Planteglæde

Indlægget er udgivet i samarbejde med IKEA

På trods af at jeg holder meget af planter og blomster, har jeg aldrig prøvet at så noget selv. Altså med undtagelse af et agern engang i Natur og teknik i grundskolen (det blev i øvrigt til et fint egetræ, der stadig står i mine forældres sommerhushave) og så den obligatoriske karse på vat. Eller det vil sige, indtil for en uge siden havde jeg ikke sået noget.

Nu er jeg blevet krydderurteavler ;)

IKEA har nemlig nogle smarte plantekits, hvor det er gjort meget, meget nemt selv at dyrke bl.a. krydderurter.

Og som hverken kræver en stor have eller altan, men tillader ens (måske?) grønne fingre at udfolde sig og få ting til at spire, selv hvis man bare har en vindueskarm at gøre godt med :)

Smart krydderurtekit komplet med jord i kompakte brikker, frøposer og konserveslignende dåser at plante i. Se kittet og mere plantetilbehør her.

Frø til peberfrugt, cherrytomat & chili og radiser, gulerødder & squash som jeg pønser på at plante i min have snarest. Har fået blod på tanden nu og har faktisk allerede sået et par chilifrø i en spirebakke.

Krydderurtekit i papkrus med fint print.

Jordkapslerne blandes med vand og dåserne fyldes med jord. Ovenpå lægges frøposerne.

Ovenpå frøposerne lægges et tyndt lag jord. Voilà! Så nemt er det.

Frøene er sået og dåser og kopper dækket med film med huller i. Så er det blot at vente. Og vande lidt af og til.

Find det kønne, lille drivhus her.

Og vupti! Efter en lille uges tid viste de første små, grønne spirer sig. Der går nok lidt, før jeg kan høste friske krydderurter, men det føles meget tilfredsstillende at have fået dem til at gro og jeg glæder mig til, jeg kan nyde dem på maden :)

(Visited 2.005 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Der er ikke noget, der kan skabe succesfølelse, som synes af ens helt hjemmedyrkede urter som langsomt spirer op af jorden. Jeg arbejder selv i IKEA’s planteafdeling her i Odense, og jeg skal virkelig holde mig i skindet, for ikke at tage en af hver af alle de fine haveting med hjem lige for tiden. De ser bare så indbydende ud! (:

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Åh ja, det må virkelig være lidt af en prøvelse kan jeg levende forestille mig. Jeg kan ikke gå i IKEA uden at komme hjem med for min. 1000 kr. ‘godt og blandet’ ;)

 2. Det er nemlig et rigtigt smart koncept, selvom jeg ikke rigtig synes, at der ender med at blive nogle ordentlige planter ud af det. Når jeg har prøvet de plantekiks – godt ord i øvrigt – så gror de lidt i starten, men dør hurtigt hen, trods pleje, tilpas vanding og sol. Men måske er mine fingre bare ikke grønne nok :-)

  1. Ih hvor ærgerligt. Mine har det stadig fint, så krydser fingre for at det forsætter sådan. Og ellers må jeg bare prøve på god gammeldags manér :)

   1. Ja, ellers skal de måske ret hurtigt plantes over i noget andet jord. Held og lykke med det – det er skønt med grønne planter :-)

 3. Ej hvor er det smart!! Min mor vedtog for lang tud siden, at på søndag der skal vi i IKEA, så der skal jeg da helt klart kigge på nærmere på det her. Det er begrænset hvor meget jeg kan få plads til i min et-værelses, men det her burde vær muligt. :D

 4. Nej hvor sjovt.. I søndags tog jeg også en spontan tur i Silvan (!) og købte frø og så-jord til at plante krydderurter og chili. Fandt desuden også frø til at plante Stevia :-) Timianen spirer allerede nu, under en uge efter :-)
  Jeg havde i tankerne at bygge et lille drivhus selv, men det der drivhus fra IKEA kan jeg ikke stå for – det bliver jeg nødt til ud og købe i næste uge! :-D

 5. Hej Emily!

  Tusind tak for den fineste blog :-)

  Jeg har nu kastet mig ud i samme plante-eventyr og undrede mig lidt om detaljen med film? Hvorfor er det nødvendigt? Og hvornår kan jeg fjerne det igen? :-)

  På forhånd tak for hjælpen.

  Vh Camilla

  1. Selv tak, dejligt at du læser med :)

   Det er ikke obligatorisk, men det skal til for at skabe et lunt ‘drivhus-miljø’. Husk at prikke små huller i filmen, så jorden kan ånde.

   Du skal pille filmen af så snart frøene spirer.

   God fornøjelse :)

 6. Hej
  Hvor er dine dåser fra, kan ikke finde dem hos IKEA :)
  Har virkelig brug for nogle i forbindelse med 1 x 5 års fest og 2 x 40 års fest

  KH Christina

  1. Hej Christina

   De er fra IKEA. Men indlægget her er snart 2 år gammelt, så ved desværre ikke om de stadig har dem…
   Alternativt kan du vaske tomme konservesdåser fra tomater/kokosmælk eller lignende :)

   Knus Emily