Glædelig fredag eftermiddag. Måske nogle af jer tilmed er så heldige at gå på påskeferie i dag? Jeg holder ikke rigtigt ferie i næste uge, men derfor kan man jo godt fejre weekendens komme under alle omstændigheder.
Påske er lig med masser af chokolade og sommerhus og boglæsning i mit hovede. Og så kommer man heller ikke udenom påskefrokoster og snaps. Personligt er jeg noget så begejstret for klassisk dansk frokost, ledsaget af en pilsner og en kold snaps, men de præferencer deler jeg vist ikke med så mange piger eller hvordan?
Under alle omstændigheder er her mit bud på en både yndig, aromatisk, pigevenlig og forfriskende forårsdrink med dildakvavit. Lyder det mærkeligt? Jeg lover, at det er lækkert. Dild og pink grape er noget så fine venner nemlig :)
Påskesjus med pink grape, ingefær og dild – pr. drink
3 cl D Argentum Dild Aquavit
3-4 cl friskpresset pink grapefrugt
1 spsk simpel sukkersirup*
1 stor skive frisk ingefær
Grapefrugt i skiver eller både til pynt
Danskvand
- Hæld grapesaft, akvavit og sukkersirup i et glas og rør sammen.
- Tilsæt masser af isterninger og top op med danskvand.
- Pynt med ingefærskiver og et stykke grapefrugt.
- Skål og glædelig påske!
*Simpel sukkersirup (uundværlig i barskabet og kan bruges i alle cocktails, hvor man har brug for lidt sødme) laves nemt ved at blande 1 kop vand med en kop sukker i en gryde. Bring det i kog og lad det derefter småsimre til al sukkeret er opløst. Lad det køle lidt af og hæld det på et rent, skoldet syltetøjsglas.
(indlægget er udgivet i samarbejde med Den Ny Spritfabrik)