Fredagscocktails: Margaritas

margaritas3

Yay det er fredag! Og måske endda også juleferie for nogle af jer? Det er det ikke helt for mig endnu, men eftersom vi smutter på spa i Sverige i dag til i morgen, så føles det næsten som om ferien er startet.

Og så er fredagscocktails tilbage. Hjernerystelse og alkohol er en dårlig kombination, men nu hvor jeg er ok igen, så går det an at nyde en sjus igen i ny og næ.

Jeg er ikke helt sikker på om det kan lade sig gøre, men hvis I nu er trætte af gløgg eller bare gerne vil have lidt ferie (i de varme lande) vibes eller måske inspiration til hvad der skal drikkes nytårsaften, så er her opskrift på Margaritas.

margaritas1

MARGARITA  – pr. drink
groft salt
limebåd
5 cl tequila*
2,5 cl triple sec (eksempelvis Cointreau)
2,5 cl limesaft
evt. 2,5 cl sukkerlage eller endnu bedre agavesirup
1 glas knust is

  • Kør limebåden på kanten af glasset (jeg har desværre ikke ægte Margarita-glas…) og dyp derefter glasset i salt.
  • Blend is, tequila, triple sec og limesaft og hæld det straks op i glasset.
  • Garnér med limebåd (eller -skive) og server straks.

*Silver/hvid tequila er bedst til Margaritas. Denne her er min favorit. Brug gerne en der er 100% agave (kan købes i vinhandlere og spiritusforretninger). Det er den jeg viser her desværre ikke. Gør som jeg siger, ikke som jeg viser ;)

margaritas2

Jeg blev lun på cocktails med tequila, da jeg var i Mexico for nogle år siden. Indtil da havde jeg ikke stor fidus til tequila, måske fordi jeg kun havde fået den der virkelig dårlige en med hatten. Nå, men god tequila lavet på 100% agave (så får man heller ikke så slemme tømmermænd som med blandingsprodukter) er et hit.

TIP: Hold en hyggelig mexicansk aften med tacos og Margaritas for veninderne :)

margaritas4

I USA har de forstået det og den drink der sælges allerflest af overhovedet er en Margarita. I Mexico, der ellers er Margaritaens oprindelsesland, foretrækker de en Paloma (grapefrugtsodavand, tequila, salt og lime), der også er virkelig god skulle jeg hilse at sige.

margaritas7

 

(Visited 3.308 times, 7 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

    1. Ja væk med den med hatten og ind med noget andet, du bliver så glad for det ;) Kram

    1. Det er ‘bare’ en gammel rest, fra da mine forældres naboer fik lavet badeværelse. Du kan være heldig at finde en lignende på byggemarkeder :)