Min gårdhave: Før og efter

Indlægget er udgivet i samarbejde med IKEA

Min lille have har fået en makeover.

Jeg er så heldig at have min helt egen lille gårdhave. Som er noget så rar til frokostspisning og små kaffepauser i løbet af dagen. Men som også har givet mig lidt dårlig samvittighed, fordi jeg ikke har været så flink til at passe den eller gøre noget ud af den. Den ender altid med at blive sidsteprioritet, men omvendt er den også mit pusterum og et helle og nyder sådan at være der, så ville så gerne gøre den til et rart sted at være og slappe af.

Det er den heldigvis blevet nu. I samarbejde med IKEA, der spurgte om jeg ville style et have-/altanlook for dem, har jeg skabt lige akkurat den lille, grønne, urbane oase jeg gik og drømte om. Med både palmer og spiselige planter som tomat, agurk og figen og med en lille spiseplads, en ‘sofa’ at slænge sig i og lidt læ og afskærmning fra solen.

NU må det bare gerne snart blive sommer!

I kan i øvrigt vinde mit havelook ganske snart på IKEAs facebook, skal nok lige sige til, når det er.

 

Min have før…

… og efter.

En baldakin giver skygge og læ og var smartere end en parasol, da den kunne lægges over tørrestativet/espalieret, der allerede var der.

‘Sofaen’ er blot lavet af en euro-palle med hynder ovenpå.

Jeg er ikke den eneste, der nyder havelivet :)

Puder, tæpper og planter en masse. Og ja, det er lidt bikset at skulle tage tingene ind og ud, men det tager jeg altså gerne med. Synes det er noget så hyggeligt og så kan man jo selv bestemme om man vil rulle de helt tunge skyts ud, hvis man skal være en hel dag i haven, eller om man blot vil nøjes med en pude eller to.

Stort set alt er fra IKEA med undtagelse af pallen, lyskæden og et par planter (figentræ, hortensia og vin). Jeg havde bord og stole og taburetter i forvejen, men de er også fra IKEA.

 • Bord og stole her
 • Hynder her og her
 • Puder her, her og her
 • Baldakin her
 • Reol her
 • Palmer her og her
 • Lavendel her, tomatplante her og agurk her
 • Krukker/urtepotteskjulere her og her
 • Tæpperne er kelim til 399 kr. stykket, også fra IKEA, men kan ikke finde dem på sitet.
 • Lanterner her
 • Bakke her
 • Frøsæt til krydderurter her
 • Havesæt her

Tror det var det hele, men ellers spørger I selvfølgelig bare :)

(Visited 7.270 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

25 Kommentarer

 1. Det ser VIRKELIG skønt ud -nu glæder jeg mig bare endnu mere til sommer!! Den nyeste mission her: Find en ny lejlighed med en kæmpe altan, terrasse eller gårdhave..:)

  1. Tusinde tak, det håber jeg vel nok også. Synes godt nok det er lidt ustadigt i disse dage, men mon ikke det snart vender :) Klem Emily

 2. Det har du stylet rigtig godt :)
  Men Penny gør virkelig også noget for stemningen på billederne! ;)

  1. Ja, det hjælper altid med en lækker vaps ;) Skulle hilse fra hende og sige tak <3

 3. Det ser super hyggeligt ud, jeg er vild med det. Blev selv sidste år den heldige indehaver af 12 km2 altan/terrasse, og det er bare så dejligt… Kan dog se at det ender med at gribe om sig, så pludselig drømmer man om lille have eller kolonihave :)

  1. Haha… ja sådan er det altid ikke? Men en dejlig altan er nu heller ikke sådan at kimse ad! :)

 4. Hold op hvor ser det fint ud! Ville elske at have min helt egen oase lige ude foran døren. Det lader dog vente lidt på sig, men så må jeg gå tilbage hertil når tiden er, for at finde inspiration frem, for det ser virkelig idylisk, roligt og rart ud, det du har bikset sammen :)

  1. Tak skal du have Laura og du skal være så velkommen til at kigge forbi igen, når du engang har din egen oase <3

  1. Mange tak Christina, ja nu venter jeg også bare på at det bliver lunt og sommeragtigt, så jeg kan hænge ud i haven og spise vandmelon i tide og utide :)
   Klem Emily

 5. Wauw, hvor ser det fint ud Emily! Måske jeg skulle ikeashoppe lidt og opdatere altanen og vores minihave. Det her indlæg er i hvert fald kun til at blive superinspireret af :)

  1. Tusinde tak Sara, det er jeg glad for at høre. Og det kan jeg kun anbefale, de har virkelig mange fine sager, der kan få altanen eller haven til at se lidt sjovere ud :) Klem Emily

  1. Ja det er lidt det bedste af alle verdener. Lidt altan, lidt gård, lidt have. Perfekt <3 Klem til dig

 6. Wauw, hvor er du bare gået all-in! Har en veninde, som jeg virkelig bare kunne se i den “have styling”. Det ser jo mega hyggeligt ud, med de mange små oaser man kan slappe af i – lidt sjovere med flere valgmuligheder end bare stolene og bordet hehe (:

  // http://www.moonlitmadness.dk

 7. Hej!
  Jeg er blevet meget inspireret af dette indlæg og jeg har faktisk længe tænkt på selv at bruge euro-paller som sofa på min terrasse. Men jeg har lige et lille praktisk spørgsmål: Passer hynderne præcis på pallen, altså mht målene. Kan se på ikeas hjemmeside at de siddehynder du har linket til måler 62×62. Er det bare et perfekt match til pallen?
  Mvh Sarah

  1. Hej Sarah,
   Ja to styk passer perfekt i bredden. Der er lidt palle fri fortil, men det er ok synes jeg :)
   Klem Emily

 8. Gårdhaven er et seiøst bud på en rigtig “slapper”, hvor man også kan smide skoene uden at fryse om tæerne.

 9. hej
  din gårdhave er skøn – masser af farver og fantasi. Jeg ville ønske, at jeg var lige så kreativ – men har da fået nogle gode ideer ved at se, hvad du har lavet.