv. osv. For bare at nævne nogle få, store linjer. Jeg bliver ved med at tænke at “efter det og det, SÅ får jeg en rolig periode”, men det sker aldrig rigtigt. Der kommer hele tiden noget nyt. Kender I det?

I den kommende uge afleverer jeg de allersidste ting til min bog og så drager jeg på skiferie med hende her næste uge igen. Vi var så godt et makkerpar på Roskilde, så nu tester vi af, om det også virker i Alperne. Det bliver så godt. Og med chance for at lyde noget så forkælet, så er det altså også tiltrængt.

Jeg ved godt, at jeg er priviligeret, lige nu er jeg bare lidt mast. Humøret er sikkert helt anderledes i morgen, sådan noget er (heldigvis) ikke statisk…

Men nu skulle det ikke (kun) handle om, at jeg er en slatten asparges. Men snarere om hvad jeg gør ved det. Selvom jeg i sådanne tilfælde har mest lyst til at campere på sofaen med bland-selv-slik (ok, det skal man også bare gøre af og til, I har min velsignelse) så ved jeg pr. erfaring at følgende virker bedst for mig: Gåtur eller løbetur, langt bad, god og nærende mad og så at få styr på basen.

Og SÅ kommer vi ellers også (endelig) til den smoothie. Sådan én fik jeg nemlig i morges for at få fyldt energidepoterne op og få masser af vitaminer og andre gode sager.

Søndags Super Smoothie – 1 pers.
1/2 moden mango, skrællet
1/2 moden banan
evt. 1/2 grapefrugt u. skræl (giver let bitter smag, så kan udelades)
1 appelsin u. skræl
1 lille håndfuld usaltede cashewnødder
2 store håndfulde spinet, skyllet
1 spsk chiafrø
1 knsp vanillepulver
mandelmælk eller hvad man foretrækker

 • Blend alle ingredienserne sammen med din foretrukne type mælk (jeg bruger mandel- eller sojamælk) eller juice/saft.
 • Tilsæt evt. mere mælk til konsistensen bliver, som du foretrækker den.
 • Nyd den med det samme.

Smoothien her indeholder masser af frugt, så man kan med fordel spise et blødkogt æg til, hvis man nyder den til morgenmad, for at få et mere afbalanceret måltid, der holder en mæt længe og blodsukkeret stabilt.

(Visited 2.560 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. Hej Emily :) Kender godt den følelse, jeg har det selv sådan for tiden: “Efter det og det, SÅ får jeg det roligt … som om dot com” :) Men, så må man bare prøve at fokusere på det gode. Og blogappelsiner er altså en lækkerbidsken i mit hovede. Kan det passe, at det er blodappelsiner, du har på tallerknen, og hvor har du i så fald købt dem henne? :)

 2. eftertænksom tekst., sådan tror jeg mange tænker fra lørdag til sommertids-søndag ;) og alle nævner det. Ret smart hvis man nu har en aftale om søndagen. Jeg ligger dog også mærke til de stjålne timer, når jeg har været i byen som fx i går og vågner op kl.13: f..king 30. Hele min dag er gået med, at sove og fordampe gårsdagens drinks og svundne timer. Heldigvis er det ikke så ofte og det dulmer min dårlige samvittighed. Nu står den på fryseboller i ovnen og den sjældne nutella (feriepålæg=påske lige om hjørnet) ha en velfortjent påske og hvor lyder det dejligt med endnu en skitur. Hvor får du bare gode sommer ben ;) bedste søndagshilsner os og tak for telefonråd den anden dag

  1. Åh ja, de forsvundne tømmermandstimer. På en måde er det hyggeligt og på en måde frustrerende. Boller og Nutella lyder nu rart. God søndag :)

 3. Fred være med lidt sommertids-søndags-slattenhed.. Men hold nu op hvor er du også et privelegeret menneske.. Alt velfortjent! Men.. Husk nu på, at det er nuet, livet, det gode helbred og ikke mindst kærligheden der tæller, og som vi skal huske på at være taknemmelige for hver dag :-) god søndag!

  1. Jamen det er vi helt enige om. Altså at jeg er priviligeret. Det skriver jeg også og du kan tro at jeg er taknemmelig :)

   Og også helt enig med at man skal kigge på de store linjer og samtidig værdsætte de små ting. Det plejer jeg også (og gør næsten en dyd ud ad det), men lige i dag, har jeg bare følt mig lidt ramt. Og havde lyst til at dele det med jer. Det er vel også ok engang imellem. Det tænker jeg i alle tilfælde :)
   Tak og i lige måde. Klem

  1. Det gør det allerede tak. Af og til hjælper det også bare at sige (skrive) det højt :)
   Men tak, vil kigge forbi :)

  1. Det var vel nok dejligt søde du. Den slags bliver jeg meget glad for at høre og det hjælper noget så gevaldigt på humøret. Tak <3
   Klem
   Emily

 4. Kære fine du :) Kære Emily. Tak for dette indlæg. Tak for din blog og dit vidunderlige univers. Et indlæg som dette er een (af mange) grunde til at jeg elsker at følge med. Midt i dit ubeskriveligt smukke univers, viser du en sårbarhed som blot gør dig endnu mere værd at følge. Jeg sender dit et kæmpe kram og lader dig vide at jeg gang på gang inspireres og glædes ved dine indlæg. Smil fra Signe

  1. Kære Signe, tak for din venlige kommentar. Den varmer og heldigvis er humøret langt bedre i dag. Men ja, jeg er jo også bare et menneske og af og til også trist og sårbar. Tak for at du læser med. Klem Emily

 5. Vil kun sige en ting. Har fulgt dig i længe og du er i den tid kun blevet mere og mere ægte. Særligt på det sidste har jeg tænkt over, hvor dejligt det er at læse dine indlæg, når du lader paraderne falde. Om blue sundays og ikke matchende trusseskuffer. Real People er så langt smukkere. God påske.