Netværkseksperimentet

Indlægget er udgivet i samarbejde med Telia

Har I set videoen, hvor Anders Breinholt skal klare sig uden sin smartphone (og mobilnetværk i det hele taget) i et døgn? Ikke nok med at den er virkelig sjov, så får man også en del aha-oplevelser. Omkring hvor rar og hjælpsom sådan en telefon nu engang er. Men også omkring hvor meget vi læner os op ad den. Jeg gjorde i alle tilfælde.

Hvilket er meget i tråd med dette indlæg om (telefon-) afvænning og balance, som jeg skrev tilbage i marts og som I var mange, der gav jeres besyv med på. Jeg arbejder altså stadig på det med balancen. Nogle dage går det virkelig godt og andre dage ryger jeg lige i ‘den onde spiral’, men de dage bliver færre og færre, så alt i alt går det den rigtige vej.

Altså hen imod, at jeg kan nyde og gøre brug af alle de muligheder, medier, app’s og genveje min smartphone tilbyder. Men uden at ende som en slave af den og dem.

Og uden at Google altid skal spænde ben for en god gammeldags diskussion ;)

Af og til er det altså skæggere at tage snakken end ‘lige at slå det op’.

Omvendt er der rigtig, rigtig mange ting, jeg ikke vil undvære og som jeg virkelig værdsætter ved at have min telefon ved hånden (eller som mine veninder kærligt skælder mig ud: “Limet til hånden”). Og som jeg ville have svært ved at leve uden. Ja, ja, små slag og ingen tvivl om at jeg nok skulle overleve, men de gør nu engang det hele lidt nemmere og/eller sjovere.

Her er mine mobile mediefavoritter, der glæder og hjælper mig på farten. Fortæl mig meget gerne om jeres, måske der er nogle jeg ‘mangler’ eller slet ikke kender :)

 • Snapchat. (jeg hedder i øvrigt emily.salomon på snappen hvis I vil følge med). Jeg er ret ny på Snapchat, men elsker at det er så umiddelbart og uhøjtideligt. Og nyder at modtage Snaps fra venner og bekendte og holde mig opdateret på stort og småt hos dem.
 • Easypark. Har sparet mig for ca. en trilliard kroner i parkeringsbøder. No shit! Brugte så mange dumme penge på parkeringsbøder for nogle år siden. 
 • Spotify. Altid lige det man har lyst til at høre. Bruger den især i bilen.
 • Messenger. Når man bruger Android er man udelukket fra iMessage-tråde, men så er det godt, at man kan kommunikere i grupper via Messenger. Det var også sådan at min kæreste og jeg skrev sammen i starten af vores forhold. Og stadig gør det. Det har skægt nok holdt ved. Det er meget sjældent at vi sender hinanden en SMS. Til gengæld sender vi utroligt mange billeder, links og småbeskeder via ‘messen’. Gad godt skrive hele den tråd ud en dag…
 • Google Maps/Gps. Har ingen stedsans og mit liv er definitivt blevet nemmere efter at man nu kan have ekstern stedsans i lommen altid.
 • WordPress. Retter blog og læser og svarer på kommentarer på farten via den.
 • HBO og NetflixNår man har så stor en skærm (min mor kalder min Samsung Galaxy for midtimellem-iPad’en) så går det fint an at følge med i serier. Lige nu er det Orange is The New Black og den nye sæson af True Detective, der bliver set i sengen, inden vi skal sove.
 • Instagram. Mikroblogging, idéer til nye spisesteder, inspiration og hurtige billedupdates på hvad venner (og alle andre) laver. Jeg har samlet mig et feed bestående af ting og folk, der gør mig glad, får mig til at grine og/eller inspirerer mig. Et ‘happy-feed’ :)
 • Mobile Pay. Seriøst? Hvad gjorde man inden?
 • Afslapnings-app’s og ‘feel good’-app’s. Jeg er lidt af en hund efter den type app’s og modtager meget gerne anbefalinger i den kategori. Lige nu er mine favoritter Gratitude, Yoga Studio og Andrew Johnsons Deep Relax, Relax+ og Deep Sleep.
 • DR RadioHolder sådan af at høre radio. Både når jeg arbejder, men især også når jeg cykler. Favoritten er P6 Beat, P1 og så P3. Sidstnævnte især om morgenen og så selvfølgelig lørdag formiddag, når der er Mads & Monopolet.
 • Pinterest. Elsker, elsker, elsker Pinterest og deres app ligeså. Alverdens inspiration og den bedste måde hurtigt at browse igennem og skabe moodboards.
 • Withings og Endomondo. Her holder jeg styr på skridt, aktivitet, løberuter, -hastighed m.m.
 • Internet sådan helt generelt. Til at slå alting op og efter. Synes virkelig at det er en gave at man kan blive klogere på dette og hint hele tiden.

Dette er første af en række ‘udfordringer’ Telia har givet mig. Den næste handler om lydbøger og den glæder jeg mig selvsagt meget til :)

(Visited 1.517 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Godt indlæg! :)
  Og sikke mange apps du inspirerer til at undersøge – glæder mig især til at kigge på dine afslapnings-apps :)

  Inspireret af dit kommende emne for Telia-indlægget, lydbøger, kan jeg varmt anbefale bibliotekernes gratis app “e-reolen”. Med den (og sit almindelige bruger-login på bibliotekerne) kan man nemlig helt gratis låne lyd- og e-bøger i 30 dage ad gangen. Man kan vistnok låne op til 3 af hver om måneden. Bøgerne slettes automatisk fra ens device efter 30 dage, så man behøver ikke tænke på at aflevere dem igen ;)
  Sådan en lydbog er altså et stort hit, når man cykler eller vasker op derhjemme. Senest har jeg lyttet til Murakamis “hvad jeg taler om, når jeg taler om at løbe” og skal til at lytte mig igennem den store tykke bog om Steve Jobs (også som lydbog).
  App’en kan iøvrigt også downloades til ens Mac eller iPad.

  Iøvrigt så jeg forleden filmen “while we’re young” hvor hovedpersonerne bliver venner med et par på 25 år, som slet ikke bruger deres iPhones ligeså meget som de midaldrende hovedpersoner gør det – så da den klassiske scene kommer “Åh nej, hvad er det nu han hedder – jeg googler det lige” foreslår den 25-årige pige, at “nej, lad os tænke os til svaret”.. Ja, man skal nok have set filmen før det er rigtigt sjovt, men alligevel blot stof til eftertanke :)

  Tak for en altid fantastisk blog!

  Kh Pernille

  1. Tusinde tak Pernille. Og ja, gør endelig det. I starten kunne jeg godt blive lidt irriteret på Andrew Johnsons stemme, men nu elsker jeg den :)

   Tak for tippet med e-reolen! Har faktisk haft lyst til at læse Murakamis løbebog i lang tid, men måske jeg skulle lytte til den i stedet ;)

   Ej, hvor skægt, den må jeg da se!

   Selv tak og tak for at du læser med. Knus Emily

 2. Lydbøger er fantastiske – i bilen, på løbeturen, til opvasken, you name it!

  Jeg bruger ikke min bil så tit, og når jeg gør, ender det tit med at være parkeret et stykke væk, efter jeg har cirklet rundt efter en parkeringsplads (vist mest et københavnerfænomen), så efter at have glemt hvor den stod nogle gange, tjekkede jeg, om ikke en app kunne huske det for mig, og jo: HvorErMinBil kan!

  Udover mange af dem, du også nævner, er jeg vældig glad for Wunderlist til huskelister, ønskesedler og bare til at skrive idéer ned i, og for Rejseplanen når jeg en sjælden gang skal med bus og tog.

  Det allerbedste ved min smartphone er, at jeg får taget en masse hyggelige billeder, som jeg ellers ikke ville få taget, da jeg sjældent har mit spejlreflekskamera med mig, og på den måde er Instagram blevet en slags billeddagbog for mig. Vældig hyggeligt at sidde og kigge tilbage :-)

  1. Nej nej nej hvor er det smart! HvorErMinBil er hermed downloadet. Tak for tippet. Og for at du delte dine mobilmedievaner, så hyggeligt at få et indblik i jeres (mobil)liv også :) Klem Emily

 3. Kunne du måske overtales til at fortælle om, hvad de der afslapnings-app’s indebærer? De lyder som noget jeg enormt gerne vil høre mere om (:

  Er selv dybt afhængig af Instagram, Facebook+Messenger, WordPress og Twitter-app’sne, men forsøger at begrænse mængden af app’s. Man kan seriøst forsvinde langt ind i den verden, hvis man ikke passer på (:

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Det er meget sådan noget à la gode gammeldags meditationsbånd/fantasirejse :) Mange af dem fås i en gratis ‘lite’-version, hvis du lige vil snuse lidt til det inden du køber app’en :) Klem Emily

 4. Sjovt så afhængig man er blevet af mobilen :) Jeg har faktisk lige for en lille måneds tid siden købt ny mobil, men har fravalgt smartphonen, og kan nu kun ringe og sms’e. Det har faktisk været meget befriende ikke hele tiden at lige holde sig opdateret på diverse medier.

  Jeg bliver nogle gange irriteret over at folk forventer at man hele tiden er tilgængelig på mobilen, det er ofte jeg lægger mobilen fra mig en tid :)

  1. Det kan jeg godt forestille mig. Tror ikke jeg selv kunne være helt foruden, men har gjort det til en vane at lægge telefonen i ‘skammekrogen’ et par timer hver dag (og slukker den ofte efter jeg har spist om aftenen) for ikke at være tilgængelig 24/7 :) Knus E

 5. Hej Emily :-) Hvor har du købt bogen How to be Parisian, som er med på øverste foto? Udover det, så tak for en god og inspirerende artikel :-) God sommerhygge :-) Kh Maiken

 6. Hej Emily (tak for en skøn blog!) – det er slet ikke det, indlægget her handler om, men HVOR er tasken fra? Den er bedårende.

  Kh

  1. Den er fra Knomo og er designet af ‘Elektronista’ aka. Christiane Vejlø. Super praktisk med indbygget oplader til telefonen, lommer til iPad osv :) Klem Emily

 7. Udover Fb, Instagram, Messenger, P6 Beat, Google Maps og Mobile Pay, bruger jeg meget Bloglovin (læser stort set kun blogs via den), Evernote og Business Calendar. Og DMI. :-)

  1. Åh må vist have fat i Evernote, den taler alle godt om. Og måske også Business Calendar. Tak for at dele dine favoritter :)

 8. Hej Emily. …hvilken gratitude app er det du bruger? Er det den der hedder gratitude journal-the original?