Forårsklar altan og udehygge

annonce-u-baggrund11altan6

I pigekollektivets* velmagtsdage havde vi en ret fasttømret fredagstradition: Fredag eftermiddag efter arbejde samledes vi i køkkenet til kolde øl og chips. Og en snak om alt mellem himmel og jord. Jobs, nyheder, kultur og mænd. Måske med en overvægt af sidstnævnte… Hvilket altså var mægtigt hyggeligt og en dejlig måde at runde ugen af på.

Så jeg besluttede, at genoplive den tradition i det små i fredags. For at fejre at foråret er på vej og at man kunne nyde den første sol (den må i øvrigt gerne komme igen) på altanen med pigerne og en kold Hoegaarden. Og chips. Og lidt andet rart.

Altanen er tilmed blevet gjort forårsfin af Hoegaarden og de dygtige piger bag Flower Tales CPH. Kig med nedenfor :)

* For nogle år siden boede jeg sammen med et par veninder i verdens bedste ‘pigekollektiv’.

altan3altan5altan1altan7altan4

Jeg havde ønsket mig en ‘California Backyard’-inspireret altan og det fik jeg. Elsker mine nye, grønne venner og mine ‘gamle’ palmer har fået selskab af bl.a. kaktus, sukkulenter, bregne og aloe vera. Synes her er blevet SÅ fint og glæder mig så jeg næsten får sommerfugle i maven til masser af timer på altanen i løbet af foråret og sommeren.

Morgenmad i solen, eftermiddage med venindehygge som i fredags og masser og atter masser af grillaftener. Kom så forår og sommer :)

altan8altan9

Hoegaarden har jeg i øvrigt et helt særligt forhold til. Både fordi jeg allerede i gymnasiet tog på café med veninderne (faktisk dem der siden blev beboere i førnævnte pigekollektiv) og drak hvedeøl. Det var altså meget smart og nyt dengang.

Og så fordi jeg sidenhen har boet i Bruxelles og derfor (næsten) har smagt mig igennem hvad Belgien har at byde på, når det kommer til øl (og vafler… og chokolade… og fritter). Og det er slet ikke så lidt endda. Blandt mine favoritter (og ja, ja, det er helt klart i genren ‘pigeøl’) så finder man Kriek der er en syrlig kirsebærøl og så Hoegaarden. Bedste hvedeøl.

altan2

Kig med på onsdag hvor jeg tipper om et blomstrende, lille ølkit der kan sætte skub i forårsfornemmelserne uanset om man har et uderum at slå sig løs i eller ej :)

 

(Visited 4.364 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Åh, det ser dejligt ud! Tror også, min altan skal have en overhaling, så den er forårsklar, og det ser ud til fint vejr i weekenden :-)

  1. Takker er også mere end tilfreds :) Og ja, det føles altså virkelig godt, når det er gjort (og vores trængte i den grad ovenpå vinteren). Væk med gamle/visne planter og rod (er jeg alene om at have rod på altanen) og ind med fine planter og klar til hygge og udeliv :)

 2. Hvor set det bare mega hyggeligt ud, Emily;-)! Kan godt forstå, du er glad for resultatet.

  Hvor kan man få fingre i den slags store kaktus og sukkulenter?

  Bedste forårshilsner;-)

  1. Tak Susanne er SÅ glad for resultatet og vild med, at det er lidt anderledes. Jeg hører lige Ditte fra Flowertales ad, om hvor hun har fundet de smukke planter :) Kh. Emily

 3. Jeg elsker altanhygge! Din er bare mega pæn :)
  Prøver også selv at lave en lille regnskov på min egen :o)

  1. Tak er virkelig også mere end tilfreds med resultatet. Dejligt med en lidt eksotisk altan :) Kram

 4. Hvor ser det bare helt vildt flot og indbydende ud. Elsker idéen med at plante ud i ølkasserne, det ser fantastisk ud! :-)

  Hilsen Emilie – emiliejacqueline.dk

 5. Åhh hvor fin en altan! Og dejlige øl – Hoegaarden hører også til mine favoritter :)

  Jeg ville have været slemt misundelig – hvis ikke det var fordi jeg i søndags selv sad på Place Sainte-Catherine i Bruxelles og nød en Hoegaarden i den belgiske forårssol. Jeg krydser fingre for at kunne gøre det samme i København snart med nogle af de øl, jeg fik købt med mig hjem :)

 6. Hvor ser det bare hyggeligt ud! Vores altan er så forsømt, og jeg glæder mig virkelig til, at vejret er så fint, at man kan begynde at rumstere derude, og gøre det bare en anelse finere :)