Frisørlykke og ‘nyt’ hår

Rodet morgenhår. Og ombré igen.  Lige som jeg kan lide det.

Jeg har skrevet mangt og meget om frisørskræk på nærværende blog. Og selvom det er over 10 år siden, at jeg blev skamklippet, så var det så traumatiserende, at det først er nu, jeg rigtigt begynder at kunne slippe skrækken. Dengang fik jeg mere eller mindre en mullet. Og klippede efterfølgende i afmagt alt det lange af med en køkkensaks i et desperat øjeblik. Og var således en noget mere korthåret student end planlagt…

De seneste par år har jeg dog samlet på gode frisøroplevelser og har virkelig været i hænderne på nogle yderst kompetente og dygtige damer. Men jeg har også hoppet lidt rundt. Nu tror jeg dog, at jeg for alvor har fundet min frisør-soulmate. Det er hende, der har klippet og farvet mig de sidste par gange.

Hun hedder Hanna og er hos Gun-Britt og har en eminent forståelse for Ronja-Røverdatter-hestehår med fald. Måske fordi hun også selv har sådan noget.

Første gang jeg sad i hendes stol og bad hende om forslag til hvor jeg skulle henad med klip og farve, hev hun nogle billeder frem af Gisele Bündchen (ja, ja smart trick, I know) og sagde, at hun syntes vi skulle arbejde hen imod et ombré-look à la Giseles, men med lysere spidser. Det var lige det, jeg gerne selv ville, så har Hanna mistænkt for også at være tankelæser og faldt således allerede lidt for hende inden hun overhovedet havde rørt mit hår.

Det var hun heldigvis også god til. Både klip og farve. Fra frisørskræk til frisørlykke :)

Lidt mere lyst i spidserne, mens bunden holdes i min egen farve.

Ret så rare omgivelser i salonen i Ny Østergade.

At der så også bliver serveret Valrhona-chookalde, smoothies og kaffe i følgeskab med magasinstakken, gør heller ikke noget.

Lige væltet ud af sengen søndag morgen. Det er altså en god klipning i mine øjne, når håret bare sidder, uden at man overhovedet har gjort noget.

(Visited 6.988 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Ahmen du er jo så lækker, selvom du lige er stået ud af sengen. Håret er mega fint, jeg har også længe drømt om ombre hår på den måde du har, det er bare så sindssygt dyrt at få håret farvet hos frisøren. Hvad måtte du slippe for sådan en omgang? Jeg blev klippet hos Gun – britt for en måneds tid siden af Simone der er elev, det gjorde hun også virkelig godt.

  KH

  1. Ja, de er altså dygtige derinde :)

   Det er nok svært at sammenligne, da jeg bare får lagt enkelte lyse striber ind i det nederste for lige at udjævne, så det er slet ikke så dyrt endda… Mit udgangspunkt var ret lyst hår, som jeg så bare har ladet gro ud, så det er nok den billigste form for ombré ;) Men også den mest irriterende fordi man skal leve med en grim udgroning i en periode. Men ellers ring derind og få et tilbud på hvad det ville koste i din type hår/det du skal have farvet :) Klem Emily

 2. Du og dit hår er bare så lækkert! Jeg må væbne mig med tålmodighed før mit hår bliver så langt, men jeg modtager råd med kyshånd, hvis du har nogle til at styrke håret fra roden? Når jeg alligevel er i gang ville jeg høre, hvilke hårprodukter du kan anbefale til et tørt hår? Jeg har ofte problemer med at få en shampoo, der fugter det uden al mulig skadelig kemi, for har oven i hatten også en super sensitiv hovedbund… Øv ;)

  Ha’ den skønneste sommer! Jeg drager på Roskilde og så videre til Paris på sprogskole med din smukke bog under armen!

  Knuser Mie

  1. Tak Mie. Uh det lyder som om du skal prøve Purely Professionals shampo 0. Den er uden parfume og unødig kemi og sulfater og super skønsom ved både hår og hovedbund. Det er en af mine egne favoritter :)
   Avra hvor det lyder rart, rigtig god sommer <3
   Klem Emily

   1. Kære emily, den må jeg helt sikkert få købt mig! Tak! Har du i øvrigt prøvet andet fra mærket, og hvad kan du anbefale? Det ser ud til lige at være noget for min sarte hud og hovedbund!
    Herlig dag til dig!
    Knus

    1. Ja elsker både deres Treatment 1, deres conditioner 2 og al deres hudpleje :) Men ellers skriv en mail til dem og fortæl dem om præcis dit hår/problemer, der er super venlige til at vejlede :)

     1. Tusind tak, jeg tager straks et nærmere kig på produkterne! Held og lykke med din bogreception i dag, hvor er det sejt! Glæder mig såå meget til at bringe nogle glamour ind i en hverdag, der nu primært står på eksamenslæsning, æv… men så må jeg bringe noget glamour ind efterfølgende! :-)

      klem

 3. Tusind tak for at du deler oplysningen om Hanna – tænk at hun findes. Hender der har styr på langt tykt krusedulle hår! Hurra, lykken er gjort :)

  1. Ja, mig og mit krusedullehår er også virkeligt glade :) Håber du bliver lige så glad for hende! Klem

 4. Må simpelthen høre hvor t-shirt og kimono er fra – står sikkert et sted på bloggen, men måske du vil svare her :0)

 5. Kunne ikke være mere enig i, at en god klipning er en, hvor man ikke kan se morgenhåret. Har selv helt kort afbleget hår lige for tiden, som helst skal se rodet ud, så det er bare skønt, når frisuren fra dagen før kan genbruges! (:

  // http://www.moonlitmadness.dk

 6. Gode frisørdamer eller -mænd er guld værd. Jeg er blevet velsignet med en af dygtigste, vil jeg mene. 25 år (hvis man ser bort fra nogle uheldige afvigelser i mine teenageår) har hun sørget for, at mit hår tager sig godt ud. Måske er mit hår så vigtigt for mig, at min underbevidsthed har gjort, at jeg nu kun bor rundt om hjørnet fra hendes salon – det kunne i hvert fald være en teori.
  Jeg tror, du har ret i, at din frisørdame kan sit kram, for dit hår ser fabelagtigt ud.

 7. Neej hvor er det bare fint, jeg er såå misundelig på dit hår! :-)
  Mit er bare langt, fladt og blond (fra naturens side). Og det ender altid i samme frisure – nede med en tot fra hver side rullet om, da jeg ikke kan klare når det ryger ind i hovedet, eller som oftest sker – hestehale! Kunne virkelig godt bruge en makeover på den front :D

 8. Lyder til vi har lidt af det samme. Nemlig frisørskræk.
  Jeg er stadig søgende, nu hvor jeg gerne vil have lidt mere at sige selv, efter mange år som hårmodel og til tider “underligt” hår.

 9. Kære Emily, det garn der! Det er simpelthen så fantastisk. Jeg er selv udstyret med det vildeste Ronja Røverdatter hår, så tak for den gode anbefaling, det er hvad jeg ser frem til i juni-måned :)

  Jeg vil lige høre, om den kimono fra Masai er købt for længe siden? Jeg har været inde på deres hjemmeside og den er slet ikke til at opstøve, og hvor er den bare smuk!

  Mange knus L

  1. hej Louise!
   Blander mig lige, den er på Masais hjemmeside og hedder Janika jacket, jeg ville nemlig også gerne have den

 10. hej emily, jeg vil også rigtig gerne farve mit hår lysere, har meget samme hårstruktur som dig, med fald og bølget. jeg er bare bange for at det bliver helt tørt og ødelagt? det har jeg før prøvet. du er rigtig pæn med dit nye hår :)

  1. Det er bestemt noget der smadrer det lidt. Det er også derfor jeg ikke får det lysnet helt oppe fra hovedbunden, men nøjes med lidt striber i det yderste hår i spidserne. Efterfølgende bruger jeg hårkur og kokosolie ved hver hårvask indtil håret er ‘ok’ igen og på den måde synes jeg det fungerer nogenlunde :) Klem Emily